REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
9.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

NENOROCIRE când adulţii ignoră recomandările salvamarilor! O fetiţă, dispărută în apele mării la Eforie!

NENOROCIRE când adulţii ignoră recomandările salvamarilor! O fetiţă, dispărută în apele mării la Eforie!

Replica API 28 iunie 2017 | 00:00 309

Oamenii preferă să ignore avertizările salvamarilor, mergând pe premisa că „nu mi se poate întâmpla mie”. Totuși, tragediile lovesc când te aștepți mai puțin. Așa s-a întâmplat la Eforie Nord, în zona Steaua de Mare, unde o mamă și cele două fiice, turiste din Chișinău, s-au aventurat în apele agitate ale Mării Negre. Iar marea și-a cerut tributul. Fiica cea mică, de 11 ani, este căutată încă de marși, 27 iunie, după ce a dispărut printre valuri.

O femeie și două fete, de 13, respectiv 11 ani s-au aventurat în apa tulbure de la Eforie Nord, fără să bage în seamă steagul arborat la postul salvamarului. Valurile au fost prea puternice pentru cele trei, toate fiind prinse sub apă. Salvamarul a reușit să o scoată pe mamă, iar apoi a intrat iar în apă după copile. Doar fata de 13 ani a fost scoasă, sora ei nefiind de găsit. La fața locului, s-a deplasat șenilata de la Eforie și ambarcațiunea RHIB tot din Eforie. La fața locului s-au deplasat și scafandrii pentru a o căuta pe fetiță. din păcate, nici până la lăsarea serii fetiţa nu a fost găsită!

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...cum aceasta mama,mai rezista...chiar este greu sa traiesti vremurile de astazi...pleci la drum cu doua fetite gingase,care nu stiu ianca sensul vietii...si te intorci...Doamne...numai cu un copilas...INCREDIBIL...nu mi-as ierta asta niciodata...nu marea este vinovata,noi aceea care nu suntem responsabili de persoanele ce le insotim si de care avem obligatia sa le asiguram integritatea si linistea...acea mama ..daca este mama,va da raspuns pana la sfarsitul vietii ei...cand cealalta copila o va intreba...mamicuta...dar...sora mea...unde este ???nu stiu sa raspund...niciodata,nu mi-as dori.
1
0
Sa se ia in seama urmatoarele aspecte, un salvamar pregatit poate scoate din apa o persoana indiferent de diferenta de greutate dintre el si victima, plaja este supravegheata in orele de program cu maxima atentie, multi nu respecta avertizarile salvamarilor, multi se considera buni inotatori si uita ca la ei la Dalga au inotat doar la stranduri, difera mult strandul cu marea, la mare sunt curenti...multi dobitoci omit acest aspect, zona de mare din Eforie unde s-a marit plaja este o necunoscuta inca pt salvamar, dureaza cativa ani sa se stie unde sunt gropile in care se pot forma curentii
3
0
Salvamarii chiar s-au mobilizat.Si-au facut treaba f bn.Dupa prima persoana pe care a scos-o,intrase dupa a 2,si deja era senilata venita,smurdu,pompierii,o gramada de salvamari,si 2 salupe.Pt ca primele minute sunt critice ,unii au intrat in apa,si ei au inceput cautarea pe mare.Se faceau valuri,si salvamarii au scos toate persoanele din apa.Salvamaru respectiv si-a facut treaba!din 3 a salvat 2 persoane.O mobilizare de forte fantastica din ce am vazut eu ieri.Si steagul chiar era arborat.Apoi au venit scafandrii.Nu mai acuzati aiurea salvamarii.
4
0
AVAND IN VEDERE CA SALVAMARUL A REUSIT SA SALVEZE 2 OAMENI DIN 3 AFLATI LA ANAGHIE IN ACELASI TIMP, EU ZIC CA SALVAMARUL SI A FACUT TREABA. PACAT CA OAMENII NU INTELEG CA SUNT VALURI, CA E MARE SI NU APA INTR UN LIGHEAN
3
0
dar la ce lesinati de salvamari avem,,,,! hai sa fim serosi! cum poate unu de 40kg sa salveze unul de 80 100! aia zici ca nu au mancat cu zilele!
1
0
A intervenit si ARSVOM...dar ca de obicei doar ISU este mentionat...desi nu au oameni pregatiti pentru iinterventia pe mare...
6
0
pana nu-i dai cu vasla in capatana nu inteleg.
3
0
Foarte trist!intr-o clipa s-a terminat totul.Intamplarea e dureroasa ptr cum va pleca acasa turista.Cam multi inecati!adancimea apei e foarte mare si aproape de mal.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218