REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Nicolae Dinu a renunțat la navigat pentru a face viața mai bună oamenilor din Lipnița! Video

Nicolae Dinu a renunțat la navigat pentru a face viața mai bună oamenilor din Lipnița! Video

Mirela PASCAL 18 aprilie 2024 | 00:00 3032

Un navigator care a cutreierat toate colțurile lumii, timp de 18 ani conduce comunitatea din Lipnița de aproape 4 ani. A renunțat la navigat pentru a da o șansă locuitor comunei și satelor aferente, oameni destul de săraci, fără posibilități, fără locuri de muncă și condiții de trai decente. La final de mandat, Nicolae Florin Dinu face un scurt bilanț al activității, dar vorbește, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre proiectele pentru următorul mandat.

Nicolae Dinu a renuntat la navigat pentru a face viata mai buna oamenilor din Lipnita!  Video

Dar, cum a ajuns un navigator să candideze și să câștige alegerile?! „Din discuțiile avute cu locuitorii comunei Lipnița, unde m-am născut și am crescut, mi s-a propus să candidez. Am spus să încerc, să văd cum va fi, mi-am făcut o echipă de tineri fără afaceri. La început, a fost foarte greu, vă dați seama. Din domeniul marinăriei am venit la primărie, nu știam absolut nimic, dar cu timpul mi-am făcut echipa în primărie, am avut discuții cu consilierii, locuitorii comunei, am ieșit în teren foarte mult, asta e important”, a spus Nicolae Florin Dinu.

Când a venit la primărie a găsit... nimic

Cum a găsit Dinu primăria, în 2020? „Nu se făcuse nimic, nu proiecte.. am găsit doar un singur cămin început, era tencuit și acoperișul făcut, atât, de restul m-am ocupat eu, l-am terminat tot. Mai exista un proiect de iluminat și cam atât. Am aplicat imediat pe Programul Anghel Saligny pentru două rețele de apă, canalizare, am aplicat pentru un proiect de asfaltări, un proiect de 4,5 kilometri și celălalt de 9 kilometri. Nu exista canalizare, acesta era și primul motiv pentru care nu puteai primii bani pentru asfaltări. Rețele de apă, din șapte sate doar patru aveau, am băgat eu în două sate și mai sunt proceduri pentru altele, a trecut procedura de licitație, chiar acum se verifică pe tehnic, avem câștigători, și pentru proiectare și pentru execuție.”

Lipnița este o zonă săracă, locuitorii abia își duc traiul de zi cu zi, în special vârstnicii, mulți dintre ei nici măcar nu au pensie. „Nu sunt locuri de muncă, oamenii trăiesc din agricultură, creșterea animalelor, apicultură, cam atât. Sunt oamenii bătrâni care n-au pensie și dispun de ajutorul social”, spune alesul șef.

Nicolae Dinu a renuntat la navigat pentru a face viata mai buna oamenilor din Lipnita!  Video

Ce proiecte are Nicolae Florin Dinu pentru următorul mandat?! „Am pe PNRR modernizarea și reabilitarea școlii din Canlia, care acum este în execuție, se lucrează și va trebui să se termine în trei luni, avem în plan dotarea școlilor, suma investită este de 800.000 de lei. Și la școală din Lipnița vrem să prindem o axă. Mulți oameni nu înțeleg că pentru fondurile europene trebuie să îndeplinești anumite condiții ca să primim finanțare“, spune primarul.

Urmăriți mai jos interviul integral:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272