REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

O casieră de la amanet a furat bani și aur din gestiune, chiar în prima zi de muncă

O casieră de la amanet a furat bani și aur din gestiune, chiar în prima zi de muncă

Virgil STOIAN 17 ianuarie 2023 | 00:00 5608

Georghe Cristina este acuzată că în calitate de amanetar şi-a însuşit diverse sume de bani din gestiunea societăţii, un prejudiciu total de 24.727 lei. Totodată, s-a reţinut în sarcina inculpatei că, în calitate de angajată în funcţia de casier în cadrul Dabo, şi-a însuşit, fără drept, diverse sume de bani din gestiunea societăţii, cauzând astfel un prejudiciu total de 17.676 lei. Femeia a fost ajutată, în ambele cazuri, de către Hakan Ali.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis condamnarea Cristinei Georghe la 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals informatic, în timp ce Hakan Ali a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare, cu suspendare. Sentința a fost dată pe 11 ianuarie 2023 și nu este definitivă.

Dabo

Potrivit rechizitoriului, Georghe Cristina, angajată ca amanetar, și-a însușit din gestiunea societății suma de 16.776 lei și mai multe bijuterii din aur care se aflau în amanet în valoare de 8530 lei. Femeia a reușit această performanță chiar în prima zi de lucru efectiv, ea fiind angajată, pe 19 ianuarie 2022, fapta fiind comisă pe 22 ianuarie 2022. Georghe Cristina a reușit această infracțiune cu ajutorul concubinului său, Hakan Ali. Greșeala celor doi a fost că femeia i-a dat concubinului său o sumă de bani, în urma unui contract fictiv de amanet, iar acesta a achitat cu suma de bani un alt contract la o altă casă de amanet. La această casă lucra colega inculpatei, care a recunoscut una dintre bancnote, pe care lipise o etichetă și astfel și-a anunțat șeful. În urma inventarului, s-a dovedit lipsa mai multor bunuri.

Comenzi fictive la Dabo

Cea de-a doua faptă a inculpatei a fost săvârșită în timp ce lucra la Dabo. Astfel, aceasta,  în calitate de casier, în perioada 08.12.2021 – 03.01.2022, având atribuţii de gestionare a sumelor de bani pe timpul serviciului, când primea o comandă de la un client care dorea să servească produsele alimentare comercializate de Dabo în incinta punctului de lucru și care dorea să achite preţul produselor în numerar, inculpata marca în aplicaţia informatică de gestiune că plata s-a efectuat online, apoi încasa preţul în numerar şi elibera clientului bonul fiscal pentru suma încasată, în care era atestat în fals, că suma a fost încasată prin plată online/plată modernă, iar sumele de bani şi le însuşea. În mod similar, în aceeaşi perioadă, concubinul acesteia, Ali Hakan a făcut 98 de comenzi la Dabo prin intermediul aplicațiilor GLOVO, TAZZ cu plata produselor la livrare, folosind nume şi adrese fictive, pe tura Cristinei Georghe. După depunerea comenzii cu plata la livrare de către acesta, la punctul de lucru al Dabo se prezentau livratorii din cadrul GLOVO sau TAZZ, care trebuiau să achite contravaloarea comenzilor, înmânând suma de bani, inculpatei, care elibera un bon de casă prin care atesta că plata s-a făcut online/plată modernă, însuşindu-şi contravaloarea comenzilor. După ce comenzile erau ridicate, Ali Hakan anula comenzile, iar când livratorii mergeau la adrese constatau fie că persoanele nu locuiau la adrese, fie ca adresele nu existau.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai daca tineretul a plecat din tara, au ramas hotii, vrajeala ca pe bancnota era lipit bilet, concubinul a turnat sa scape el, numai smecherii
7
1
firmele de amanet de ce nu fac ce ne trebue , cizmarie, croitorie, lacatuserie, aici e munca neneaca la ele e inselatorie care vine cu castig usor! de aur , bijuterii, lucruri de valoare s a se ocupe BANCILE !
4
2
Escroci internationali :))) Interlopi nu gluma.
3
2
ce escoace sunt sunt multe casiere, puse pe furat
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272