REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nuclearelectrica a scos la licitaţie un bloc cu 88 de garsoniere în Cernavodă. Primăria vrea să îl cumpere!

Nuclearelectrica a scos la licitaţie un bloc cu 88 de garsoniere în Cernavodă. Primăria vrea să îl cumpere!

Replica API 27 iunie 2019 | 02:56 982

Unitatea administrativ teritorială Cernavodă urmează să participe la o licitație organizată de Societatea Națională Nuclearelectrica pentru achiziționarea unui bloc format din 88 de garsoniere, care vor fi oferite, ulterior, ca locuințe sociale, celor aflați în nevoie.

Reprezentanții administrației locale din Cernavodă au în plan mărirea fondului locativ pe care îl pun la dispoziția familiilor cu posibilități financiare reduse. „Este un proiect la care lucrez de trei ani, dar procedura este una greoaie, sunt pași obligatorii care trebuie urmați”, a precizat pentru „Replica de Constanța” primarul Liviu Negoiță. Este vorba despre achiziționarea unui bloc de locuințe cu 88 de garsoniere, aflat în cartierul Columbia al orașului Cernavodă, pe care Societatea Națională Nuclearelectrica le-a scos la licitație. „În urma inițiativei mele, Nuclearelectrica a scos la licitație bloc. Într-o primă etapă, pentru că așa impune legislația, locuințele au fost scoase la licitație pentru IMM-uri (întreprinderi mici și mijlocii), abia în etapa următoare pot participa și restul instituțiilor, inclusiv Primăria Cernavodă”, a adăugat primarul Negoiță.

Astfel că, anul acesta, administrația locală urmează să se înscrie la licitația organizată de Nuclearelectrica.

De altfel, asigurarea fondului locativ pentru familiile aflate în nevoie este o preocupare constantă a administrației publice locale din Cernavodă. În urmă cu doi ani, un bloc de 54 de locuințe a fost pus la dispoziția familiilor nevoiașe și se lucrează la realizarea a 16 locuințe modulare. Totodată, la nivelul administrației este în desfășurare un program pentru identificare tuturor locuințelor abandonate de chiriași sau de proprietari, pentru a fi reabilitate și închiriate celor fără posibilități, dispuși să le utilizeze și să le întrețină în condiții optime.

Totodată, având în vedere că în cazul multor dintre locuințele sociale este necesară prelungirea contractelor prin acte adiționale – procedură care se impune la fiecare cinci ani -, pentru ca aceste demersuri să nu mai îngreuneze ședințele de Consiliu Local Cernavodă, primarul Negoiță propune consilierilor locali adoptarea unui proiect de hotărâre prin care prelungirile să fie preluate de aparatul primarului. Se impune subliniat că este vorba doar de situațiile de prelungire a contractelor de închiriere a locuințelor, nu și de semnarea noilor contracte pentru locuințele sociale sau ANL-uri.

F.B.

Citește și:Consiliul Local Cernavodă se întrunește în ședință. Iată ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa l vezi pe Alecu cum imparte garsonierele pecur de solicitante. Mai face vreo trei copii cu amaratele. De ce l tine necoita ? Pentru ca Alecu il santazeaza cu o inregistrare video .
7
3
Felicitari domnule primar! Cei care comentati pe aici invatati sa scrieti mai intai. Sunt convins ca sunteti acele persoane frustrate care pupati in cur pe oricine pentru a obtine ceva dupa care muscati. Sunt convins ca toti aveti profil de facebook. Daca sunteti atat de corecti, de ce comentati fara identitate? Toti aveti numai drepturi.... zero caracter, zero valoare, zero pregatire, zero....
10
0
Este un proiect la care lucrez de trei ani..., zice Neacoitza. Daca nu ne spunea, as fi jurat ca futacul sef n-a facut chiar nimic in cei trei ani de mandat... Acum sunt linistit! Vai mama lui!
1
9
fraier din Cernavoda ajuns profesor de sport apoi director de scoala generala pe spagi urmaritor de femei de cauciuc sau gonflabile declarat ca sunt un futac international avand familie nevasta si copii regulez o dna intepatoare adica deerectoare de la scoala generala 2 .
3
0
Vreau si eu o garsoniera la parter.
1
1
e o fafta buna pentru nea ... printre atatea facute pana acum!!!Bani slava domnului , are primaria, roomi nu au locuinte,columbia a luat ...foc , plosnitele nu mai au ...spatiu locativ!
4
4
Este adevarat ca neacoita se ocupa de problema de trei ani ...ca sa aiba si el ogiacul lui ca sa reguleze curvoicele din primarie ,in voie si sa nu mai fie urmarit de alti pofticiosi , Diana flebetea lui poate fi fericita !
13
13

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367