REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

NOUL COD RUTIER: şoferii depistaţi cu afecţiuni rămân fără permis!

NOUL COD RUTIER: şoferii depistaţi cu afecţiuni rămân fără permis!

Replica API 21 februarie 2019 | 00:12 438

Codul rutier vine, în acest an, cu câteva noutăţi pe care toţi şoferii trebuie să le ia în seamă!

Astfel, șoferii depistați la controlul medical cu o afecțiune incompatibilă cu condusul nu vor mai avea dreptul de a deține un permis de conducere.

Șoferii își vor putea recupera permisul doar după ce urmează un tratament de specialitate și sunt supuși apoi unei evaluări medicale care să confirme dacă sunt sănătoși și apți pentru a se urca la volan. Pentru siguranţa celor aflaţi în trafic, modificările la codul rutier prevăd că medicii au obligația de a anunța Poliția atunci când constată că un șofer nu este apt pentru a conduce!

Tot în scopul unei mai mari siguranţe în trafic, noul cod rutier din 2019 vine cu o amendă dură pentru șoferii care vorbesc la telefon în timp ce se află la volan. Şoferii depistaţi vorbind la telefon riscă să rămână fără permisul de conducere o lună, pot fi sancționați cu 9-20 de puncte și vor plăti o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

Aceste măsuri, explică legiuitorii, au ca scop reducerea numărului de accidente cauzate de șoferii care vorbesc la telefon la volan, fac live-uri pe Facebook sau sunt atenți la smartphone ori tabletă.

Există însă şi veşti bune pentru şoferii care “mai calcă strâmb”: punctul de amendă a fost înghețat și va fi același cu cel de anul trecut: 145 lei. De asemenea, amenda va putea fi achitată mai uşor, de oriunde din ţară, fiind înfiinţat, în acest sens, un cont unic. De asemenea, Codul rutier pe 2019 a majorat la 15 zile termenul de plată a jumătate din amenda aplicată, față de 48 de ore în trecut.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
animale invidioase vad o masina mai noua motor mare cu folii sau colantata si ii mananca invidia ca ei conduc cotete vechi cu motoare mici ,muriti drq cu invidia voastra
0
5
Austria este in Europa prostilor ,,la schimbarea permisului nu faci fisa medicala.merci cu permisu vechi si ei altu nou..dar la noi orce prost da cu parerea.
2
0
Ce vrea sa faca acum in ro.in alte tari este demult ai zis ce sa faci in astfel de cazuri simplu trimiti omu la o comisie aici unde sunt eu legea e clara daca doctoru a semnat si soferu face un accident pt.ca doctoru a spus ca este apt cu toate ca avea o boala care nui permitea sa conduca doctoru raspunde in fata legi nu cel care a facut accidentu fiindca ala era bolnav.
0
2
Masinile politistilor Nu aau asigurare!Nu platesc,cine sa-i controleze?In plus,ei si interlopii au geamuri negre ilegale,pentru ca pot.Muriti bai!
14
0
Numere cu caractere atipice la pretul de 100 de lei perechea. Care vreti lasati mesaj aici. Fara katerinca.
5
0
Multi prosti traiest.....
9
1
multi prosti traiest in tara asta. pacat de aerul consumat
3
7
Stai linistit cel de la inmatriculari ptr asa numar de inmatriculare si a luat spaga 500 de euro.Cam asa este pretul celui care manareste numerele de inmatriculare de la SPR Constanta Serviciul inmatriculari.Nu se pastreaza distantele legale intre litere.Poate vede articolul si comentariile DNA Constanta si Seful IPJ Dancu Constantin si ne da un punct de vedere al mafiotilor de la inmatriculari.Ce ziceti dlor escroci din politia romana ???.
11
1
In fiecare saptamana un nou cod rutier....culmea de ce nu-l fac in fiecare zi.
16
1
Bai eu sunt de acord, darrrr, sa se aplice la toti! Nu ca daca am fratele tablagiu imi permit sa am folii negre si pe lateralel din fata. Audi A7 colat, alta culoare in talon, 97 FRK. Cred ca umbla doar noaptea de nu-l dibuie garda. Voi ce ziceti?
16
2
Alta jigodie din Cernavoda,sifonarul nr.1!
11
0
Ce te faci ca peste 70 % dintre conducucatorii aoto din constanta au probleme grave de sanatate ...mai ales neurologice concret cu capul si f multi cu vederea inima etc. acesta este si cauza multor accidente din acest oras ramas in urma fata de restul romaniei si al UE cu 30 ani etc.
9
8
Vine in acest an,cand mai iecsact,nr.actului normativ.Cica s,a inghetat valoarea punctului amenda ,dar s,au inmultit fara numar punctele unde vedeti voi vestea buna.De ce nu se maresc salariile precum amenzile ca nu e corcodanta?Va mai voteaza poolea psdisti vreti sa mariti PIBul prin amenzi?Aplicate CVuri in afara si pa,pa!
12
2
Care este punctul de vedere al SPR Constanta Serviciul Inmatriculari ptr numarul de inmatriculare CT 99 EWA care nu este conform?.Nr de inmatriculare apartine dlui Lefterica Daniel de profesie proxenet din Cernavoda.Domnilor de la SPR Constanta Serviciul Inmatriculari nr de inmatriculare apare in original CT 99E WA si trebuie sa arate asa CT 99 EWA. Asteptam punctul de vedere sau retragerea numerlor de inmatriculare.Daca nu veti fi vedete la Antena 3 . Pe curand !!!.
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614