REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Noul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, legături cu fostul rector de la Academia SRI

Noul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, legături cu fostul rector de la Academia SRI

Andreea VREJOIU 23 iulie 2023 | 00:00 1628

Simona Bucura-Oprescu, noul ministru al Muncii și Solidarității Sociale, a confirmat pentru G4Media că este nașa de cununie a lui Alexandru Ștefan, fiul fostului rector al Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”, generalul Gheorghe-Teodoru Ștefan. La rândul lui, generalul i-a fost coordonator ministrului, la studiile de doctorat la care s-a înscris în anul 2013, dar pe care nu le-a finalizat și care nu apar în CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaților. Tema tezei de doctorat la care a lucrat se numește ”Buna guvernare”.

Noul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, legaturi cu fostul rector de la Academia SRI

Fost rector al Academiei Naționale de Informații în perioada 2007-2013, Gheorghe-Teodoru Ștefan a fost trecut în rezervă în anul 2016 de președintele Klaus Iohannis, după ce presa l-a indicat ca fiind unul dintre pionii cheie ai industriei plagiatelor din universitățile și academiile de forță.

Mai exact, jurnalista Emilia Șercan nota la finele anului 2015 că fostul rector a făcut parte din toate cele 21 de comisii doctorale la care Gabriel Oprea a fost coordonator. Este vorba despre 12 teze la Academia Națională de Informații și de 9, la Academia de Poliție. Între doctorii care au obținut titlul academic sub coordonarea lui Gabriel Oprea, mai mult de jumătate au fost acuzați de plagiat, între ei aflându-se Bogdan Licu, Neculai Onțanu, Radu Stroe, dar și nepoata lui Gabriel Oprea, Loredana Radu, sau secretara fostului vicepremier, Adela Popescu. Oprea însuși a fost dovedit de membrii Comisiei de științe juridice a CNATDCU că a plagiat propria teză de doctorat.

De asemenea, el a făcut parte sau a prezidat comisiile care au acordat șase din cele 14 titluri de doctor retrase de Academia SRI în anul 2019, după ce instituția a confirmat plagiatele.

După trecerea în rezervă, în perioada 2016-2017, Ștefan Teodoru a fost consilier la Curtea de Conturi. Simona Bucura Oprescu a semnat mai multe lucrări împreună cu Ștefan Teodoru. În 2018, au semnat împreună un capitol despre ”Familia contemporană” din cartea ”Familia în societatea românească”, apăruta la Editura Universitară.

Tot în 2018 au semnat împreună și lucrarea Evaluarea Țărilor Membre UE pe baza Indicatorilor Bunei Guvernanțe Din Perspectiva Securității Naționale, publicată de Universitatea Constantin Brâncoveanu, din Pitești.

Simona Bucura-Oprescu a mai precizat pentru G4Media că, în anul 2019, s-a înscris la cursurile Facultății de Relații Internaționale din cadrul ASE, studii pe care le-a retras din CV deoarece nu le-a finalizat.

Cine este Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura-Oprescu este deputată PSD de Argeș, aflată la al treilea mandat. Este de profesie economistă și are studii postuniversitare la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” și la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, potrivit CV-ului său oficial. Ocupă funcția de secretar executiv al filialei PSD Argeș.

S-a remarcat anul trecut cu un discurs susținut în fața ambasadorului chinez Sa Han Chunlin, care a vizitat în luna decembrie județul Argeș. Simona Bucura Oprescu a afirmat că România ar avea un parteneriat strategic cu China, ceea ce este fals.

Presa locală scrie despre deputată că a fost protejata fostului baron PSD de Argeș Constantin Nicolescu. Avea 24 de ani în anul 2004 când a obținut un loc de consilier județean în Argeș. A mai câștigat un mandat și în 2008, iar în 2011 a fost numită vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș. În 2005 a deschis o firmă de publicitate, pe care a condus-o timp de patru ani și care este inactivă din anul 2019, conform g4media.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
baron PSD de Argeș Constantin Nicolescu. a f,utut la Simonica Bucura de i a zburat flociiii ! si de aici a zburat dibn sula in sula de a ajuns ministrul munciii !
4
0
Ca votul este liber se 8nsala amarnic. Serviciile de securitate controleaza tot. Ei primesc doar ordine. Asa ca la vremuri noi tot noi. Daca pe timpul lu Ceausescu nu vorbeai de frica acum vorbesti ce vor altii.nu stiu ce e mai rau sa fi spalat pw creier si sa vb dupa dictare sau sa taci. Securitataea a murit traiasca noua securitate
6
1
Face parte din grande famiglia, cosa nostra de romanica sau cum vreti sa-i spuneti, elita care a acaparat puterea de 33 de ani si ne-a mentinut in stadiul de inapoiere si tara subdezvoltata care importa aproape tot de azi fara nici o perspectiva de dezvoltare reala; alte tari foste comuniste stau mult mai bine pentru ca au fost conduse de oameni educati si seriosi; ungaria are o balanta comerciala pozitiva, cehia si polonia sunt inaintea noastra si se dezvolta, etc
6
0
biografie bogata, punctata de sri. este capabila.
5
0
Nimic nou sub soare. Securistii au preluat tara de la Ceausescu,ei au construit sistemul care exista azi si restul e balon de sapun. Ce se mai mira lumea?
7
0
reiese ca dna nu a muncit niciodata , la modul serios, ca un roman obisnuit, doar a fost dusa de mana in politica! CUM sa pui asa otreapa pe scaun de ministru al muncii? O persoana care nu a muncit 1 minut, care nu a condus, manageriat, samd , NIMIC ??? Ei uite ca psd poate ! votatii romanilor si munciti ca sclavii pt ei!
7
0
femeia a ...muncit pe ...rupte toata viata,are cariera si trandafir rosu in piept!
7
0
La timpuri noi ...tot noi.La ei se poate plagia,falsifica diplome la fraieri...NET! MAFIA SI MAFIOTII LA PUTERE
7
0
Criteriile de promovare in funcții politice și de stat sunt evidente,nu au nimic legat de competenta in domeniu, așa că nu este de mirare că suntem unde suntem.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272