REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

NEMȚII de la KAUFLAND vor să ne SEPARE, în MAGAZIN, ca pe VITE. Video!

NEMȚII de la KAUFLAND vor să ne SEPARE, în MAGAZIN, ca pe VITE. Video!

Replica API 25 noiembrie 2021 | 23:39 6494

Constănțenii sunt scandalizați din cauza aplicării restricțiilor de acces în magazine. Reprezentanții Kaufland au montat un gard interior, pentru a delimita spaţiile de acces al persoanelor, care au sau nu certificat verde. Măsura i-a luat prin surprindere pe constănțeni, o mare parte dintre aceștia fiind indignați de varianta aleasă de către gigantul german, Kaufland. Gardul are o înălțime de circa 2 metri și separă supermarketul de zona fast-food și alte magazine nealimentare. Acest „obicei” a fost preluat de mai toate magazinele Kaufland atât din țară cât și din Constanța. În acest sens, Asociația Pro Consumatori s-a autosesizat și a transmis faptul că este vorba de discriminare.

Un supermarket din Constanţa a găsit o soluţie “inedită” pentru a se conforma restricțiilor impuse de Guvern în pandemie. Cum? A fost montat un gard metalic, înalt de circa 2 metri. Astfel, centrul comercial a fost împărțit în două zone, una care duce direct către magazinul alimentar, unde nu este solicitat certificatul verde și una către zona de fast-food și zonele nealimentare, unde este solicitat certificatul verde. Această situație este întâlnită și la Constanța, dar și în restul țării.

Gardurile de la Kaufland, comparate cu Zidul Berlinului

Spre exemplu la Kaufland din zona Anda oamenii spun că își simt drepturile îngrădite de aceste garduri ce sunt precum lagărele de concentrare. Totodată, trebuie să precizăm și faptul că oamenii au denumit acest gard ca fiind „Zidul Berlinului”. „Pandemia este de luni de zile, regulile de acces pe bază de certificat sunt impuse de câteva săptămâni, iar până acum, nu s-a luat nicio măsură. Să înţeleg că nu a fost respectată legea şi abia acum sunt în legalitate? Zici că suntem în lagărele de concentrare.”, a declarat un constănțean.

Video:

Aceeași situație și în Năvodari

Menționăm faptul că aceeași situație a fost întâlnită și în hipermarketul Kaufland Năvodari. „Au pus garduri în Kaufland, asta-i culmea! Ce spun ei, că nu trece covidul prin acel gard de sârmă sau cum?”, ne-a declarat o năvodăreancă.

Asociația Pro Consumatori s-a sesizat

Asociația Pro Consumatori (APC) a luat act cu îngrijorare de instalarea unor garduri metalice în incinta magazinelor Kaufland, care nu este o măsură necesară în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălțime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinați, doar ca măsură de prevenție în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă și ofensatoare la adresa consumatorilor.

APC, sesizări la organele de control abilitate

Asociația Pro Consumatori a sesizat conducerea executivă a SC Kaufland SCS, precum și următoarele instituții: Ambasada Germaniei în România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Această acțiune luată la nivelul conducerii executive a SC Kaufland România SCS le amintește românilor de vremurile demult apuse, cum ar fi Zidul Berlinului, în care oamenii erau separați pe criterii ideologice și nu numai! O astfel de măsură nu se poate încadra în categoria celor de prevenire a combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2!

Între timp, în Brașov, gardurile sunt desființate

Din cauza apariției acestui scandal magazinele din municipiul Brasov au început să scoată aceste garduri. Conform cotidianului Bizbrasov.ro, lanțul de magazine Kaufland a scos gardurile montate pentru ca nevaccinații să aibă acces direct în hipermarketurile din Brașov. „Gardurile metalice instalate de Kaufland pentru a separa accesul persoanelor cu certificat verde de cele fără certificat în magazinele din incinta galeriilor hipermaketurilor din Brașov, dar și din alte județe, au iscat un scandal monstru. Astfel, miercuri, 24 noiembrie, cel puțin în magazinele din municipiul Brașov, angajații Kaufland au demontat gardurile, care fuseseră comparate chiar și cu un zid al Berlinului”, notează bizbrasov.ro.

Diana BERECHET, M.T.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mars in china animal extremist
0
0
animale sunt porcusorii de guinea sau mai exact cobaii printre care te numeri si tu biet creier spalat
2
0
Cornele, cred ca tu esti un mare autentic si rau mirositor animal!
1
0
Xenofobii de la Replica sa mearga la AliMentara sau la Aprozar
2
5
Mergeti la Supeco!
3
0
gard care separa oamenii normali de animale nevaccinate, permitandu-le totusi accesul
14
16
caufland? ce-i aia?
3
4
Atata-i duce capul! S au vaccinat sa poata merge la mall. Ma pis pe mallurile voastre! Halal cultura!
10
5
@cititor 2,,,ce vita esti!fde aia te-ai vaginat?sa te duci la mall!?timpitule....ca tine o gramada...de balegar!
11
5
Nu ei sunt de vina, ci noi ca nu ne vaccinam. Eu am deja de o luna a treia doza si nu mi-a crescut nici o ureche in plus. Stiti ce misto e? Am acces pe oriunde si ma amuza tare de tot cand vad cum se infoaie in pene toti Sosocistii care comenteaza mai jos.
13
16
Nu ei sunt de vina,ci noi ca le permitem!
14
5
ma mir cum de nu ziditi zid din caramizi sau turnati beton
9
3
Da ma fix nemtii au gandit o pe asta lol
16
0
La fel au facut si in Germania?
9
3
PLN, mi see rupe la cat de des ma duc eu la kaufland, o data pe an...
12
1
culmea e ca masura ii ajuta pe nevaccinati sa poata intra si ei in magazine. fara acesti clienti kaufland pierde profit, ghinion! dar o problema ar fi ca nu se mai respecta spatiile pt evacuare la incendiu, ce face arafat? daca ia foc ceva acolo si in panica creata cad gardurile alea peste oameni ? cine raspunde?
28
2
Ba nu suntem scandalizati deloc! E foarte bine, de ce sa suferim toti din cauza capetelor patrate de antivaccinisti? Fara vaccinare nu vom scapa de pandemie, nu vom reveni la vietile noastre de dinaintw. Sunt vaccinat de 3 ori si n-am murit, dar i-am vazut pe altii nevaccinati murind si pe altii cu sechele, urland acum ca daca stiau cum e covidul, se vaccinau! E bine ce face Kaufland, sa se duca in padure antivaccinistii, sa isi faca de acolo cumparaturile, daca nu au incredere in medici si in stiinta. Vaccinurile au salvat lumea si de alte pandemii.
25
31
Mergeam sa cumpar mancare la vitrina cu preparate calde nu sa cumpar alcool s-au tigari . Vitrina cu preparate calde tot in categoria produse alimantare se incadreaza . Sa ne beleasca belengheru cu gura .
12
17
Mai buna era carantina.
12
4
toti sunteti niste dobitoci.ei fac asta pas cu pas nu v-ati dat seama?cand copii vostrii nu se v-or mai casatorii voi nu veti mai fi in viata sa le spuneti ca au fost vaccinati.la fel a fost si cu lovitura de stat care dupa ce pier si cei in viata se va spune ca a fost o revolutie autentica.
23
13
la legea dreapta , aplicarea este dupa ureche , ca doar asa vine shpagutza la organe
9
2
Doar atat va duce capul? Masura este menita sa delimiteze accesul intre un magazin de alimentatie publica, pentru care nu este necesar certificat verde, adica poate intra oricine, de o zona comerciala pentru care este necesar certificat verde. Atat de simplu si totusi foarte complicat pentru unii
28
20
A venit vreo managerita fara experienta si a zis sa faca si ea ceva.
9
15
Carne cauciucata la kakaf
22
5
Pai, in ce tara mai auzi, liderii in comertul alimentar sunt nemtii kaukafland si lidl? Resursele tarii date pe mana austriecilor de la omv, cel mai mare prorietar de aduri din ro e ikea, suntem o natie dd cizme, meritam sa saraciile Europei, pt 3lei ne dam in cap, bine ca avem cele mai scumpe telefoane, unghii dd sute lei dar cand vine vb de un suc merge la lidl ca e mai ieftin cu 2lei, vai mama voastra
43
9
O dar vai ce titlu boombastic menit sa agite mintile mici infasurate in staniol. Ziar de vite..
45
15

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212