REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

O carte de poveşti pentru a-i ajuta pe copii să facă faţă pandemiei de COVID-19, lansată de UNICEF

O carte de poveşti pentru a-i ajuta pe copii să facă faţă pandemiei de COVID-19, lansată de UNICEF

Replica API 11 aprilie 2020 | 00:00 962

Sursa foto: unicef.org

O carte de poveşti creată cu scopul de a-i ajuta pe copii să facă faţă mai bine pandemiei de COVID-19 a fost lansată în urma unei colaborări a peste cincizeci de organizaţii din sectorul umanitar, a anunţat joi Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), citat de Xinhua și Agerpres.

Prin intermediul unei creaturi fantastice, pe nume Ario, cartea de poveşti intitulată "My Hero is You, How kids can fight COVID-19!" explică modul în care copiii se pot proteja pe ei înşişi, cum îşi pot apăra familiile şi prietenii de noul coronavirus şi cum pot gestiona emoţiile dificile pe care le resimt când se confruntă cu o realitate nouă, care se schimbă rapid, a transmis UNICEF într-un comunicat de presă.

Cartea, care se adresează cu precădere copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, este un proiect care a implicat o colaborare unică între agenţii ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), organizaţii neguvernamentale naţionale şi internaţionale şi agenţii internaţionale care oferă suport psihosocial şi pentru sănătatea mintală în situaţii de criză.

În primele etape ale proiectului, peste 1.700 de copii, părinţi, îngrijitori şi cadre didactice din întreaga lume au povestit cum fac faţă pandemiei de COVID-19.

Informaţiile obţinute "au fost nepreţuite pentru ca autoarea şi ilustratoarea Helen Patuck şi echipa de proiect să se asigure că povestea şi mesajele ei rezonează cu copii din diferite medii şi continente", se arată în documentul UNICEF citat de Xinhua.

Pentru a ajunge la un număr cât mai mare de copii, cartea va fi tradusă pe scară largă.

Cartea lansată joi este disponibilă în şase versiuni lingvistice, fiind în pregătire alte peste treizeci.

Cartea a fost lansată atât online, cât şi în variantă de carte audio.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), UNICEF, Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi Salvaţi Copiii au fost implicate în acest proiect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212