REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

O bandă de hoți specializată în furturi de catalizatoare a fost destructurată

O bandă de hoți specializată în furturi de catalizatoare a fost destructurată

Victor ROTARU 21 decembrie 2022 | 00:00 1743

Încă o bandă de hoți de catalizatoare a fost condamnată la Constanța. Mai exact, șase persoane au fost trimise în judecată pentru furt calificat în formă continuată, 9 acte materiale. În interval de două luni calendaristice, cei 6 au reușit să sustragă nouă catalizatoare.

Foto cu rol informativ

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe Ionel Rasvanescu la pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare, pe Iulian George Margean la 2 ani și 3 luni de închisoare, Iulian Florin Stan la pedeapsa de 2 ani de închisoare, pe Teo Iulian Stan la pedeapsa de 2 ani de închisoare, pe Alin Plesca la pedeapsa de 1 an și 6 luni de închisoare, pe Costel Cosmin Iordache la pedeapsa de 1 an și 6 luni, toți fiind condamnați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. Sentința a fost dată pe 19 decembrie 2022 și nu este definitivă.

Minută judecătorească

Cum procedau?

Cei 6 se deplasau cu autoturismul marca VW Golf 4, de culoare neagră, fiind depistați de polițiști în trafic. În urma efectuării controlului portbagajului autovehiculului, a fost identificat un cric manual cu manivelă, care nu se afla în locul special amenajat și un flex cu disc, despre care ocupanții mașinii au declarat că îl folosesc la locul de muncă din Agigea la acoperișuri. De fapt, cei șase se foloseau de flex pentru a putea extrage sistemul catalitic, prin tăierea ansamblului de tobe aferent, iar pentru a facilita accesul sub autoturism, autorii îl ridicau de la sol utilizând în acest sens și un cric auto.

Catalizator

Ce este un catalizator

Catalizatorul este cel care filtrează gazele nocive ale motorului. De obicei, catalizatoarele au niște plăcuțe care pot fi din platină sau alte metale prețioase. Cantitatea diferă de la mașină la mașină dar în general este până în 10 grame. Există mașini la care se ajunge mai ușor la catalizator, din cauză că nu au scut de protecție.” a declarat pentru ziarul Replica de Constanța un mecanic auto.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Visan zis luceafar din valu traian fura de la faini, telefiane cu taste pana la casetofoane sparge case in valu, murfatlar, si strainate, si se pozeaza baiatt.
0
0
Dacă circul nu se afla în locul special inseamna ca omul comite infracțiuni cu el ,ancheta de mântuială,nu s a specificat dacă fluxul era pe acumulatori ca dacă era la priza deja miroase urat!!
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272