REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

NOI REGLEMENTĂRI legate de DECLARAȚIA de BENEFICIAR REAL

NOI REGLEMENTĂRI legate de DECLARAȚIA de BENEFICIAR REAL

Replica API 7 mai 2021 | 16:45 3278

Noi reglementări! Dacă până acum, doar societățile juridice își depuneau declarația anuală de beneficiar real, din 30 aprilie 2021 a întrat în vigoare legea care spune că, de acum, și societățile care au asociați persoane fizice vor transmite acest document. Mai multe detalii legate de procedură, cazurile în care este nevoie de depunerea declarației ce mai multe ori dar și excepțiile le puteți citi în rândurile de mai jos.

Începând cu data de 30 aprilie 2021, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 111/2020, persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului depun la înmatriculare, anual sau ori de câte ori intervine o modificare, o declaraţie privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali. Totodată, sunt exceptate de la obligaţia depunerii declaraţiei privind beneficiarul real regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale şi societăţile deţinute integral sau majoritar de stat. Declaraţia anuală se depune la oficiul registrului comerţului în care este înmatriculată persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale. Dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit. „Această declarație se depunea și înainte, la un moment dat am făcut noi înregistrările din oficiu pentru societățile care nu aveau ca asociat persoane juridice. Societățile nou înmatriculate care aveau ca asociat persoane juridice, erau obligate să depună această declarație de beneficiari reali. Aceste declarații de beneficiari reali se depun la 15 zile de la aprobarea situațiilor financiare anuale. Aceste declarații se depun și la înmatriculare, la fiecare modificare a actului constitutive însemnând majorare de capital social, structură de asociați, inclusive la modificarea datelor de identificare (n.r. de exemplu, buletinul)” ne-a declarat un reprezentant al Registrului Comerțului.

Ordonanță de urgență pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului

Click pe imagine!

Click pe imagine!

Descarcă documentele de AICI:

Cererea de depunere a declarației privind beneficiarii reali

Declarația privind beneficiarii reali

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218