REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Musulmanii cer construirea cât mai rapidă a noului cimitir: nu mai sunt locuri de veci nici pe alei!

Musulmanii cer construirea cât mai rapidă a noului cimitir: nu mai sunt locuri de veci nici pe alei!

Replica API 1 decembrie 2018 | 11:07 739

Nu mai au unde să-şi înmormânteze rudele

Nu mai au unde să-şi înmormânteze rudele

Musulmanii din Constanţa speră ca proiectul noului cimitir să devină în curând realitate. Îşi doresc acest lucru de mai bine de zece ani. Timpul s-a scurs de atunci şi în cele două cimitire deţinute nu mai sunt locuri nici pe alei.

Lucrurile au intrat pe un făgaş normal, iar reprezentanţii Cultului Musulman se arată încrezători că în curând vor avea cimitirul lor, cel de-al treilea ca număr. Un nou pas în acest sens a fost făcut de autoritatea locală. Pe site-ul Primariei Municipiului Constanţa a fost publicat, miercuri, 28 noiembrie, un anunţ de intenție privind elaborarea PUZ - "Înființare cimitir uman musulman, utilități, împrejmuire".

Şeful Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Murat, a declarat pentru Replica de Constanţa următoarele: “Este dorinţa celor care locuiesc în municipiul Constanţa, încă de mai bine de 10 ani, să aibă un cimitir, la ieşire din Constanţa spre Valu lui Traian. Sperăm ca municipalitatea să ne ajute cât mai repede şi pentru a împrejmui. Noi deja avem o echipă care lucrează şi a obţinut trei avize de la insitutţiile deconcentrate. Sper ca şi consilierii să fie cât mai deschişi în vederea aprobării cât mai urgente a PUZ-ului din zona respectivă. Ţin să precizez că aici comunitatea musulmană îşi face un cimitir, nu este un loc de interes personal, este un loc pentru un interes obştesc al comunităţii musulmane din municipiul Constanţa. Cu toţii sunt contribuabili ai municipiului”.

Cimitirul de la Intim este plin, iar în cel din Anadalchioi nu mai sunt alei

Muftiul Murat Iusuf speră că Primaria Constanţa se va implica astfel încât noul cimitir musulman să fie amenajat cât mai curând. “Ţin să precizez că nu mai avem locuri în cimitirele noastre. Acest lucru l-am tot spus ori de câte ori a fost cazul. Am tot sperat şi sper în continuare ca primăria să-şi facă datoria cât mai repede şi să ne ajute să putem să ne înmormântăm decedaţii în terenul care a fost pus în folosinţă de foarte mult timp”, a mai precizat şeful Cultului Musulman din România.

Viitorul cimitir va fi amenajat pe o suprafaţă de 35.000 de metri păraţi. În această zonă acum este câmp. Este o istorie complicată povestea construirii unui nou cimitir pentru musulmanii din Constanţa.

“Solicitările sunt făcute de mai mult timp, nu s-au găsit proprietarii de lângă, este o istorie foarte lungă, eu nu vreau să comentez, dar dacă tot am intrat pe făgaşul normal, fac un apel la toţi oamenii de bună credinţă, respectiv la autorităţi şi reprezentanţi ai deconcentratelor, să vină în sprijinul comunităţii musulmane pentru a intra putea pune în folosinţă acest teren”, mai spune muftiul Murat Iusuf.

“La cimitirul din Anadalchioi nu a mai rămas nicio alee, oamenii sunt nemulţumiţi, încercăm să facem înmormântări cât mai putem, de aceea rugăm să se urgenteze lucrurile. Mai avem şi cimitirul din zona Intim, dar şi acela este plin”, a adăugat liderul Cultului Musulman din România.

Agenţii economici nu sunt interesaţi să-l administreze

Deşi şi-ar fi dorit ca viitorul cimitir să aibă administrator privat, acest lucru nu este posibil. “Noi ne-am fi dorit să fie administrat de o societate privată. Chiar problema cea mai mare este la administrare, dar nimeni nu s-a arătat dornic să administreze cimitirele musulmane. Chiar am vorbit cu agenţi economici care administează cimitire creştine şi nu s-au arătat interesaţi”, a punctat şeful Cultului Musulman din România.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai, trantorilor, nespoveditilor, borfasi si cuve, pesti si nespalati de moldoveni, bulangiilor,tineti cont ca sunteti in postul craciunului si faceti mai multe pacate cu vorbele voastre.
0
1
Ah ce as suge o belita de musulman avand im vedere ca sotul meu are branza la puta lui mititica!
2
3
eu sunt nepotelul lui Vladut Tepes pentru ca va tot dau tzeapa non stop sunteti slugile mele pt eternitate bai romanasilor
5
1
bai mini vlad tepes razboinc din tastatura pai hai sa ti reamintesc de referendumul familiei in romania care arata clar ca sunteti o natie de curisti bossule care esti tu boss tu stii ca poporul romanesc s a nascut din doi tati? decebal si traian s au iubit si a iesit moldoveanca de bunica ta care a venit de la vaslui in constanta la poarta 6 unde a trantit 3 mini moldoveni in urma violului repetat de catre moldoveanul alfa care venea beat de la lopata si incepea gangbang ul cu ma-ta mare si socra-sa, in consecinta sunteti o natie de bulangii tradatori care se ard in cur bai radu cel frumos...
8
3
Eject din romania la voi unde va e tara noi suntem aici de pe vremea romanilor chiar mai vechi voi turcaleti ati vrut sa ocupati dar vlad tepes v a aranjat bine
0
13
Ingropati-i in picioare pana la mijloc. Nu o sa mai dati bani pe bust
1
11
Religia este folosita in interese mercantile de cand a fost inventata. Religia profita de teama fireasca de necunoscut a omului si inventeaza povesti inspaimantatoare despre moarte, viata dupa moarte, si pedepse daca nu asculti de cler.
9
0
Oamenii cu adevarat credinciosi nu-si bat joc de religiile altora si se poarta asa cum gandesc si cum se numeste specia noastra,adica omeneste.Astia agresivi au inceput de dezumanizare prin pierderea functiilor cognitive,aspectul umanoid fiind de prisos unor vertebrate fara gandire logica de tip uman,pentru a fi considerate oameni.
10
0
Cam multe minoritati in ct oricum Musulmani ar trebuii relocati departe unul de altu, au gandire de animal, trag pentru natia lor si nu mai vad ce i inconjoara Uitati va la cat de inteligenti sunt acesti iubitori de capre daca in 2018 ei inca mai cer locuri de veci. Oamenii sunt blocati sub allah ul lor care le fute nevestele
1
10
Crestinativa!
1
8
Fut in gura pe ei si tot familionul care au comentarii negative impotriva musulmanilor din Dobrogea.
7
3
ingropati in picioare ,,incap mai multi.
1
9
Pentru cei care au ramas repetenti, tin sa le specific ca prin venele lor curge sange otoman. Dupa atatia ani de domnie otomana si la cat de curve sunt romancele .... dar sa-i lasam pe moldoturci si sa revenim, Murat iusuf-BODI, ai dezbinat impreuna cu Eserghep nogayul comunitatea tatara. Ati preluat obiceiurile nesanatoase de la romani. Tu ti-ai dat seama ca nu te poti abtine de la pizda romanca si ala la fel. Mai ramane sa va schimbati si numele si sunteti gata. Ai uitat ce te invatata bunicata de la Poarta Alba! Terenul de la oierie e dat de Nicusor Constantinescu! Dar tu in nemernicia ta
6
4
SA I'm facem ceva mai mare lui mohhamad.....in cur
2
10
Haide zburati la voi acasa ca prea v-ati inmultit ca iepurii . Jeguri otomane
1
15
500 ani de domnie otomana
6
1
Sai puna in picioare ca intra mai multi daca nu rezolva polarisul repede
4
10
daias la muie lu ma ta cu belita mea de dobrogean citeste in rasa ma tii de moldovean transpirat istoria acestui pamant mars inapoi la moldova
13
3
Asta de sub mine sigur e mogaldan venit cu pluta
8
3
In turcia la voi acasa aici este vlad tepes in acest pamant
3
18
Muftiul este de vina murat yusuf cel care a vandut locurile de veci pe bani grei si altceva nu a facut pentru etnia musulmani ai vine anual cateva sute de mii de euro ajutoare pentru saraci si pentru etnia musulmani dar nimic nu se vede din ce face
7
1
Este loc destul la verii lor in siria si in irak
8
9
si cat mai ghemuit!!!!!
2
8
Terminati cu prostia asta de a baga mortii in pamant si luati in considerare incinerarea care este o metoda mult mai curata si nu necesita loc de inhumare!!!
8
9
Focul din crematoriu purifica,nu se mai pot preleva monstre ADN,nu cumperi loc de veci nu faci pwola mare popilor!
5
6
Cimitir musulman? Pai nu toti oamenii se duc in acelasi loc dupa ce mor, adica in pamant? Ori minciunile livrate de musulmani sunt diferite de minciunile crestinilor cu privire la starea mortilor. Toti sefii bisericesti ar dori sa sperie populatia cu privire la viata dupa moarte.
8
18
Ba muistule, cu MM sa-l administreze un crestin? Daca tu, Murat BODI, ti-a luat amanta romanca crezi ca poti sa faci orice? Din cauza ta nu mai sunt locuri de veci. Ai vandut toate locurile la prostii de tatari care i-au copiat pe romani. Bodi, nu uita de unde ai venit! Tu eserghep, ginerele lui Ablez Aidin , atu distrus uniunea!
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212