REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Nașul lui Dragnea, Sorin Paul Stănescu, executat silit; a rămas fără terenurile din Mamaia. Video

Nașul lui Dragnea, Sorin Paul Stănescu, executat silit; a rămas fără terenurile din Mamaia. Video

Replica API 24 septembrie 2022 | 00:00 12284

Lovitură de… 7 milioane de euro pentru nașul fiului lui Liviu Dragnea! Afaceristul Sorin Paul Stănescu, unul dintre oamenii de afaceri importanți din sudul României, a ajuns în ultimele două decenii un jupân al domeniului veterinar din țară, cele mai importante firme pe care le controlează fiind A&S International 2000, Institutul Pasteur și Farmavet. Ca o mare parte dintre afaceriștii autohtoni, evoluția afacerilor sale a pornit după ce au preluat active ale statului. Cum ar fi Institutul Pasteur, aflat în faliment. Astăzi, lichidatorii societății au scos la licitație bunurile imobiliare din Constanța ale familiei Stănescu, a căror valoare se ridică la 7 milioane de euro.

Institutul Pasteur, care se ocupă cu fabricarea preparatelor farmaceutice, a fost privatizat în anul 2000, făcând și obiectul unui dosar penal la DNA cu privire la modul în care a fost înstrăinat.

Fondat în 1895 în Cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară, prestigiosul institut a fost vândut de Administraţia Domeniilor Statului (ADS), fără licitaţie, în ultima parte a mandatului ministrului de atunci al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, către firma A&S International 2000, controlată de Sorin Paul Stănescu. Tranzacţia a fost extrem de păguboasă pentru stat, ADS vânzând o instituţie strategică, cu un patrimoniu considerabil, pentru o sumă foarte mică.

Bunurile imobile din Constanțe, scoase la licitație

SNI Pasteur avea în administrare o suprafaţă de teren de incintă în mărime de 889.659,87 m.p., în București, Giurgiu, Arad, Brașov și Constanța. La Constanța vorbim despre o suprafață de termene de peste 7000 mp, situată pe bulevardul Mamaia nr. 304. Între timp, institutul, deţinut în prezent de firma medicului veterinar Sorin Paul Stănescu, a intrat în faliment din cauza datoriilor, iar astăzi lichidatorul judiciar scoate la vânzare bunurile institutului. Vorbim despre terenurile de pe Mamaia 304, cu tot cu construcții.

Concret, vorbim despre terenuri de 8.247 mp și construcțiile aferente, pe care sunt edificate construcții (de a C1 la C6) cu destinația birouri și laborator, atelier mecanic, baracă metalică, magazie lemn și cabina paza, aparținând debitorului Societatea Națională “Institutul Pasteur” S.A., în faliment.

Mai grav este că într-una din construcțiile de pe bulevardul Mamaia 304 funcționează și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar, Constanța. Am încercăm să aflăm detalii de la reprezentanții instituției, însă nimeni din conducere nu a putut fi contactat.

Revenind, prețul de pornire al licitației, ce va avea loc pe 14 octombrie, este de 6.937.600 euro la care se adaugă TVA. În situația în care activul nu se valorifica la prima licitație publică cu strigare, se vor organiza în continuare alte 3 licitații publice.

Video:

Institutul Pasteur, controlat de fiica lui Paul Stănescu

Anul trecut, Institutul Pasteur SA, administrat de Petrescu Angelica, avea datorii de peste 13 milioane de lei. Institutul este controlat, 100 %, de A & S International 2000 SRL, ce se ocupă de cultivarea cerealelor, unde administrator este chiar politicianul Sorin Paul Stănescu, însă unic acționar este fiica lui, Cristina Alexandra Roșu. A & S International 2000 SRL a avut, anul trecut, cifra de afaceri de peste 35 de milioane de lei, și datorii de peste 10 milioane de lei, iar profitul a fost de 2,2 milioane de lei.

Omul de afaceri este nașul de cununie al lui Dragnea jr (Ștefan Valentin Dragnea) și al partenerei sale, Gina Alexandru.

Sorin Paul Stănescu și Liviu Dragnea s-au cunoscut în mandatul de prefect de Teleorman dintre 1996 și 2000 al actualului lider PSD. Stănescu era șef la Institutul Pasteur și era interesat de vânătoare, pasiune comună cu Dragnea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vedeti ce bine traiesc porcurorii in Constanta de la toate parchetele si ce averi fac inre timp rubedeniile lor !
6
3
nu mai numiti toti hotii afaceristi.
8
3
Il cumpara machedonii sau guleratii si se mai construiesc cateva blocuri fara locuri de parcare si fara infrastrustructura necesara. Se vor vinde cu peste 2500 E metrul patrat....ca inghesuiala dintre betoane costa in rahatul asta de oras praduit de golani, pardon afaceristi.
13
0
Cred ca tot Mazare ia ajutat si vreti sal scutiti de puscarie si sa raman si cu bani.
8
3
Asta e romanica , praduita de toti. Bun al statului, privatizat, falimentat, construit blocuri. Simplu.
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218