REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
13.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Stelian Ion: Dacă este nevoie, facem și un referendum pentru Șoseaua de Coastă. Video

Stelian Ion: Dacă este nevoie, facem și un referendum pentru Șoseaua de Coastă. Video

Mirela PASCAL 11 mai 2024 | 00:00 2388

Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Constanța, s-a aflat vineri, 10 mai în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre campania electorală care a început oficial, dar cu stângul, cel puțin la Constanța. Stelian Ion îl acuză pe primarul Vergil Chițac că nu a respectat legea, că a dispus amplasarea panourilor electorală în 15 locații, față de 30 câte au fost în 2020 și că sunt mult prea mici, având în vedere că pe 9 iunie avem alegeri comasate. Ion amenință cu plângere penală, pentru abuz în serviciu. Precizăm că, între timp, primăria Constanța a remediat problema, suplimentând numărul de panouri. De asemenea, candidatul ADU a vorbit și despre Șoseaua de Coastă, despre care spune că ar face un referendum pentru a întreba cetățenii dacă sunt sau nu de acord cu proiectul.

Stelian Ion: Daca este nevoie, facem si un referendum pentru soseaua de Coasta. Video

În debutul interviului, Stelian Ion a explicat de ce pe 10 mai, fix la 12 noaptea, atunci când s-a dat startul campaniei electorale, era pe stradă. „La 12 noaptea fix am fost toți membrii USR, PMP și Forța Dreptei, la acele panouri. Sunt 15 panouri de afișaj electoral în tot orașul. Din păcate sunt foarte puține și am tras un semnal de alarmă în urmă cu ceva vreme, am făcut și o adresă oficială către prefect care să trimită mai departe primarului, dar nu s-au luat măsuri. În 2020 au fost 30 de panouri în tot orașul, acum sunt puține, deși ar fi trebuit să fie mai multe panouri pentru că avem alegeri comasate. În pre-campanie primarul actual a umplut orașul cu mesh-uri și îi convine ca în perioada de campanie să nu mai fie vizibil nimeni. Nu o să cântărească asta suficient de mult cât să încline balanța, dar nu trebuie să trișăm cu nici un milimetru și dacă un primar în funcție are și acest rol de competitor electoral cu atât mai mult trebuie să aibă grijă să respecte legea și să nu profite de faptul că are niște atribuții care sunt legate de organizarea campaniei electorale. Înseamnă că abuzează și prin acest abuz încearcă să-și creeze un avantaj electoral ceea ce nu este deloc în regulă. Am spus că vom analiza această abuzare a legii inclusiv din prisma săvârșirii unui abuz în serviciu. Mă gândesc inclusiv la o plângere penală, n-am absolut nici o plăcere să fac o asemenea plângere”, a declarat Stelian Ion.

Am așteptarea ca la finalul campaniei să iasă lumea la vot

Ce așteptări are Stelian Ion de-acum încolo, având în vedere că, oficial, a început campania electorală? „Ne-am asumat criticile pe care le-am adresat primarului actual, le-am adresat eu personal și le-am argumentat întotdeauna, nu au fost insulte, nu au fost calomnii, au fost pur și simplu critici și toate au fost legate de modul defectuos în care s-au derulat lucrurile în primăria Constanța. A fost vorba despre încălcări ale legii, a fost vorba despre aroganță, despre lipsă de transparență și așa mai departe. Am așteptarea ca la finalul campaniei să iasă lumea la vot. Este foarte importat să putem să venim în fața constănțenilor și să spunem lucrurilor așa cum sunt ele. Unii vor veni și vor spune verzi și uscate, important este ca oamenii să asculte să vadă, să ne evalueze fiecare în parte dar în final să iasă masiv la vot”, a adăugat Stelian Ion.

Stelian Ion: PSD nu vrea să câștige Primăria Constanța

Recent, Stelian Ion a făcut public un sondaj, realizat la comanda ADU, de o casă de sondare și care atestă că se află umăr la umăr cu Vergil Chițac. „Le-am prezentat public, am făcut conferință de presă, ni le-am asumat, am fi putut să ne trecem pe noi pe primul loc dacă era să fie fake. A fost făcut de o casă de sondaje de la București, a fost făcut prin metoda door to door, față în față, nu telefonic. Și acest sondaj are o eroare în limita obișnuită de 3,2% și este un sondaj asumat. Iată că suntem umăr la umăr, asta este realitatea. La o distanță relativ mare este candidatul PSD pe care nici PSD nu îl susține, este o chestie de notorietate și este vizibilă. Tensiunea dintre Horia Constantinescu și conducerea PSD este evidentă și PSD filiala locală își dorește foarte mult ca actualul primar Vergil Chițac să iasă primar, pentru că acest blat este cunoscut, toate doleanțele și toate solicitările imobiliare și tranzacțiile pe plaje, care au fost propuse de PSD Constanța, au fost aprobate, acestor solicitări li s-au dat curs de actualul primar și atunci cea mai bună variantă pentru PSD este să nu se expună. Îl pun pe domnul Chițac la înaintare, le servește pe deplin toate interesele și sunt foarte mulțumiți. Nu le trebuie tămbălău din exterior care să le tulbure apele aici. Și PNL și PSD și-au dat mâna și din păcate, dacă vă amintiți discursul domnului primar «Votați-mă pe mine că o să vă scap de PSD», au fost și alte neadevăruri și alte minciuni. S-a văzut ulterior această mascaradă, lucrează împreună foarte eficient, dar nu în interesul constănțenilor ci în interes propriu“, a mai completat candidatul ADU la Primăria Constanța.

Horia Constantinescu evaluează oamenii după contul din bancă

Cum comentează Stelian Ion atacurile lui Constantinescu la adresa sa și declarațiile potrivit cărora nu a făcut nimic notabil în viață dar vrea la primărie? „În general, Horia Constantinescu se erijează în evaluatorul meu moral și profesional. Se pricepe atât de bine și la drept, și la avocatură, și la justiție, încât face astfel de evaluări și bineînțeles este cea mai potrivită persoană, din punct de vedere moral, să-mi evalueze conduita în decursul anilor. Să ai o atitudine atât de arogantă, să spui că altul, dacă nu a făcut avere din camătă, nu a făcut nimic... Poate, dacă ar fi fost niște milioane în cont, eram un avocat de succes pentru Horia Constantinescu, pentru că domnia sa așa evaluează oamenii, după contul din bancă. Tu să ai conturile doldora și să te lauzi că ai făcut banii cu camătă, mai din escrocherii, este o îndrăzneală mult prea mare. Sunt foarte mândru și de cariera mea, clienții pe care i-am avut au fost mulțumiți de prestația mea și asta înseamnă să ai succes în profesie”, a răspuns Ion.

Stelian Ion: Daca este nevoie, facem si un referendum pentru soseaua de Coasta. Video


Cât despre Vergil Chițac, care a spus despre Stelian Ion că e un mincinos... „De ce sunt mincinos? Pentru că am spus că sunt nemulțumiți constănțenii și că nu a făcut ce a promis. Nu a construit o scoală, o grădiniță. Spunea la un moment dat că face parc tehnologic și parc industrial, câte parcuri ați văzut? Zero. Câte locuri de parcare sau câte parcări supraetajate a făcut? Zero. A făcut un haos în Constanța“, a subliniat candidatul.

Ce proiecte are Stelian Ion pentru Constanța?

Mai departe, Stelian Ion a vorbit și despre programul său electoral. Ce vrea să facă dacă ajunge primar și care sunt prioritățile lui? „Programul pentru Constanța se numește «Constanța contează», nu întâmplător pentru că în ultimii ani de zile din păcate constănțenii nu au contat. Primul capitol se referă la educație, unități școlare noi, scoli, grădinițe, creșe. Am identificat aceste nevoi vom construi o grădiniță la Veterani, o școală și o grădiniță am identificat în cartierul Compozitori, acea creșă de care vă vorbeam pe aleea Topolog, unde este un loc de parcare foarte mare se poate face și există acest proiect de a ridica o parcare supraetajată pe structură metalică. Trec la partea dureroasă, traficul infernal din Constanța, acolo avem propunerea pe care am susținut-o cu tărie de a edifica o parcare subterană sub platoul de la Casa de Cultură. (...)”, spune Stelian Ion.

Șanse pentru construirea Șoselei de Coastă...

Cât despre Șoseaua de Coastă... „70% din constănțenii cu care am discutat au spus că vor mai degrabă promenadă, decât Șosea de Coastă. Șoseaua de Coastă ascunde și niște interese imobiliare, dar cel mai important este ce vor constănțenii, dacă este nevoie facem și un referendum pentru Șoseaua de Coastă“, spune Stelian Ion.

Video:

Șoseaua de coastă, proiectul de suflet al lui Radu Mazăre, dacă ar fi fost construită la Constanța, ar fi putut propulsa orașul în topul celor mai râvnite destinații de vacanță.

Stelian Ion: Daca este nevoie, facem si un referendum pentru soseaua de Coasta. VideoȘoseaua de Coasta, drumul de vis construit între Mamaia și Constanța

Este un proiect visat de mai bine de 10 ani, dar ironia sorții a făcut ca drumul paralel cu marea să nu vadă lumina zilei. 

Stelian Ion: Daca este nevoie, facem si un referendum pentru soseaua de Coasta. Videoașa ar arăta Șoseaua de Coasta

Reamintim că primarul Vergil Chițac a vorbit, în studioul Replica, recent, despre Șoseaua de Coastă, un proiect pe care-l are în vedere în această campanie electorală.

Stelian Ion: Daca este nevoie, facem si un referendum pentru soseaua de Coasta. Video

Chițac spune că vrea să discute cu partidele politice din Constanța, fiecare să-și expună punctul de vedere și, în final, dacă vor cădea de acord asupra acestei teme, să se apuce de treabă.... oricine va veni, după alegerile din 9 iunie, la Primăria Constanța.

Interviul integral îl puteți urmări mai jos:

Cod mandatar financiar: 21240009

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515