REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Negocierile dintre Ucraina și Rusia s-au încheiat. Ministrul de externe rus continuă amenințările

Negocierile dintre Ucraina și Rusia s-au încheiat. Ministrul de externe rus continuă amenințările

Replica API 11 martie 2022 | 20:26 2628

Au trecut deja două săptămâni de război, iar Rusia nu a reuşit să cucerească cele mai importante oraşe ale Ucrainei. Astăzi, a avut loc o nouă rundă de negocieri, în Turcia. Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrom, a precizat că se caută coridoare pentru a scoate civilii din conflictul armat. Acesta nu recunoaște atrocitățile comise la maternitatea din Ucraina și spune că au fost evacuți bebelușii și asistentele.

Nu există alternativă în această criză. Negocierea este complementară celor din Belarus. Oficialii noștri au venit cu mai multe informații și au confirmat inițiativa părții ruse de a deschide coridoare umanitare și să facem în așa fel să găsim rutele sigure de a scoate civilii din acel conflict armat. La ultima rundă de negocieri, partea rusă a propus o soluție concretă, iar delegatia ucraineană a primit aceste idei despre care spuneau că le vor discuta la Kiev. Vom continua aceste discuții, sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le stabilim pentru a asigura securitatea pe întregul continent european”, a spus ministrul rus de externe, Serghei Lavrov

Lavrov: Nu plănuim să atacăm alte țări

Nu plănuim să atacăm alte țări. Noi nu am atacat nici Ucraina. Situația a degenerat în Ucraina, în ciuda a numeroși ani de discuții, propuneri, negocieri. Nu am fost niciodată ascultați iar Vladimir Putin a vorbit despre asta de mai multe ori”, a mai spus oficialul rus.

Cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conștienți că trebuie să răspundă pentru acțiunile lor”, a amenințat ministrul.

Legat de atacatul de la maternitatea din Ucraina, ministrul rus nu recunoaște atrocitățile comise de militarii ruși, dând vina pe presă care ”manipulează” opinia publică. ”Am prezentat date clare referitoare la această maternitate, era evacuată, toți bebelușii și asistențele au fost evacuați. Dvs trageți concluzii după cum opinia publică e manipulată în toată lumea. (...) Nu trebuie să ne justificăm acțiunile din Ucraina”, a mai spus ministrul rus, adresându-i-se unui jurnalist american.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rusnacii niste criminali.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212