REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Numărul copiilor decedaţi după ingerarea unor siropuri suspecte a ajuns la 195

Numărul copiilor decedaţi după ingerarea unor siropuri suspecte a ajuns la 195

A.F. 9 noiembrie 2022 | 00:00 234

Numărul copiilor diagnosticaţi cu insuficienţă renală acută în Indonezia ca urmare a ingerării unor substanţe nocive prezente în siropuri medicale a ajuns la 324, dintre care 195 au decedat, iar 27 sunt în continuare spitalizaţi, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din această ţară, potrivit AFP.

Indonezia s-a confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de insuficienţă renală acută începând cu luna august, ceea ce a dus la demararea unei anchete şi la interzicerea generală a vânzărilor şi a reţetelor pentru siropuri şi medicamente lichide, potrivit Agerpres.

Cele mai multe dintre cazuri s-au înregistrat la copii cu vârste sub cinci ani, a indicat Mohammad Syahril, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, cu prilejul unei conferinţe de presă. Potrivit unui bilanţ precedent, publicat pe 21 octombrie, numărul deceselor era de 133, citează stiripesurse.ro.

Testele au scos la iveală că cele mai multe dintre decese au fost atribuite unor siropuri contaminate cu cantităţi în exces de etilenglicol şi dietilen glicol, două produse chimice utilizate în produse industriale precum antigelul, a precizat Mohammad Syahril.

Autorităţile sanitare indoneziene au importat până în prezent 246 de flacoane-antidot destinate pacienţilor, cele mai multe fiind furnizate de Singapore şi Australia. Aceste medicamente au avut rezultate semnificative, a precizat Ministerul Sănătăţii din Indonezia.

Luna trecută, Agenţia pentru supravegherea alimentelor şi medicamentelor (BPOM) a numit cinci siropuri care conţin un nivel periculos de substanţe nocive şi a ordonat ca acele produse să fie retrase de pe piaţă şi distruse.

Agenţia a anunţat apoi o listă cu 156 de siropuri necontaminate cu substanţe nocive şi a îndemnat părinţii şi profesionişti din sănătate să nu utilizeze alte medicamente lichide în afara celor aflate pe acea listă.

Poliţia a demarat o anchetă ce vizează trei companii farmaceutice locale. Două dintre ele au rămas temporar fără licenţă şi nu mai pot produce siropuri medicale.

Înaintea acestui episod, Ministerul indonezian al Sănătăţii raporta în general între două şi cinci cazuri de insuficienţă renală acută pe lună.

Indonezia a anunţat acest număr mare de decese după o dramă similară în Gambia, stat din Africa de Vest, unde 66 de copii au murit, iar autorităţile locale au deschis o anchetă pentru a stabili dacă acele decese au fost asociate unor siropuri importate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat la începutul lunii octombrie că a descoperit ''cantităţi inacceptabile'' de dietilen glicol şi de etilenglicol în patru siropuri pentru tuse de producţie indiană responsabile pentru decesul copiilor din Gambia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212