REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Niculae Bădălău face Revelionul în arest. Curtea de Apel a respins contestația

Niculae Bădălău face Revelionul în arest. Curtea de Apel a respins contestația

A.F. 27 decembrie 2022 | 18:15 1459

Curtea de Apel București a respins marți, 27 decembrie, contestația lui Niculae Bădălău împotriva măsurii arestării preventive, dar și împotriva arestului la domiciliu dispus împotriva Elenei Matache.

Niculae Bădălău

Solutia pe scurt: ÎNCH. 637/CO-CP/ În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 205 C.pr.pen. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie şi contestatorul inculpat BĂDĂLĂU NICOLAE împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 20.12.2022 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Giurgiu-Secţia Penală pronunțată în dosarul nr. 1977/122/2022/a1.1. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen. obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 27.12.2022

Niculae Bădălău a fost trimis în judecată de DNA, pe 16 decembrie, în dosarul în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Bădălău va fi judecat pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Dosarul lui va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Giurgiu. În rechizitoriul DNA se menționează că Bădălău a comis faptele în perioada în care era consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții.

În 9 august și 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA. În schimbul acestui “serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă, potrivit DNA, scrie stiripesurse.ro.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă...”, Niculae Bădălău prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi promis primarului că îi va da 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă.

Ulterior, în 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, Bădălău i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

În 5 decembrie, Bădălău a fost demis de la Curtea de Conturi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai ca i buna asta ! Vanzatorul de permise de barca ? Parca este un om de afaceri de succes si cand te gandesti ca este doar un bugetar.
13
0
,,cocalarul ala urat si basinos,,din port Giurgiu ! Ctalina ce ar spune despre asta ?
0
0
La multi ani! Ca meriti! Si sa l ai coleg de camera pe cocalarul ala urat si basinos.
10
0
Asta nu-i ala , de se pisa el pe Diaspora !? Striga si dansa ca un golan , asa mi-l aduc aminte...ehhh , golanii ajung la puscarie , asa a fost mereu !
3
0
Majoritatea pensionarilor luam 2000 de ron dar sunt pensionari cu 30000 de ron pe luna, complet dezgustator sa furi de la stat. De ce nu se face reforma pensiilor?
2
0
LUI BADALAU NU AR TREBUI SA I FIE VECIN DE CELULA ASTA UMFLAT DE LA CAPITANIE CARE ESTE SEF DE PERMISE DE BARCA OBTINUTE NUMAI DUMNEZEU STIE CUM ?
20
0
La mulți ani Bălălău in bulău
5
0
2000 Mules
2
0
Iar ne aruncati cu praf in ochiul maron?Ce-i cu asta mic ?Adica l-ati luat pe asta la misto dupa 159 de ani si Clatite Armand fura si e proba video dar n-aveti cu curaj sa faceti nimic...Armand si Joe Biden Fraude la putere
2
5
Zilele trecute presa locala a difuzat o stire in care unui politist condamnat la pedeapsa de 13 ani cu executare pt trafic de influenta cu fabuloase sume de 200-400 de lei i-a fost respinsa contestatia la executare de catre curtea de apel Constanta. Sunt foarte curios cum vor solutiona magistratii dosarul acestui politician sa zicem si ce pedepasa va primi pentru sumele uriase pretinse avand in comparatie cazul politistului condamnat la 13 ani pt 400 de lei. Cred ca va primi cel putin 25-30 de ani cu executare sau poate 2 ani cu suspendarea pedepsei intrucat nu se compara gravitatea faptei cu cele comise de catre politist.
4
0
Bădălau si famiglia, cate un glonț in ceafa si totul se rezolva rapid, dar daca nu ne mai da voie UE, face 2 ani de parnaie ca multi altii si apoi dilaila
5
0
Badamai dalinplm pe bălălău ăsta! Gata !am înțeles ! La gunoi cu el. Pe farash! Gunoaie pesedeu partidu national al leprelor cu pui. Ia mai urâți măi,,,?! Muwwwe până și din Zimbabwe mai,! Marsh leprelor
4
0
Că face puscarie pentru unul ca el nu reprezinta nimic.... .Cea mai mare pedeapsa este să fie LIBER si să li se confiste tot si sa traiască CINSTIT cu salariul minim pe economie si sa iasa la pensie de pe urma salariului mediu pe economie cu pensie de asigurat social
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212