REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
28.4° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

Nelu Ilie Drugă, de la PNL, vrea să schimbe regulile la Castelu. Video

Nelu Ilie Drugă, de la PNL, vrea să schimbe regulile la Castelu. Video

Andreea VEARBĂ, Emilia BABU 24 mai 2024 | 00:00 426

Candidatul PNL la Primăria Castelu, Nelu Ilie Drugă, s-a aflat joi, 23 mai a.c., în studioul Replica unde a discutat despre motivele care l-au determinat să candideze, a vorbit despre problemele din comună, viziunea sa asupra administrației și bineînțeles, despre primarul în funcție, Nicolae Anghel.

Nelu Ilie Druga, de la PNL, vrea sa schimbe regulile la Castelu. Video

În debutul interviului, Nelu Ilie Drugă a vorbit despre motivația sa de a candida din nou la Primăria Comunei Castelu. „Același lucru care m-a determinat și în 2020. Faptul că actuala administrație nu are niciun fel de performanță în nimic. Putem vorbi despre ce s-a făcut pentru că sunt mai puține lucrurile care s-au făcut decât cele care nu s-au făcut. În 6 mandate, discutăm despre reabilitări, e normal să repari ceva, să reabilitezi o școală, să repari un gard, mi se pare absolut normal. Și alea foarte puține, n-a reușit în anii ăștia să repare niște drumuri, așteptăm mereu proiectele mari”, a spus Drugă.

Video 1:

Părerea lui Nelu Ilie Drugă despre administrație

„Părerea mea despre administrație cred că diferă puțin de a multora, văd altfel administrația. Nu cred că ar trebui să discutăm despre proiectele mele ca și candidat sau ale primarului în funcție. Să discutăm despre ce a realizat efectiv primarul în funcție și să discutăm despre nevoile cetățenilor.” Mai departe, candidatul PNL ne-a expus și viziunea sa despre cum consideră el că ar trebui să fie un primar „Eu îl văd ca pe un gospodar care să meargă pe străzi, să identifice problemele oamenilor, să discute cu cetățenii, să-și facă o listă de priorități, pentru că toate costă”, dar și despre cum e actualul primar în funcție  „Până acum, înainte de campanie, foarte rar spre deloc pe străzi. Nici primarul, nici viceprimarul. Acum sunt pe străzi, acum sunt peste tot. Au început să facă drumuri ca să mai câștige voturi probabil.”

Nelu Ilie Druga, de la PNL, vrea sa schimbe regulile la Castelu. VideoNelu Ilie Drugă

„Ieri am ieșit în campanie pe străzile din Nisipari, un cetățean ne spunea că acum 4 ani (primarul) a promis că o să-i pună un bec pe stâlp, după 4 ani becul ăla nu-i acolo. Sunt lucruri care intră în fișa postului, e munca lui de zi cu zi pentru care este plătit.” Despre modul în care se desfășurau ședințele Consiliului Local, Nelu Ilie Drugă spune că „strict pe ce ceea ce doresc dânșii. Vin cu 10 puncte pe ordinea de zi. Dacă îndrăznești ca și consilier local să vorbești despre altceva, nu discută. Asta și-ar fi dorit. Niciun fel de comentarii. Au blocat comentarii pe Facebook, niciun fel de interacțiune cu cetățenii, blocau comentariile ca să nu apară comentarii negative.” 

Nelu Ilie Drugă: Nisipari e satul meu de suflet

Printre altele, candidatul la primăria Castelu a vorbit și despre diferența dintre Nisipari și Castelu „Așa e percepută de toată lumea, mie nu mi se pare că e o diferență foarte mare. Într-adevăr, Nisipari e satul de suflet, m-aș bucura să facă și pentru Nisipari, dar nu e mare diferență.”

Întrebat despre șansele pe care consideră că le are și despre prezența cetățenilor la vot, Nelu Ilie Drugă a precizat „Noi, eu și toți consilierii trăim acolo. Nu suntem întâmplător pe străzi, acum în campanie. Din câte se vede pe străzi, oamenii își cunosc mai puțin drepturile, oamenii au încă teama, nu sunt conștienți că pot participa la ședințele consiliului local, și atunci omul de rând zice, ce motiv aș avea? Mergem înainte.”

Video 2:

Planurile candidatului PNL, în cazul în care va câștiga alegerile locale la Castelu

„În primul rând, o să facem o consultare, vorbesc despre întreaga mea echipă, așa vom fi în continuare, o echipă, o să facem consultări la nivel restrâns între consilieri locali și cu siguranță și cu cetățenii să identificăm și mai bine nevoile lor. După care, cred că trebuie schimbate regulile.”

„Punctual, da, planuri sunt multe. În primul rând, sunt cele care se pot realiza imediat din bugetul local, dar prioritizate în funcție de buget și de nevoi, și atunci putem avea un cămin cultural la Castelu, în ideea în care există un proiect de câțiva ani, dar în momentul acesta nu avem niciun cămin. Nu s-a întâmplat nimic cu proiectul, căminul în schimb a fost desființat, l-a recompartimentat și a făcut sală de ședințe, de festivități și nu mai știu ce. Deci noi la Castelu nu avem cămin cultural. Nu știu dacă e o prioritate imediată, dar se poate realiza din bugetul local cu bani foarte puțini și într-un timp foarte scurt. Adică reabilitarea căminului, readucerea la starea inițială și nu de anexă a consiliului local.”

Nelu Ilie Druga, de la PNL, vrea sa schimbe regulile la Castelu. VideoNelu Ilie Drugă, Emilia Babu

Nelu Ilie Drugă a abordat în cadrul interviului și problema situației școlare din comună: „Cred că educația e prioritară, nu școala în sine. La Nisipari există școala nouă, la Castelu este un proiect acum de reabilitare termică. Acum 4 ani a venit un vânt puternic și a luat acoperișul școlii de vreo 3 ori la rând, școală cu acoperișul schimbat atunci recent. Acum a început reabilitarea din nou. OK că se face. În ceea ce privește educația, ne spune că nu are niciun fel de atribuții în domeniu. Și foarte mulți cetățeni de la noi merg cu copii la școli în localitățile învecinate. Deci avem copii din Castelu la școală la Poarta Albă, la Medgidia.”

Spre finalul interviului, candidatul PNL a menționat că nu se vede umăr la umăr cu actualul primar în funcție:  „Niciodată! Inițial, atunci după alegeri, am sperat că o să putem face ceva împreună, chiar i-am propus atunci să alegem un viceprimar și de la noi. Am fi putut colabora, deși faptul că am intrat în politică, a fost la persoana domnului primar pentru că el conduce tot acolo. Nu am ceva personal cu el. Dacă mâine nu mai e primarul comunei Castelu, nu am nicio problemă cu el. Am ceva cu primarul Anghel. Dânsul ne-a spus la vremea respectivă «Cu voi, niciodată!» și la un moment dat a și recunoscut că din cauză că nu a colaborat cu noi a pierdut nu știu ce sume de bani care ar fi putut fi alocate.”

La finalul interviului, Nelu Ilie Drugă și-a exprimat și regrete. „Îmi pare rău că tot critic am făcut și emisiunea asta, mai mult pe critică...”

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

 

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112