REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Note mediocre date de turiști pentru unitățile de cazare: se plâng de condițiile jenante

Note mediocre date de turiști pentru unitățile de cazare: se plâng de condițiile jenante

Replica API 9 martie 2020 | 00:00 1551

Mâine, poimâine este Paștele iar hotelurile de pe litoral se pregătesc de zor să își întâmpine turiștii veniți la malul mării pentru a sărbători alături de cei dragi Învierea Domnului. Însă, pare că dacă tot suntem la capitolul „Înviere”, unele hoteluri de pe litoral se află în antiteză cu acest cuvânt. Cu un scor rușinos obținut pe site-urile de specialitate, acestea se zbat în mediocritate, chiar dacă mai este doar o lună și puțin până când turiștii vor bate la ușile lor.

În Eforie Nord, situația este mai delicată, deși această stațiune este preferată de către familiști, pare că aceștia nu vor primi prea bine imaginea stațiunii din prezent și a hotelurilor aflate într-un proces continuu de renovare. Cu o faleză neterminată și cu străzi surpate, Eforie Nord nu surprinde nici la capitolul unități hoteliere. Un hotel din stațiune are un scor de doar 5,7 din 10. Printre comentarii se invocă mobilierul învechit, mizeria și personalul prost înstruit. Lipsa locurilor de parcare reprezintă altă problemă veșnică, însă să fim serioși, cu așa străzi, mai bine mergi pe jos, deși dacă o faci riști să fii mușcat de „maidanezii” prietenoși ce animă stațiunea. „Receptia lasa de dorit. Fotolii vechi , rupte . Eforie Nord arată ca după bombardament. Ca în toate stațiunile românești unde nu știu să facă turism. Restaurante închise, iar cele care mai erau deschise, ori își făceau programul dupa bunul plac, ori aveau prețuri foarte mari. De evitat restaurantul Rubin din Eforie Nord, este o părere a unui client venit la hotelul respectiv, dar și despre stațiunea Eforie Nord în general.

Alt hotel din stațiune vine cu încă un scor „magnific”, 6,3 din 10. La fel, turiștii se plâng de Eforie Nord și paragina în care se află stațiunea dar și de condițiile din hotel. „Mirosul din baie insuportabil , personal neatent , trebuia să le atrag atenția ca nu mai e hârtie . Pun asta pe seama faptului că eram la început de septembrie și nu mai era suficient personal pregătit. Oricum , impresia mea este ca este prea scump pentru ceea ce oferă . Poate ma înșel , dar așa am simțit”, spune un grup de prieteni.

Sora stațiunii, Eforie Sud nu stă mai bine la capitolul note de trecere și vine cu un scor dezastruos, 1,7. Turiștii care calcă pragul unei pensiuni din zonă invocă faptul că băile sunt insalubre și condițiile sunt aceleași de ani de zile. Poate de aici și nota „minunată”..

Ne mutăm spre Saturn, altă stațiune unde paragina și indiferența se află la ea acasă. Aici am dat de un scor de 4,3, nici măcar de trecere. Mâncarea dezgustătoare și personalul prost pregătit par a fi principalele probleme. „Mic dejun puțin spus execrabil. Așa-zisa cafea era o spalatura de cafea. Îmbulzeală in restaurant.Preparate puține și de calitate foarte slabă. Deși a fost inclus în preț nu am putut lua micul dejun la acest hotel, fiind nevoiți să mâncăm în altă parte”, a spus un client al unui hotel din Saturn.

Tot în Saturn, se regăsește un scor mediocru, potrivit site-urilor de specialitate, 3,7. „În cameră, de cum am ajuns, curățenia era aproximativă. Bebe s-a umplut de fire de păr pe tălpi după câteva minute de mers pe mochetă, deci nu se aspirase. Politica hotelului este să se schimbe prosoapele la două zile, la noi nu s-a întâmplat asta decât după ce am intervenit la recepție (cei de acolo au fost prompți în a rezolva problema). Am avut niște prieteni cazați la același etaj cu noi, ei au rezolvat problema lăsând 20 de Ron in cameră și li se schimbau prosoapele zilnic. - același tip de mâncare nu a avut același gust la mese consecutive, uneori era prea sărată, alteori fără sare, alteori in regulă, a lăsat impresia că nu este un bucătar care să guste ce se gătește - nu există o rampă care să te ajute să cobori cu căruciorul pe plajă. Există însă la intrarea din față a hotelului (deși cam nepractica), în holul hotelului, la accesul la sala de mese dinspre hotel”, este review-ul oferit de o familie cu copil mic.

Stațiunea Mamaia, care stă cel mai bine teoretic la capitolul condițiilor unităților hoteliere, nu duce nici ea lipsă de evenimente nefericite. Aici am prins pe site-urile de specialitate un scor de 5,3. Este vorba despre un hotel situat chiar înainte de zona de lux a stațiunii, cea de nord. „Miros puternic de canalizare în baie, curățenie în cameră nu s-a făcut în cele șapte zile, doar s-a luat gunoiul și s-a pus hârtie igienică, mic dejun săracăcios si nediversificat, aproape aceleași alimente în fiecare zi”, a spus un client.

Se pare că turismul românesc încă nu este valorificat la adevărata sa valoare, iar anumiți agenți economici nu pot transforma unitățile de cazare în case temporare pentru turiștii veniți la malul mării.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
EFORIE NORD- HOTEL ROXY SI MARYO, NOTA 10
7
3
Cipaniada si Farsirotimea securitatii pune monopol pe Constanta in 1990 cand fostii "informatori" intra in sediul securitatii si "sustrag dosare" pentru a isi construi un "imperiu de putere",ce a urmat?stim cu totii,vedem si azi cum au "creeat ura de rasa" si au atras "antipatie generala" asupra unei comunitati ce nu nu a deranjat vredodata cu toate ca motive erau.Si au adus toata "soia" de pe la Tulcea,Kogaliniceanu si altele unde au stat astia "patura de jos si cea mijlocie a etniei" adica "cipanii si farsirotii" ,ei impreuna cu Baronul Dumba au vandut "TOATA ETNIA AROMANA"inca de la sf 1800
1
1
pai au notat turismul cipanesc cu camere de hotel supraevaluate cu mancare reciclata cu sezlongur infecte pe care s-au cremuit tiganii si pitipoancele fara locuri de parcare si fara vegetatie .
4
2
Unitati a THR-ului, unde actionar majoritar este SIF Trsnsilvania-societate de investit in furaciuni. Si asta pana intr-o zi cand vor fi doar ruine, ca doar au si astea o limita de functionare,care banuiesc ca deja e depasita.Cine cauta chilipir va fi cazat si in astfel de locatii, cine se respecta cauta locatii de 4-5 stele si cu servicii pe masura.Ministerul turismului...mai exista?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212