REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nicuşor Constantinescu: "Dacă i-aş fi dat bani lui Halep, mă sălta Curtea de Conturi. Mazăre îi va acorda acelaşi titlu"

Nicuşor Constantinescu: "Dacă i-aş fi dat bani lui Halep, mă sălta Curtea de Conturi. Mazăre îi va acorda acelaşi titlu"

Replica API 18 martie 2014 | 00:00 136

Simona, cetăţean de onoare al judeţului Constanţa, locul 5 în clasamentul WTA

Simona, cetăţean de onoare al judeţului Constanţa, locul 5 în clasamentul WTA

Tenismena constănţeană Simona Halep, noua revelaţie la nivel mondial, prin ocuparea în prezent a locului 5 în clasamentul WTA a primit distincţia de "cetăţean de onoare al judeţului Constanţa". La deschiderea şedinţei lunare a Consiliului Judeţean Constanţa, luni, preşedintele instituţiei, Nicuşor Constantinescu, i-a înmânat tatălui sportivei, Stere Halep, placheta care atestă noua calitate a fiicei sale. Momentul festiv l-a emoţionat vizibil pe tatăl lui Halep, iar Constantinescu a explicat şi motivele care au făcut atât de necesară această distincţie: "Am construit împreună cu colegii consilieri şi la HCM Constanţa, campioana României şi la echipa de rugby, unde avem aproape 600 de copii legitimaţi în tot judeţul, inclusiv în zonele sărace, unde este foarte greu să faci sport şi să coordonezi astfel de centre. Am sprijinit şi echipele de volei, feminin şi masculin, campioni şi vicecampioni naţionali. Din păcate, toată lumea aplaudă numai când sunt victorii. Este un lucru fundamental ca pentru sport să fim uniţi, indiferent că nu avem aceeaşi ideologie, că suntem de stânga unii şi alţii de dreapta. Am şi propus parlamentarilor din judeţul Constanţa să modificăm şi legea sportului şi legea sponsorizării şi tot ce presupune aducerea de bani pentru sport", a declarat Constantinescu, la deschiderea şedinţei CJC. Pe de altă parte, după şedinţa CJC, Constantinescu a explicat şi motivele care l-au determinat să nu urmeze politica obişnuită a unui astfel de eveniment, prin acordarea, pe lângă titlul de cetăţean de onoare, a unor terenuri sau alte aspecte materiale: "Acordarea titlului de cetăţean de onoare nu reprezintă nici un fel de avantaj material, financiar, ci este pur şi simplu o recunoaştere publică a reprezentanţilor judeţului Constanţa a meritelor marei sportive Simona Halep. Eu mă bucur că, în mandatul meu, se întâmplă acordarea titlului de cetăţean de onoare a judeţului Constanţa şi efectiv al Dobrogei. Sper că Halep va fi şi mai sus. Dacă îi dădeam bani, mă sălta Curtea de Conturi", a explicat Constantinescu, la finalul şedinţei CJC. De asemenea, Constantinescu este convins că şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, îi va acorda tenismenei titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa şi a explicat şi de ce CJC a preluat iniţiativa: "Domnul Mazăre a spus că l-a ascultat pe domnul Ion Ţiriac şi că este de acord pentru că este o mare performanţă. Nu înseamnă că nu va face acelaşi lucru şi la nivelul Consiliului Local Municipal Constanţa. Eu sunt convins că va face la fel. Am luat-o înainte pentru că noi suntem judeţul, o populaţie de 763.000 şi faptul că astăzi am înmânat tatălui Simonei Halep titlul de cetăţean de onoare este o onoare şi pentru noi şi o recunoaştere a meritelor acestui om. Ştiţi câte credite are acest om? Auzeam pe unii comentând: "dom-le, a câştigat premii şi bani". Păi, a câştigat după ce a cheltuit o avere, numai o rachetă de tenis este 2.000 de lei", a conclu-zionat Constantinescu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218