REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

NESIMȚIRE CU BERE ÎN RITM DE MANELE, pe Plaja Terapeutică din Mamaia! VIDEO

NESIMȚIRE CU BERE ÎN RITM DE MANELE, pe Plaja Terapeutică din Mamaia! VIDEO

Replica API 20 iulie 2018 | 00:59 1122

Plaja Terapeutică reprezintă pentru persoanele cu nevoi speciale, dar şi pentru copiii sosiţi aici, o oază de creativitate şi linişte, o atmosferă caldă şi sigură pentru cei aflaţi la nevoie. Aceasta a fost amenajată special pentru cei care doresc să petreacă o zi liniştită la malul mării, iar copii se distrează de minune având la dispoziţie diverse metode de joacă. Cu toate acestea, unii dintre turiştii sosiţi pe litoralul românesc anul acesta au decis să rupă barierele şi să se răcorească cu o bere chiar printre cei mici, pe Plaja Terapeutică din staţiunea Mamaia.

Adrian Gemănaru, managerul Plajei Terapeutice, a povestit în urmă cu puţin timp pe pagina sa de socializare o situaţie creată de nişte tineri veniţi pe litoral cu chef de distracţie, dar care au ales să se aşeze pe plaja amenajată pentru persoanele cu nevoi speciale, desfăcându-şi berile chiar lângă copii. Atunci, acesta a decis să imortalizeze momentul şi l-a postat în varianta video pe pagina sa de Facebook.

Acesta a declarat pentru Replica de Constanţa că situaţia a fost ieşită din comun, că răspunsul acelor tineri după ce au fost rugaţi să nu consume băuturi alcoolice în preajma copiilor a fost lipsit de bun simţ. „Deşi am afişat pe plajă Regulamentul de funcţionare unde scrie în mod clar că: fumatul şi consumul de băuturi alcoolice este interzis, un grup de tineri nu a ţinut cont de acest aspect şi a consumat alcool, deşi în jurul lor, după cum se poate vedea şi pe film, plaja este plină de copii. La solicitarea mea de a părăsi zona de plajă mi-au răspuns sarcastic ”Suntem aici deoarece medicul nostru de la Călăraşi ne-a prescris terapie cu bere”. Poţi ocupa locuri de parcare destinate persoanelor cu nevoi speciale, poţi să te enervezi atunci când trebuie să aştepţi un scaun rulant, poţi să ridici din umeri la nevoia unei persoane aflate în dificultate, dar să consumi bere dintr-un plastic de 2 litri într-o zonă destinată copiilor cu dizabilităţi, cred că este totuşi prea mult. Înţeleg să arunci tot felul de mizerii pe plajă, să îngropi coceni de porumb în nisip, dar nu pot înţelege un comportament de a consuma băuturi alcoolice pe o plajă destinată copiilor cu nevoi speciale. Chiar nu avem limite? Ştiu că în spaţiul public consumul de băuturi alcoolice este interzis. Nu sunt pasibili de amendă? Poate cineva se sesizează şi le acordă măcar un avertisment!”, a declarat Adrian Gemănaru pe pagina sa de Facebook.

Pontonul plutitor de pe Plaja Terapeutică, motiv de discuţie între turişti şi paznici!

O altă situaţie cu care acesta se confruntă zilnic este reprezentată de turiştii care se urcă pe pontonul destinat copiilor. Mulţi dintre ei evit să citească recomandările de pe plăcuţele afişate pe Plaja Terapeutică şi pur şi simplu se întind pe pontonul improvizat special pentru persoanele cu dizabilităţi. “Să râzi sau să plângi? Suntem fără scăpare ! Deşi am prezentat şi afişat în mod clar că această plajă frumoasă este realizată pentru persoanele cu nevoi speciale şi pentru toţi copiii, există adulţi ce trec peste orice limită de bun simţ. Cum să ocupi un ponton destinat strict copiilor doar ca să faci plajă. Cât de lacom şi egoist poţi să gândeşti să blochezi distracţia copiilor la mare doar ca să faci plajă pe pontonul plutitor? Din ce în ce mai greu!”, a precizat Adrian Gemănaru, managerul Plajei Terapeutice din staţiunea Mamaia.

Întrebat dacă doreşte să sesiseze autorităţile, având în vedere că este un spaţiu privat, închiriat de la ABADL Constanţa, acesta a declarat pentru Replica de Constanţa că nu doreşte să-i sperie pe turiştii de pe plajă prin prezenţa oamenilor legii, ci că speră doar ca prin avertismentele de acest fel să readucă bunul simţ în rândul turiştilor. “Nu doresc să amendez pe nimeni, nu fac sesizare mai departe. Îmi doresc doar ca turiştii să înţeleagă utilitatea acestor lucruri de pe plajă. Avem paznici pe Plaja Terapeutică, atât ziua cât şi pe timpul nopţii, şi aceştia îi avertizează mereu pe turiştii care se urcă pe pontonul plutitor sau care nu respectă regulamentul plajei.”, a declarat Adrian Gemănaru pentru Replica de Constanţa.

Poliţişitii locali constănţeni s-au sesizat din oficiu!

Poliţia Locală Constanţa s-a sesizat din oficiu şi întreprinde demersurile legale necesare în acest caz. Prin intermediul acesta, poliţiştii locali constănţeni fac apel la cetăţeni ca în cazurile similare să sesizeze la numărul de whatsapp 0799.606.142 sau la numărul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa 0241.484.205. Cei care sunt surprinşi vor fi sancţionaţi ca atare.

Reamintim că Primăria Constanţa şi Direcţia Generală Poliţia Locală au lansat pe 10 iulie a.c., campania "Păstrează Constanţa Curată". În cadrul campaniei de informare şi conştientizare, poliţiştii locali constănţeni împart flyere, pliante de informare în malluri, hoteluri din municipiu şi din staţiunea Mamaia.

Amenda pentru consumul de alcool în spaţiul public este între 100 şi 500 lei.

sursă video: Facebook / Adrian Gemănaru

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu siguranta ca jigodismul alora seamana cu agresivitatea hastagilor rezistenti . Asta ca asemanare cu miscarile aproape de politic. In fapt,niste cocalari de cea mai joasa speta isi permit arogante pentru ca politia e din branza topita si nu-i arde cu amenzi babane.
0
0
Eu chiar nu inteleg ce vina are PSD-ul in situatia de fata. De vina este educatia fiecaruia, nici de cum o organizatie politica. Pot spune de asemenea ca spiritul civic la noi este 0, daca s-ar fi strans un grup de oameni, care sa fi luat masuri in privinta celor 3, care au, dupa cum se vede, o dezabilitate mintala, probabil cei 3 ar fi parasit plaja. Asa ca, dragi cetateni ai orasului Constanta, incercati sa fiti putin mai responsabili, sa luati in maini situatiile de care ne lovin zilnic si sa actionati...terminati cu aruncarea vinei pe altii, nu PSD-ul, nu PNL-ul sunt de vina, noi suntem.
6
0
pai e marca psd cetateni la miting lasand gunoaie. omul a facut o analogie finuta. de ce, deranjeaza? cam asta e in general nivelul de educatie al electoratului psd.
8
3
Ce treaba are PSD in povestea asta ? Cu sau fara PSD, tot gaseai golani sa mearga cu bere pe plaja.
3
6
Pai daca moseur Popescu chelbosu' fostul inspector sef, a fost asa de jegos incat le-a luat plaja copiilor cu disabilitati sub egida primarului! Cat de zdreanta sa fi!!!! Plagiator prost fmm!!
2
2
@ Cornel DXA.....ai dreptate omule !! Probabil ar trebui un primar , de otel , pentru a starpi , aroganta si nesimtirea din acest oras . Deasta si turisti , isi permit multe , cand vin la Constanta.
4
0
Nu anteleg de ce va mirati atita... asta e 90% din populatia COMUNEI constanta!
13
1
Ei nu vad nicio neregula in ce au facut. De ce ? sunt niste cocalari semianalfabeti de Calarasi si au votat PSD. Cu ce au gresit ei ca atata educatie au primit ??
8
4
Curva homalailor.
3
2
Gemanaru sa zica de formularele de 2%,sau acum ca il tine Fagadau in brate si isi ia partea crede ca scapa.Am fost obligati de patroni sa alergam la crosul dn gemanaru,iar patronul a fost la randul lui fortat de fagadau ca altfel ii trimiteau controale zilnice.
5
3
Tot persoane cu dizabilitati sunt si respectivii
22
0
Politia locala s a sesizat si a facut ce?? Nimic ca de obicei...mamaia s a alterat toata sub ochii lor
15
3
Ati angajat 2000 de politisti locali....unde sunt ? au treaba se fut intre ei?
29
3
Sunt niste COCALARI- boschetari care beau bere la PET intr-un loc public destinat copiilor...ce sa le ceri...trebuie bagat bidonul in cur la cocalari si dat drumul la robinet, pana le iese berea pe nas, ochi, urechi...
41
0
Un pzd masi erau "latraiii lui Fagadau"? Fratilor. .... next time mai vatati psd-ul
10
5
Ciori borate sau maimute cretine. E acelasi lucru.
29
1
Jeguri de oameni
38
0
Sunt niste vite complexate si cu frustrari acumulate!
36
0
Popor de tigani smardoi si cocalari
34
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614