REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

NĂMOLUL DE LA TECHIRGHIOL AR PUTEA LUA CALEA STRĂINĂTĂŢII!

NĂMOLUL DE LA TECHIRGHIOL AR PUTEA LUA CALEA STRĂINĂTĂŢII!

Replica API 20 mai 2017 | 01:37 400

Inevitabilul s-a produs! Demersurile despre care relatat cotidianul Replica de Constanţa în urmă cu mai multe luni s-au materializat: Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a aprobat licenţa de explorare, respectiv exploatare a nămolului din lacul Techirghiol, pe un perimetru considerabil, creându-se astfel o concurenţă care ar putea avea consecinţe devastatoare, în viitor, pentru turismul românesc! O firmă din Germania ar putea exporta nămolul extras din lac, situaţie care ar putea pune în dificultate Sanatoriul Techirghiol, renumit pentru tratamentele sale, nu doar în ţară, cât şi în străinătate. Firma din Germania care şi-a adjudecat o parte din nămol ar putea, pe de altă parte, să ridice la Techirghiol un complex hotelier, unde ar urma să exploateze şi celebrul nămol, cu proprietăţi terapeutice. Primarul se teme însă că cea mai importantă resursă a oraşului va fi vândută peste hotare: „Dacă vom lăsa ca aceasta resursă să ajungă şi în alte zone ale ţării, ce rost ar mai avea ca turiştii să vină să beneficieze de această resursă? Motiv pentru care ne vom zbate pentru referendum. Clar. În momentul acesta, doar un referendum poate să clarifice această situaţie”, a declarat Soceanu. Dacă investiţia ar fi acceptată, primarul vrea ca în contract să apară clauze speciale: nămolul să nu fie luat din localitate şi să se asigure regenerarea lui.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bataie de joc! Vom ajunge sclavii strainilor daca deja nu suntem..asta a fost si motivul pentru care ne-au vrut in U.E. sa ne "suga" sangele patriei noastre Romania: pamanturi, ape, minereuri, lemn si acum..a venit si randul namolului! Nu va e putin rusine? Cam cata spaga ati luat sa vindeti aceasta bogatie ? Si pentru ce? Daca nu facem nimic si plecam capul ..ne meritam soarta!
0
0
Ei bine,acum sa vedem cine e cu ,,rezist'' in fata belirii tarii. Cum sa exporti ceva care sigur poate aduce venituri macar acelui orasel? Tot Techirghiolul ar trebui sa iasa in strada,sa se inchida absolut orice activitate si haida toti calare pe javrele de la Bucuresti,dar si pe tradatorii mizerabili locali! Daca nu se face asta,sa fiti mandri ca beliti o sula nemteasca,o beliti si o sugeti ca sa inlocuiti proprietatile namolului care nu mai e al vostru,din lasitatea voastra. Cum sa va vanda vietile niste cacati din guvern? Sariti pe ei sau pupati-i in cur,e alegerea voastra!
1
0
Pentru asta sa iasa desteptii aia la proteste nu pentru ca nu sint piste pt. biciclisti. Trebuie sa ne opune cu toata forta. CHiar fiecare face ce vrea in tara noastra? Asta este subiect de DNA. Agentia asta a resurselor se comporta foarte ciudat cu bogatiile tarii. Doar nu le-a adus de la ma-sa de acasa. Auzi,un neamt, unu ratacit din Caransebes,un bucurestean, vor sa faca legea la noi. Noi ,constantenii ce sintem, saci de cartofi,glugi de coceni? So pe ei!
1
0
Astia o sa ne vinda si sufletul...
0
0
Este o mizerie ce se petrece cu tara noastra, asa este are dreptate cel care spune de Baile Olanesti,daca am ajuns sa vindem tot, tot , am inteles ca si punga de gaze naturale descoperita prin jud. Buzau este deja vanduta.....poate nu stiati ca....legat de Rosia Montana ...in urma acelor proteste de strada, s-a renuntat la acel lac de cianura pentru prelucrarea minereului aurifer ......dar se exploateaza minereul si se incarca in convoaie de trenuri care pleaca afara......Asa ca si la Techirghiol probabil ca se v-a .....gasi o solutie.....
3
0
Petrom enel namol.pamant uzine.tot, corect ar fi sa i vindem si gratis pe parlamentari
8
1
daca puteti organiza D-le primar,altfel o sa latrati de foame acolo,se va intampla exact ca la Baile Olanesti,unde bei apa data de Dumnezeu cu cartela,la pret de Jidvei,pt.ca s-au luat cu japka izvoarele si sunt intarcuite de mafioti.mergi la tratament,dar apa o platesti separat!veti merge la Techirghiol si veti privi lacul peste gardul ,,investitorilor,,.da asa suntem noi,pupam in cur strainii apoi ne miram ca nu mai suntem stapani la noi acasa.
7
2
Daca lua licenta Sanatoriul Avocatilor asa cum au depus actele, nu mai tipa sluga lui Bourceanu, primarelul Iulica. de ce nu a tipat cand a depus actele Septimiu Bourceanu. acum tipa ca de nu a luat sefu namolul!
2
0
Da idiot mai esti !
2
0
Nu ne vindem tara,nu ne vindem nici namolul.Baa,investitorule,n-ai voie sa pleci cu sacul plin de namol in spate!Daca ai camioane,asa da,poti sa-l iei!
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212