REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Muntianu de la Fier Oțel Construct ar putea să rămână fără hotel în Mamaia

Muntianu de la Fier Oțel Construct ar putea să rămână fără hotel în Mamaia

Replica API 11 iunie 2020 | 20:19 5377

O firmă constănțeană a ridicat un hotel cu opt etaje pe malul lacului Siutghiol (construcţie nefinalizată), pe un teren de 584,00 mp. Este vorba despre Fier Oțel Construct SRL, deținută de Victor Muntianu. O parte din terenul în suprafață de 158 m.p. a fost dobândită de rudele fostului asociat al firmei, Constantin Negri, în 2003 de la Primăria Constanța. Negri s-a retras din societate și a predat ștafeta lui Victor Muntianu. În momentul tranzacției dintre Negri și primărie, terenul avea funcțiunea de spațiu verde. Ulterior, au fost făcute manevrele astfel încât reglemntările urbanistice să poată fi schimbate. Acum, un afacerist din zonă cerere anularea autorizației de construire obținută în urmă cu doi ani.

Terenul vizat pentru realizarea proiectului cu 8 etaje este situat în staţiunea Mamaia, zona Clubului Sportiv Pinguin, pe malul estic al lacului Siutghiol, mal consolidat prin betonare aproape pe întreaga lungime odată cu construcţia staţiunii Mamaia, în anii '60.

Hotel cu 8 etaje construit pe spațiu verde

Încet, dar sigur, spațiul verde de pe malului lacului Siutghiol, dar și de partea cealaltă a malului, a dispărut. Unul dintre cei care se fac vinovați, cu acordul primăriei, dar și a aleșilor locali, evident, este Victor Muntianu, un afacerist din Vrancea, asociat unic la Fier Oțel Construct SRL din Constanța. Prin firma sa, Muntianu ridică un hotel cu 8 etaje pe un spațiu verde de pe malul lacului Siutghiol.

Cum a dobândit Muntianu terenul!

Inițial, terenul a aparținut Elenei și Mariei Negri. Acestea sunt rudele fostului acționar al SC Fier Oțel Construct SRL, Constantin Negri. În 2003, o bună bucată din acest teren a fost dobândită de la Primăria Constanța, vorbim de o suprafață de 158 m.p. Negri demarând procedurile pentru ridicarea unui hotel cu 8 etaje.

Raport de evaluare prin care s-a stabilit diferența de preț rezultată în urma schimbării destinației terenului din spațiu verde, în”construire imobil”

În 2016, acțiunile societății au fost preluate chiar de fondatorul firmei, Victor Muntianu, care a continuat demersurile pentru construirea imobilului. Numai că, lucrurile nu aveau să fie atât de simple. Terenul figura ca și spațiu verde și avea nevoie să schimbe modificările urbanistice. Ceea ce s-a și întâmplat. La cererea lui Muntianu, primăria a întocmit un raport de evaluare prin care s-a stabilit diferența de preț rezultată în urma schimbării destinației terenului în suprafață de 158 mp, din cea de spațiu verde, în cea de ”construire imobil P+5-8 E cu funcțiunea de vilă turistică”.

Ar putea fi demolat!

Un alt afacerist din zonă încearcă să-i blocheze proiectul, solicitând anularea autorizației de construire obținută în 2018. Nu se cunosc, încă, motivele pentru care a cerut în instanță anularea actului administrativ. Cert este că, dacă va câștiga, hotelul va fi demolat. Imobilul a fost gândit cu 56 locuri de cazare, parcaje auto și parcaj autocar.

Societatea Fier Oțel Construct SRL s-a înființat în anul 2011 și are sediul în municipiul Constanța pe strada Crișului nr.2. Firma are un singur asociat unic și anume pe Victor Muntianu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muriti de ciuda de fapt!!!
0
0
Sa fie daramate cat mai multe. Au distrus statiunea Mamaia.
5
1
E teren retrocedat ilegal de mascarici, notarul e la parnaie. Primaria ar trebui sa recupereze terenul dar se face ca ploua
10
1
S-ar demola cat mai multe hoteluri in Mamaia, nu ne-ar pare rau.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212