REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Năvodari! GELOZIA dintr-o familie de pocăiți a dus la SCANDAL și TENTATIVĂ de OMOR!

Năvodari! GELOZIA dintr-o familie de pocăiți a dus la SCANDAL și TENTATIVĂ de OMOR!

Replica API 31 mai 2019 | 00:00 409

Un bărbat din Năvodari, tatăl a 9 copii, a fost condamnat, de instanța de fond, la 6 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Acesta a intrat în curtea vecinilor, cu care avea o relație bună de altfel, pentru a-l trage la răspundere pe un bărbat întrucât i-ar fi făcut avansuri soției. Cine a vrut să lovească primul și cine pe cine a întărâtat, numai ei știu, însă este cert că inculpatul a pus mâna pe o șipcă din lemn și l-a lovit pe celălalt, dar și pe mama acestuia, în vârstă de peste 80 de ani, cauzându-le leziuni ce au necesitat pentru vindecare 8 -9 zile și circa 4 zile. La fel de clar este și faptul că judecătorii instanței de fond au decis că este vinovat, condamnându-l la 6 ani. Decizia nu este definitivă.

Prin actul de sesizare a instanței de judecată s-a reținut că, la data de 25 august 2016, în jurul orelor 16.00, inculpatul I.I. a pătruns fără drept în curtea persoanelor vătămate (fiu și mamă), din orașul Năvodari, unde le-a lovit. Primei i-a aplicat mai multe lovituri cu o scândură din lemn în zona capului, apoi a continuat să îi aplice lovituri peste tot corpul, așa încât i-a provocat leziuni traumatice (opt plăgi contuze la nivelul scalpului, cu hematoame epicraniene fronto-parietal dreapta și parietal stânga, excoriații la cubitusul stâng și la ambii genunchi), pentru vindecarea cărora a necesitat un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale, iar pe a doua prin lovire cu o parte ruptă din șipca inițială în zonele spatelui și a membrelor (echimoze mâna stângă, coapsa stângă, poplitee dreaptă, cubital drept și fesier drept), așa încât i-a provocat leziuni traumatice pentru vindecarea cărora a necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Vecini care se înțelegeau bine. Până au apărut avansurile!

Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul și cele două persoane vătămate sunt vecini de circa 11 ani, locuințele lor fiind despărțite de un gard, iar între ei nu au existat de-a lungul timpului conflicte, ba dimpotrivă aveau relații de bună vecinătate și se ajutau reciproc ori de câte ori se ivea ocazia, potrivit rolii.ro. În acest sens, întrucât prima persoană vătămată are o afecțiune la un picior și se deplasează greu, iar mama sa are o vârstă înaintată de peste 80 de ani, inculpatul i-a ajutat pe vecinii săi la numeroase activități gospodărești, cum ar fi repararea locuinței sau a anexelor acesteia, iar soția lui își ajuta vecina frecvent la grădinărit, primind în schimb legume din grădina acesteia. Potrivit soției inculpatului, de ceva timp, vecinul său îi tot spunea că o apreciază mult pentru că e harnică și că și-ar fi dorit și el așa soție. Se pare că ar și fi atins-o într-un anume mod pe mâini și spate. Apoi, o perioadă nu a mai mers în casa acestora, iar ultima oară când s-au văzut, i-a propus să divorțeze și să vină la el. ”Împreună cu soțul avem 9 copii, noi fiind pocăiți. Terenul pe care este construită casa l-am cumpărat de la persoanele vătămate. Soțul este gelos și de aceea inițial nu îi spusesem nimic, însă pentru că îl tot vedeam pe vecinul N.V. de câte ori ieșeam în curte, i-am povestit și soțului..”. Atât în timpul cercetărilor cât și pe timpul procesului penal, inculpatul a declarat că a intrat în curtea vecinilor pentru a-l trage la răspundere pe vecinul care se afla în grădină și avea în mână o șipcă, pe care a ridicat-o asupra sa. Astfel, a susținut el, i-a smuls șipca și l-a lovit, victima a căzut și s-a prins de el, iar atunci i-a mai aplicat două lovituri. În acel timp a sărit și mama victimei, dar și un copil minor, care avea în mână un ciob și l-a tăiat la deget. Judecătorii au analizat situația și au decis să-l condamne la 6 ani pentru violare de domiciliu, tentativă de omor și lovire sau alte violențe. Decizia nu e definitivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si acum a ramas pocaita cu schiopul. Si, s-a facut voia domnului. Magistratii, nu au tinut cont de cei noua copii?
0
0
E greu sa cresti un copil dar noua.Foc fara scantei nu se face.Ambii soti sunt vinovati in egala masura ,vazand ca vecinul e singur mai mult avand si o mama batrana au cautat sa-l santajeze prin fel si mijloace pentru a obtine foloase materiale .Sfat.Nu primiti im casa persoane nevoiase cu probleme ca vi se urca-n cap recomandat este tot ce aveti sa le dati sau sa-i ajutati la poarta fara sa le cereti nimic nici sa purtati dialog .Totul la distanta ,cu limita ca altfel se urca-n. cap,mint si cer drepturi mai mult devin si agresivi .
4
0
O telenovela cu iz navodarean !
5
0
Tot muierea i-a zis lu' barbatu-sau ca ala o apreciaza!?!
1
0
pocaitii nu sunt aia cuminti dar cuminti rau de tot ? Dumnezeu ce zice ?
8
1
Ba da am vazut multi pocaiti la.Navodari e vreo comunitate ceva in zona??
4
1
Maculatura de articol , copy paste dupa motivari de dosare penale expirate, luate de la Arhiva ! Interesant titlul ... despre niste oameni ce apartin unor culte religioase : " Pocaiti..."!
10
0
ardeyciuti niste cotete baghera un tramvai familie fericita
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218