REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

NOI LOCURI DE PARCARE AMENAJATE în MANGALIA

NOI LOCURI DE PARCARE AMENAJATE în MANGALIA

Replica API 6 martie 2019 | 00:00 418

Consiliul Local Mangalia a aprobat, recent, într-o ședință ordinară, mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ, dar și social. Unul dintre aceste proiecte de interes pentru administrația publică locală din Mangalia se referă la inventarierea locurilor de parcare din municipiu.

Astfel, în cele patru zone de la nivelul orașului, conform inventarierii, au fost identificate peste 1300 locuri de parcare, amplasate pe alte suprafețe decât cele ocupate de garaje. După eliberarea terenurilor de garajele neautorizate, se estimează că numărul locurilor de parcare va ajunge la aproximativ 4000.

„Primele lucrări de amenajare a parcărilor de reședință vor începe în zona I de sistematizare, în perimetrul delimitat de străzile Portului – Oituz – Ștefan cel Mare, respectiv pe străzile Sirenei, Albatros, T.S. Săveanu, George Murnu, etc. Pentru această zonă, au fost finalizate procedurile legale de licitație, urmând să fie demarate lucrările în teren, în cel mai scurt timp.

Ulterior, alte parcări de reședință vor fi amenajate în zonele II, III și IV (Bd. 1 Decembrie 1918, Negru vodă, str. Ștefan cel Mare, Bd. Callatis, str. Rozelor, etc), unde se va interveni și cu lucrări la trotuare, alei de acces în blocuri și lucrări la iluminatul stradal, precum și la înființarea ghenelor de gunoi subterane”, a afirmat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Încă de anul trecut, ca urmare a miilor de solicitări venite din partea cetățenilor care doresc locuri de parcare de reședință, a fost elaborat un plan de sistematizare, care a vizat ridicarea garajelor și amenajarea de parcări, locuri de joacă și spații verzi, în toate cartierele orașului.

De asemenea, a fost elaborat și un Regulament de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice din localitate, care prevede că fiecare cetățean al orașului își va putea rezerva, contra-cost, un loc de parcare de reşedinţă, în zona în care locuieşte, în baza unei cereri depusă la sediul Primăriei.

O piață agroalimentară va fi înființată

Alt proiect de hotărâre, adoptat în aceeași ședință, se referă la demararea procedurilor specifice, în vederea înființării unei piețe agroalimentare de tip piață volantă, în interiorul orașului și nu la marginea localității, unde se desfășoară, în prezent, acest tip de comerț.

Totodată, consilierii locali au mai aprobat documentațiile tehnice pentru reabilitarea Policlinicii din oraș. Conform proiectului tehnic, se va interveni la cele două corpuri A și B cu lucrări la pereții exteriori, la instalațiile de apă, care vor fi conforme cu normele sanitare în vigoare, dar și la instalațiile electrice.

„După ce am racordat clădirea la gaze, dorim să creștem eficiența energetică a imobilului prin anvelopare, etanșeizarea tâmplăriilor exterioare, dar și reabilitarea soclului, pentru a reduce pierderile de căldură și implicit consumul pentru încălzire și energie electrică”, a mai arătat primarul Cristian Radu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Petardelor un primar ca Radu Cristian nu am avut niciodata.A facut mai mult decat toti ceilalti la un loc si va castiga lejer inca un mandat!
2
0
ba primaria melcilor mangalia,cind demolati rapanosii de linga lidl,in spate blic a?Nimeji hu se poate odihni datorita gratarelor,petrederilor,garajelor transformate in cazare vara.Cind le demolati odata?astia asteapta sa cada pesedeul ca sa ramina cy garajele.muriti ba!
0
0
Adica policlinica de linga hotelul ala care se zice ca este mai mult al tau? Esti prost daca nu iei si parcarea policlinicii sa o faci a hotelului sau macar peste drum o bucata din parcul ala.
0
0
si la constanta se fac locuri de. parcare...pentru submarinele sua.
1
1
Poti sa faci ce ti-o mai trece prin cap ,de la mine nu mai vezi votul!
5
9
Clar nu te mai alege lumea
5
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212