O constănțeancă a câștigat 60.000 de euro, după ce a jucat la păcănele online, iar marele Fortuna refuză să-i dea banii!
O constănțeancă a câștigat 60.000 de euro, după ce a jucat la păcănele online, iar marele Fortuna refuză să-i dea banii!
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestPăcănelele au devenit în România un adevărat mod de viață. Tineri, bătrâni, femei, bărbați toți vor să se îmbogățească rapid. Este și cazul unei femei din Constanța care și-a făcut cont pe un site online, alimentat însă de pe cardul prietenului ei. După ce a reușit să câștige câteva sume mici, pe care le-a retras din cont fără probleme, femeia a crezut că a dat lovitura, după ce a reușit să câștige Jackpotul în valoare de 318.068,40 lei. Dar… surpriză, în momentul când a vrut să retragă banii, s-a izbit de refuzul reprezentanților site-ului, pentru că banii cu care femeia jucase erau de pe cardul prietenului său. Din păcate pentru ea, acest lucru era stipulat în regulamentul site-ului astfel că femeia a rămas cu buza umflată, chiar dacă a acționat în judecată site-ul. Ca de obicei, site-urile au termeni și condiții betonate din punct de vedere legal, astfel că lupta în justiție e pierdută.
Deși la fiecare colț de stradă există numeroase cazinouri, mulți jucători sunt atrași de cazinourile online. Pentru unii, este doar o metodă de a-și ocupa timpul liber, pentru alții este o manie, ajungând să stea ore în șir în fața telefonului, în speranța că vor da lovitura. O constănțeancă a avut norocul de a câștiga 60.000 de euro la cazino online. Femeia și-a făcut un cont pe platforma eFORTUNA pentru care a indicat datele conform actului de identitate deţinut, utilizând pentru plăți cardul deţinut de către logodnicul ei, cu care acesta s-a înregistrat pe cont pentru a putea juca. În vederea realizării pariurilor (respectiv pentru a juca) pe site-ul eFORTUNA, tânăra a efectuat plăţi prin intermediul contului PaySafeCard deţinut de către logodnicul său, context în care la momentul în care a realizat câştiguri mai mici, plata acestora a fost validată, sens în care s-a prezentat la agenţiile eFORTUNA, în cadrul cărora a prezentat cartea de identitate, încasând contravaloarea câştigului realizat.
A câștigat Jackpotul de 60.000 de euro, dar a rămas cu gândul la bani
Urmare utilizării platformei de joc, în baza alimentării contului deținut de către tânără, cu sumele de bani existente pe cardul PaySafeCard deţinut de către logodnicul său, reclamanta a câştigat jackpot-ul, respectiv suma de 318.068,40 lei. Urmare câştigării acestei sume a solicitat retragerea sumei câştigate, însă a fost refuzată, cerându-i-se mai multe date de identificare. Ulterior primirii acestor solicitări, cu privire la care tânăra s-a conformat, i s-a comunicat faptul că s-a procedat la închiderea contului de joc deţinut, motivat de folosirea unui instrument de plată care nu este pe numele titularului, precizându-se faptul că activitatea în contul de joc a fost anulată, iar pentru returnarea sumei depuse este necesară transmiterea unui extras de cont pe numele titularului contului PaySafe prin care a fost efectuată alimentarea contului. Mai mult decât atât, suma jucată de tânără a fost restituită în contul logodnicului ei. Este de menționat faptul că tânăra a mai retras sume de bani, mai mici ce e drept, fără a i se închide contul. Câștigătoarea a considerat că acea clauză prin care i s-a refuzat câștigul este abuzivă.
Motiv pentru care a mers în instanță, solicitând magistraților să constate caracterul abuziv al clauzei contractuale prevăzute în Termeni şi Condiţii – eFortuna și, pe cale de consecință, să declare nulitatea absolută a clauzei defăimate. De asemenea, femeia a cerut ca, urmare a constatării caracterului abuziv al clauzei, să oblige pe societatea în baza căreia funcționează cazinoul online la remiterea sumei de 318.068,40 lei, câştigate prin utilizarea platformei de joc Bet Zone. N-a avut noroc, pentru că magistrații au constatat că alimentarea cu sumele necesare jocului a fost realizată printr-un instrument de plată al cărui titular nu a fost femeia (titular al contului de joc), aceasta participând la joc încălcând regulamentul. Pentru aceste considerente, instanța a decis respingerea acţiunii în declararea caracterului abuziv al clauzelor contractuale. Sentința nu este definitivă, iar constănțeanca a formulat apel.
Vânzări de peste 180 de milioane de lei și datorii de peste 100 de milioane
Firma în baza căreia funcționează cazinoul online este Bet Zone SRL, administrată de Odovinca Neghirla Andreea Oana și Komarczuk Konrad Wiktor, din Polonia, și a avut, anul trecut, vânzări de 180.770.596 lei, dar și datorii de peste 100 de milioane de lei, având la activ 95 de angajați. Cei doi mai administrează alte 7 societăți de profil, toate având sediul în același loc, Spl. Unirii 165, Sector 3, București. Asociatul societății Bet Zone este Fortuna Entertainment Group SA.
Fortuna se vinde!
Acționarul majoritar al Fortuna Entertainment Group, operator ceh de pariuri sportive și jocuri de noroc, este Penta Investment Group. În 2017, operatorul a preluat în România companiile Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots și Slot Arena de la Fortbet Holdings.
Fortuna Entertainment Group este pe punctul de a fi vândută, mutare despre care se discută încă din primăvara acestui an. Iar în acest sens, gigantul Penta Investments colaborează cu o instituție bancară de prestigiu mondial, JP Morgan, în calitate de evaluator.
În cadrul restrâns, Penta Investments a anunțat că vrea să închidă Fortuna în România, pentru a continua doar cu Casa Pariurilor. Fortuna Entertainment Group este sponsorul Federației României de Fotbal, iar dispariția de pe piața românească, dacă este să dăm crezare anunțurilor interne, ar putea pune în dificultate partenerii.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.