REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
13.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Jeanu Dumitru, primarul din Costinești: Când eram la PMP, nu am fost reprezentat la nivel de județ. Video

Jeanu Dumitru, primarul din Costinești: Când eram la PMP, nu am fost reprezentat la nivel de județ. Video

Andreea VLAICU 11 mai 2024 | 00:00 2092

Primarul în funcție și totodată candidatul PSD la Primăria Costinești, Jeanu Dumitru s-a aflat vineri, 10 mai a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu, în cadrul căruia a vorbit despre primul său mandat, contracandidați, dar și despre festivalurile care au avut loc în Costinești.

Jeanu Dumitru, primarul din Costinesti: Cand eram la PMP, nu am fost reprezentat la nivel de judet. VideoJeanu Dumitru și Emilia Babu

În debutul interviului, Jeanu Dumitru, candidatul din partea PSD pentru Primăria Costinești, a vorbit despre experiența primului mandat ca primar și cum a preluat Primăria Costinești. „Nu sunt genul care să mă plâng de ce am găsit. Ușor-ușor le-am pus în ordine. Fiecare și-a făcut treaba cum a crezut și cum a știut că e mai bine. Eu mi-am făcut treaba, le-am pus în ordine dar încă mai avem de lucru. Am știut în ce intru și îmi asum. Nu mă așteptam chiar la toate dar îmi asum și am ales, nu o să mă plâng. Lucrurile au intrat pe un făgaș bun, normal și cred că se pot face mult mai multe lucruri bune pentru Costinești”, a spus Jeanu Dumitru.

Jeanu Dumitru, de la PMP la PSD

Despre schimbarea partidului de la PMP la PSD, primarul Costineștiului a spus „La PSD am o echipă puternică în spate, cu legături atât la județ cât și la nivel central, la București. Cu un partid reprezentat atât de bine județean și mai ales central, eu cred că vin mult mai multe fonduri și se pot face mult mai multe lucruri”. Referitor la ajutorul primit din PMP, Dumitru a spus că partidul nu l-a ajutat din punct de vedere al fondurilor și al reprezentării. „Nu am fost reprezentat nici la nivel de parlament, nici măcar la nivel de județ. Acum, de când am trecut la PSD, am primit o tranșă interesantă, care ne ajută foarte mult. Chiar dacă am avut viceprimar PNL, nu au venit bani nici măcar din partea asta, cu toate că dânsul se laudă mult și tare. Au venit bani doar din fondurile pe care le-am accesat, atât europene cât și la nivel național”, a mai adăugat primarul.

Video 1:

Proiecte și fonduri atrase

Jeanu Dumitru a accesat de-a lungul timpului fonduri pentru variate domenii. „Avem pentru salvamari, avem și pentru PNI „Anghel Saligny” 1,5 milioane de euro, pentru iluminat, deja un proiect finalizat. O să dăm drumul la al doilea. Digitalizare, dotări școală. Avem ceva proiecte atrase și sper să atragem cât mai multe. Sunt în desfășurare mai multe proiecte. Finalizate ar fi iluminatul, 403 lămpi nou-nouțe. Avem în desfășurare proiectul «Salvamarul», cu 8 posturi de Salvare, bază de salvare și dotările necesare”, a adăugat Dumitru.

Odată cu precampania au început și atacurile… din partea viceprimarului de la PNL

În cadrul interviului, Jeanu Dumitru a vorbit și despre atacurile la adresa sa, odată cu începerea precampaniei electorale. „Au început acum atacurile, mai aproape de precampanie. (…) Mă atacă, în general, viceprimarul. Viceprimar care este din partea PNL și a fost votat și cu majoritate PSD și Pro România”. Potrivit lui Jeanu Dumitru, viceprimarul este nepriceput. „Dânsul și-a văzut mai mult de afacerile personale decât să se implice în activitatea UAT-ului. La început i-am dat atribuții și am încercat să colaborăm. De exemplu, sunt 2 amenzi de la Garda de Mediu care se datorează nepriceperii lui. Nu poți să declari că noi le-am dat acordul verbal celor de la o anumită firmă să depună deșeuri pe niște terenuri private. În ultimul an nu știu dacă a intra de 2, 3 ori la mine în birou. La primărie vine, dar își face primăria lui paralelă. (…) De astăzi a început campania și o să le arăt cetățenilor exact adevărul”.

Jeanu Dumitru, primarul din Costinesti: Cand eram la PMP, nu am fost reprezentat la nivel de judet. VideoJeanu Dumitru

Primarul, despre festivalurile din Costinești: Cred că anul acesta „Beach, please!“ va depăși Neversea

Ce părere are primarul de festivalurile de anvergură care au loc în Costinești? Una foarte bună. „A fost prima ediție a festivalului Hustle la Costinești. Sâmbătă și duminică au fost în jur de 5.000, 6.000 de tineri. Eu zic că a fost un succes pentru prima ediție, mai ales pentru că a fost aleasă o locație destul de interesantă, în BTT, pe terenurile de sport. Este foarte aerisit și a fost și frumos aranjat. Acolo intra 10.000 spre 15.000 de tineri. Surpriza cea mai mare, pentru mine, este festivalul „Beach, please!“. Cred că anul acesta va depăși Neversea. La prima ediție nu am crezut că o să aibă un asemenea succes. Am avut sâmbăta 25.000 de tineri, la prima ediție. La a doua ediție au fost spre 40.000. Anul acesta sunt undeva la 55.000 de abonamente vândute. Ne așteptăm la 70.000 de tineri pe zi, ceea ce va fi un real succes”, a mai adăugat Jeanu Dumitru.

Video 2:

Ce părere are despre contra candidații săi

Primarul  vorbit deschis și despre contra candidații săi. Despre Mugurel Radu Călin de la AUR a spus că „Este un consilier local. Este un tânăr foarte ok. Am încercat să colaborăm și am colaborat pe anumite proiecte. Întotdeauna el a fost deschis. Fiecare a încercat să își pună amprenta, mai ales că este an electoral, fiecare vrea să vadă din perspectiva lui. De fiecare dată când am apelat la el, a fost ok, și-a făcut treaba. Despre Gheorghe Mechenici, actualul viceprimar, care candidează din partea PNL a spus „Am vorbit mai devreme și inițial am vrut să mă abțin. Toată lumea vedea o echipă. Din păcate nu am reușit. Eu v-am zis, nu am avut interese personale. Nu mai suntem copii. Reprezentăm o comunitate. Orice cetățean care a ajuns la primărie, trebuie să plece de acolo mulțumit”, a încheiat primarul comunei Costinești.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Cod mandatar financiar 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515