REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Numele lui Cătălin Botezatu, vehiculat în dosarul furtului de tablouri din Olanda

Numele lui Cătălin Botezatu, vehiculat în dosarul furtului de tablouri din Olanda

Replica API 25 ianuarie 2013 | 00:00 247

Noi informaţii au apărut în cazul jafului de la Rotterdam, unde au fost furate şapte tablouri din muzeul Kunsthal, în valoare totală de aproximativ 300 de milioane de euro în care sunt implicaţi trei tulceni, şi anume Eugen Darie, Mihai Alexandru Bitu şi Radu Adrian Dogaru. Din câte se pare, oamenii legii au putut să dea de urma acestora întrucât ar fi încercat să vândă tablourile în România. În plus, implicat este şi numele lui Cătălin Botezatu, având în vedere că asistentul său a mers cu tablourile la un evaluator şi a vrut să le vândă spunând că sunt replici. Evaluatorul şi-a dat seama că sunt originale şi nu a acceptat operele. De asemenea, realitatea.net menţionează că tablourile ar fi fost văzute în România. Cătălin Botezatu nu este acuzat de nimic şi nici nu s-a început urmărirea penală împotriva lui.

"Nu sunt implicat, nu am nici o legătură cu nimic", a declarat pentru "Replica", Cătălin Botezatu. Întrebat dacă se teme că va fi anchetat, acesta a răspuns: "Nu am de ce să fiu anchetat, Nu am nici o legătură".

Însă, încă o ipoteză a apărut în anchetele oamenilor legii, care nu exclud posibilitatea că ar fi implicate mai multe persoane. "Investigăm în continuare şi putem spune că nu excludem posibilitatea că ar mai fi implicate mai multe persoane", a spus Raluca Seucan, purtătorul de cuvând din cadrul IGPR. De altfel, unul dintre cei trei români inculpaţi pentru furt neagă orice vinovăţie în acest caz, a declarat vineri pentru France Presse avocata acestuia.

"Poziţia clientului meu este foarte clară: el este complet nevinovat", a declarat pentru AFP avocata Daniela Dede, înainte de o audiere în care clientul său, Mihai Alexandru Bitu, urmează să ceară eliberarea sa din arest preventiv.

Acestea sunt primele declaraţii ale apărării celor trei români arestaţi marţi la Bucureşti pentru presupusa lor implicare în furtul spectaculos a şapte tablouri din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Printre tablouri se regăsesc opere semnate de Picasso, Monet şi Gauguin, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 18 milioane de euro.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108