REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Niculescu n-a identificat nici un proiect notabil al conducerii CJC: „PSD-PMP-ALDE se află într-o criză de soluţii pe termen mediu şi lung”

Niculescu n-a identificat nici un proiect notabil al conducerii CJC: „PSD-PMP-ALDE se află într-o criză de soluţii pe termen mediu şi lung”

Replica API 4 decembrie 2018 | 00:00 519

Consilierul judeţean PNL face sinteza actualului mandat

Consilierul judeţean PNL face sinteza actualului mandat

George Niculescu

Partidul Naţional Liberal a reuşit un scor rezonabil în 2016, la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa. Nu suficient de bun însă, prin urmare CJC continuă să fie condus de PSD, însă în colaborare cu PMP şi ALDE. Consilierul judeţean PNL George Sergiu Niculescu speră ca acest lucru să se schimbe, în 2020 şi critică actuala conducere a CJ – despre care spune că nu a venit cu realizări notabile; în schimb, întrebat cu ce proiecte a venit în acest mandat, recunoaşte că: “Fiind în opoziţie, atât eu cât şi colegii mei de partid, nu avem la îindemână întreg aparatul administrativ care să ne ajute să identificăm întotdeauna la timp oportunitatea iniţierii unui proiect de hotărâre. Din acest motiv, activitatea mea se desfăşoară cu precădere în cadrul comisiei de specialitate, unde am depus amendamente la anumite proiecte, am sancţionat prin vot negativ, atunci când am considerat că este cazul, eventualele nereguli de oportunitate pe care le-am identificat”.

Reporter: Domnule Niculescu, vă invit să faceţi o sinteză a activităţii conducerii Consiliului Judeţean: ce a fost bine, ce nu a fost bine în acest mandat, până acum?

George Niculescu: Din punctul meu de vedere şi al colegilor din PNL, activitatea conducerii Consiliului Judeţean este una ştearsă. PSD se află la conducerea Consiliului Judeţean de peste 14 ani. De doi ani şi jumătate, de când Horia Ţuţuianu a preluat conducerea, au majoritate în Consiliu, sunt şi la guvernare, pe scurt au toate premisele necesare să pună în valoare potenţialul economic al acestui judeţ.

Din păcate, nu am remarcat nici o preocupare din partea conducerii CJ, în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui judeţ. De asemenea, am remarcat faptul că avem anumite instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean, care şi-au îmbunătăţit activitatea şi au rezultate bune, dar consider că acest lucru este meritul echipelor de management care conduc respectivele instituţii.

Mi-aş fi dorit să pot spune acest lucru despre toate instituţiile din subordinea CJ, dar din păcate unele dintre ele sunt încă administrate deficitar şi nu reprezintă decât găuri negre în bugetul judeţului. Îmi doresc ca, la nivel de conducere a Consiliului Judeţean, să fie analizată mult mai bine activitatea instituţiilor aflate în subordine şi să ia măsurile necesare acolo unde este cazul.

Din perspectiva mea, în afară de un catarg supraevaluat, un act de promisiune civică fără valoare, inaugurarea unui centru multifuncţional pentru tineret, a cărui activitate este în cel mai bun caz sporadică şi organizarea vestitului Festival al Recoltei, alte proiecte “notabile” nu am remarcat. Ca şi consilier PNL, aflat în opoziţie, nu am cum să nu remarc faptul că majoritatea PSD-PMP-ALDE se află într-o criză de soluţii pe termen mediu şi lung, în ceea ce priveşte judeţul Constanţa.

Rep.: Ce proiecte aţi iniţiat şi ce anume insistaţi să pună în aplicare conducerea CJC?

G.N.: Activitatea mea de până acum, în cadrul CJC, este una specifică unui consilier care se află în opoziţie. Fiind în opoziţie, atât eu cât şi colegii mei de partid, nu avem la îndemână întreg aparatul administrativ care să ne ajute să identificăm întotdeauna la timp oportunitatea iniţierii unui proiect de hotărâre.

Din acest motiv, activitatea mea se desfăşoară cu precădere în cadrul comisiei de specialitate unde am depus amendamente la anumite proiecte, am sancţionat prin vot negativ, atunci când am considerat că este cazul, eventualele nereguli de oportunitate pe care le-am identificat.

Mi-aş dori să văd o mai multă atenţie atunci când vine vorba de cheltuirea banilor publici, mi-aş dori o strategie serioasă de dezvoltare a judeţului, care să nu fie doar pe hârtie, să fie pusă în aplicare, CJ-ul să fie implicat mai mult în creşterea calităţii serviciilor medicale, cu un accent sporit pe prevenţie şi, nu în ultimul rând, mi-ar plăcea ca la sfârşit de an fiscal, companiile la care CJ este acţionar, să vireze dividende substanţiale în conturile CJ, pe măsura activităţii economice pe care o desfăşoară.

Rep.: Sunteţi şi preşedinte al PNL Năvodari. Credeţi că PNL reuşeşte să câştige Primăria Năvodari?

G.N.: De aproximativ o lună, am fost numit preşedinte interimar al organizaţiei PNL Năvodari. Misiunea mea este aceea de a reconstrui această organizaţie, de a pune bazele unui nucleu care să facă ceea ce aşteaptă locuitorii din Năvodari de la ei, şi anume: să depună proiecte serioase pentru cetăţeni şi să sancţioneze eventualele derapaje ale actualului primar.

În ultimele două şedinţe de consiliu local, consilierii PNL au depus două proiecte care au fost votate în unanimitate, deci activitatea PNL Năvodari este în curs de revitalizare, având în vedere faptul că există un potenţial mare de creştere. Trebuie să fiu obiectiv şi să recunosc că este o misiune grea să îl învingi pe primarul care este deja în funcţie, dar pe fondul acestui potenţial de creştere, eu rămân optimist că în Navodari PNL, în jurul unui candidat bun, are toate atuurile necesare pentru succes.

Rep.: Vă asumaţi o candidatură la Primăria Năvodari? Sau poate îşi asumă colegul dumneavoastră, Marian Cruşoveanu?

G.N.: Aşa cum am mai spus, indiferent dacă vorbim de candidatul PNL la Primăria Năvodari sau de alt candidat, acesta trebuie să fie unul autentic, care este produsul acestei comunităţi, care a învăţat aici, munceşte aici, are familia aici. În ceea ce mă priveşte, oricât de onorantă ar fi această candidatură, eu cred că PNL ar avea şanse mai bune cu un candidat autentic, din Năvodari. În ceea ce îl priveşte pe colegul meu, Marian Cruşoveanu, eu nu pot să vorbesc în numele lui, dar nu îmi aduc aminte să îşi fi exprimat această dorinţă până acum.

Rep.: Am sesizat, din declaraţia de avere, că aveţi terenuri în Cogealac. Le şi exploataţi sau care este situaţia lor?

G.N.: Într-adevăr, am câteva hectare de teren agricol pe raza comunei Cogealac. Societatea comercială pe care o conduc are ca obiect de activitate “Cultivarea cerealelor”, iar aceste terenuri, pentru o mai bună exploatare, le-am dat în folosinţă respectivei societăţi.

Rep.: Presupun că sunteţi familiarizat şi cu problemele comunei Cogealac. Ce recomandaţi acolo, administraţiei locale, pentru dezvoltarea localităţii?

G.N.: Primăria Cogealac beneficiază de venituri suplimentare la bugetul local, de pe urma turbinelor eoliene instalate în urmă cu 5-6 ani în zonă. Îi recomand primarului să folosească aceste venituri pentru investiţii, atât în Cogealac, cât şi în satele aferente comunei: Gura Dobrogei, Tariverde, Râmnic.

Rep.: În încheiere, vă rugăm să transmiteţi un mesaj cititorilor.

G.N.: Vreau să îi asigur pe cititorii dumneavoastră, indiferent de opţiunea lor politică, că atât eu, cât şi colegii mei din organizaţia PNL Constanţa, vom continua cu toate eforturile noastre, în ceea ce priveşte identificarea de oportunităţi pentru proiecte pentru buna administrare a judeţului Constanţa, precum şi pentru dezvoltarea acestuia într-un mod sănătos, astfel încât bogăţiile de care dispune judeţul nostru să se regăsească în bunăstarea cetăţenilor. Nu în ultimul rând, având în vedere că am intrat în luna decembrie, le transmit sărbători fericite alături de familie şi de cei dragi.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vai de pl lui...un articol platit..uuuu
1
1
Un lup mergea prin fata pe la magazinul Romarta,cand ce sa vezi?La parter in vitrina erau costume de oaie la oferta!Lupul utiandu se mirat la cashmire ul din care era facut costumul s a gandit sa isi cumper unu.Partidele politice sunt ca toxice ca TV UL TOATE
1
1
Sunteti doar niste curve masculine.De unde stii tu ce inseamna proiecte notabile mai infiatule?Asta este programul politic PNL-criticarea PSD.Esti si sunteti 0.
6
2
Panaramele de l primarie ce fac? Exact ca gaina babei, cotcodacesc cate patru ani pentru orice margica pe care obrealizeaza in preahma alegerilor!
1
2
George e un tanar de perspectiva. Serios. A demonstrat in business. O voce puternica pe energie, in special cea regenerabila. Viitorul acolo este. Un pic de training in admin publica si cred ca avem contracandidatul potrivit pentru ciuma rosie de la primarie!
3
7
Bravo George, exact cum te-am invatat eu, multa galgara in presa ca sa prindem lista la parlamentare in 2020!
5
2
Constanta are nevoie de politicieni tineri.
4
3
De cand iti dai tu cu parerea? Tu ce ai facut pentruacest judet? De ce te-am votat? Ca sa nu faci nimic? Data viitoare nu te mai votez puturosule
4
3
broasca, ai ajuns si tu mare politician.Toti o apa si-un pamant .
4
2
Cine mai e si putoiul asta cu fata de prost??? Si ce anume a facut pentru Constanta???
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272