REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

NU faceți CUMPĂRĂTURI cu un CARD GĂSIT, că ajungeți la pușcărie

NU faceți CUMPĂRĂTURI cu un CARD GĂSIT, că ajungeți la pușcărie

Replica API 23 februarie 2021 | 20:14 2258

Lucian Dragoș Cornea și Ana Oană au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Cei doi și-au însușit un card bancar pierdut de către păgubit și au făcut cumpărături în magazinul Mega Image în valoare de 700 de lei.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit declarațiilor păgubitei, în timp ce se deplasa cu autobuzul nr. 102, persoane necunoscute i-au sustras un portofel ce conținea cartea de identitate, cardul de sănătate, un card bancar emis de banca Raiffeisen și suma de aproximativ 60 lei, ulterior folosind cardul bancar la achitarea mai multor cumpărături, cauzând un prejudiciu de 1000 lei. Ulterior, victima a declarat că se afla în autobuz împreună cu fiica sa și soțul său, minora fiind agitată, astfel încât portofelul, pe care initial îl ținea în mână, l-a introdus subraț; a doua zi, în timp ce se afla la domiciliu, a constatat că îi lipsește portofelul, neputând preciza locul sau momentul în care i-a fost sustras. Cu toate acestea, a apreciat că există posibilitatea să îi fi căzut în timpul deplasării cu autobuzul.

Ce a declarat Lucian Dragoș Cornea

Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor, declarând că fiica concubinei sale s-a întors de la școală având asupra sa un portofel în care se afla, printre altele, un card bancar, pe care i l-a înmânat mamei sale; inculpata i-a înmânat cardul lui Lucian Dragoș Cornea și, începând cu ora 20.00, au cumpărat mai multe produse de la Mega Image.

Ce a spus instanța

Instanța a avut în vedere faptul Lucian Dragoș Cornea are vârsta de 34 de ani, este necăsătorit, studii – 12 clase, fără ocupație sau loc de muncă, și este cunoscut cu antecedente penale. Din cuprinsul fișei de cazier judiciar rezultă că a fost condamnat la mai multe pedepse cu amendă și închisoare în Marea Britanie. În privința Anei Oană, aceasta are vârsta de 36 de ani, este necăsătorită, studii – 10 clase, nu are ocupație sau loc de muncă , are în îngrijire un copil în vârstă de 15 ani și nu este cunoscută cu antecedente penale. Instanța a decis condamnarea celor doi inculpați la pedeapsa de 3 ani, 8 luni și 20 de zile de închisoare pentru infracțiunile de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai asta stie oricine, ca te gaseste imediat, dar vina nu este numai a celui care foloseste acel card furat sau gasit, vina este si a celui de la casa de marcat care primeste plata cu cardul fara sa ceara un BULETIN, adica stimati judeatori daca bagati in inchisoare pe cel care a folosit card furat, sa-l bagati in inchisoarea si pe cel care a acceptat plata cu cardul fara sa ceara buletinul, adica impartiti vina cu casierul
1
9
gigi, ba da' tu esti prost rau !
2
2
... cat de prost trebuie sa fi sa accepti ca justitia sa mangaie pe crestet pe cei care fura intentionat milioane - vezi parlament, CCR si evaziunea de pana la 100,000 Euro - si sa te uti ca un tembel cand iti vine randul sa faci puscarie pentru mai putin de 300 euro pe care i-ai gasit pe strada! Bravo natie, asta e rasplata pentru pensiile speciale: adunate de la multi si furate de catre putini cu acte sau ilegal, ilegal care se poate transforma, culmea, in legal!
5
0
cit de prost trebuie sa fii sa cumperi cu un card furat?ba bouarilor,sevede pe camere cine,cind,unde a facut tranzactia! dar cum au reusit bouarii sa cumpere de 700 lei odata,ori era scris pinul pe card?mai mult de 100 lei nu trebuiau sa cumpere,asta daca era contactless.
3
4
Daca furau mai mult, era mai blanda sentinta.
10
0
Frumos! ioan niculae a luat 5 ani pentru multele milioane furate de la stat, iar amaratii astia au luat aproape 4 ani pentru 700 lei. Dezavuez ceea ce au facut cei doi de mai sus, insa nu pot sa inteleg care-i paritatea pedepsei. Probabil, cu cat furi mai mult, cu atat iei mai putin. Sanatate s-aveti!
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102