REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Nămolul de Techirghiol, MARCĂ ÎNREGISTRATĂ LA OSIM

Nămolul de Techirghiol, MARCĂ ÎNREGISTRATĂ LA OSIM

Replica API 6 martie 2019 | 00:00 626

Balneologia maritimă românească, la ceas aniversar!

Balneologia maritimă românească, la ceas aniversar!

Anul acesta se împlinesc 120 de ani de balneologie maritimă românească, prilej pentru ca la Sanatoriul Balnear Techirghiol să se desfășoare o conferință aniversară, în cadrul căreia, după cum subliniază organizatorii, se va îmbina tradiția cu inovația.

Conferința aniversară se va desfășura în perioada 27 – 29 septembrie a.c., și va cuprinde secțiuni științifice medicală, management, turism balnear, memorialistică, culturală, „omagiind astfel începuturile unei ramuri medicale de mare importantă socială, dar și prezentul, din perspectiva noilor tehnologii, pe corifeii balneologiei românești, dar și pe cercetătorii de astăzi”, a arătat Elena Roxana Almășan, managerul sanatoriului.

„Vom avea ca personaj principal, din orice abordare și perspectivă comunicațională, lacul Techirghiol asupra căruia trebuie să veghem, să-i cercetăm virtuțile și să-l redescoperim”, a adăugat managerul Sanatoriului Techirghiol.

În contextul aniversării celor 120 de ani de balneologie, se impune menționat că în toamna lui 2018, reprezentanții Sanatoriului Balnear Techirghiol au înregistrat la OSIM nămolul, sursă de sănătate pentru atâtea generații de pacienți.

„Din toamna 2018, sanatoriul deține marca înregistrată OSIM „Nămolul sapropelic de Techirghiol” și este unic furnizor al acestuia”, a mai afirmat Elena Roxana Almășan.

„Astăzi, la Techirghiol se îmbină cu succes tradiția de 120 de ani de balneologie maritimă românească cu inovația, devenind în ultimii ani o importantă bază clinică bazată pe cercetare, dotată cu tehnologii de vârf în domeniu, inclusiv robotică medicală de recuperare.

Ținând cont de faptul că sanatoriul este o instituție sanitară de recuperare a sănătății, care practică turism balnear, vom aplica un management participativ, de calitate, în paradigmă europeană, iar obiectivele noastre pe 2019 au în vedere cu prioritate optimizarea activității economico-financiare, creșterea calității și diversificării serviciilor medicale, confortul pacienților și îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților.

În acest an, Ministerul Turismului va definitiva Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de funcționare a serviciilo în domeniul turismului, o lege care va avea ca principal scop promovarea României ca destinație turistică și creșterea numărului de turiști autohtoni și străini.

Turismul de sănătate, balnear, va ocupa un loc important în cadrul strategiei naționale de turism. În acest sens, va fi inclus și Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol în circuitul agențiilor de turism. Conform Masterplanului și Planului de acțiune pentru dezvoltarea turismului balnear în România, turismul balnear va avea la dispoziție și Fondurile Structurale și de Investiții Europene prin programele operaționale naționale.

Este imperios necesară însă și lansarea planului european de management al lacului Techirghiol, desemnat ca arie protejată, zonă umedă de importanță internațională. Lacul Techirghiol trebuie să aibă un plan viabil de management ca instrument de lucru absolut necesar administrării în bune condiții a ariei naturale protejate”, a afirmat Elena Roxana Almășan.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca hastagistii au nevoie vreodata de namol sa se dea pe articulatii, ma ofer sa le dau eu niste namol productie proprie... doar ii rog sa ma anunte cu cateva ore inainte sa mananc bine sa fac matzul stalp, si le dau eu niste namol de le vindec reumatismul instant. Namolul meu vindeca si cariile, daca au nevoie trebuie doar sa-l tina putin in gura. NOTA: Oferta valabila doar pentru hastagistii rezistenti pisati in gura, cu probleme reumatice sau articulare
2
7
sa inregistrez si eu marca "Rasaritul Soarelui sin Marea Neagra". Cum mama dracu au putut lua exclusivitate pe ceea ce NU au facut ei - a nascut Natura namolul ala - nu au descoperit ei - ci stapanul magarului Tekir acum vreo 200 de ani si nu este exclusiv localizat in zona cacatului lor de Sanatoriu ci pe toata suprafata lacului? Vreau inregistrare la OSIM pe "aer respirabil"!
7
0
sa vina Stan Primar sa termine cu gasca care e acum la Primarie
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212