REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

O constănţeancă susţine că este TERORIZATĂ de vecinele din bloc: „Ni s-au pus şobolani în faţa uşii!”

O constănţeancă susţine că este TERORIZATĂ de vecinele din bloc: „Ni s-au pus şobolani în faţa uşii!”

Replica API 10 martie 2017 | 12:49 171

Conflictele cu vecinii sunt omniprezente în comunităţi. Certurile pot apărea practic din orice chichiță, cum ar fi nerespectarea orelor de liniște, inundarea sau altele. Ei bine cum nu în toate blocurile este linișteși pace, evident apar discuțiile, mai ales când o famile se mută recent. Asta i s-a întamplat și unei constănțence, care, deși s-a mutat de cinci ani într-un bloc are probleme cu vecinele. Mai mult, femeia susține că este agresată verbal de mai multe femei din scara bloculuiși chiar că s-a trezit cușobolani la ușă. Ceea ce este și mai grav este că vecinele femeii îi instigăși pe ceilalți locatari, denigrând-o pe Alina. Ajunsă la disperare, constănțeaca a sesizat Poliția Locală cu privire la acest aspect. „Ce măsuri se pot lua împotriva unor vecine de pe scară blocului care, încă de când ne-am mutat (5 ani) nu încetează să ne adreseză injurii şi acuzaţii false? Menţionez faptul că ni s-au plasat şobolani în faţa uşii, ba chiar am fost acuzaţi şi ameninţaţi cu poliţia, deoarece o locatară consideră că i-am lovit intenţionat maşină deşi nu ştim nici măcar cum arată maşina respectivei. Am fost urmărită de o locatară care îmi adresa cuvinte jignitoare până în faţa ușii, deoarece nu am vrut să port o discuţie cu dumneaei. Pe acest considerent am fost făcută public nebunăși dusă cu capul. Nu pot dovedi că îmi fură corespondenţa sau că îmi adresează injurii...unele dintre ele influențând şi alţi locatari. Cum ne putem apăra de asemenea persoane dacă ne hărţuiesc constant?”, susține Alina.

Iată ce pot păți vecinele „agresoare”

Potrivit articolului 193 din Codul penal, fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării. Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. De asemenea, potrivit art. 195 deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de la "plasatoarele" de sobolani cum i-au convis sa stea pe loc si sa nu plece de acolo. Sau le-au batut labele in cuie, sau le-au incleiat de usa ei, sau alea chiar stiu - caz unic - sa faca dresura cu sobolani! Asta e chiar idioata, zau.
0
0
Daca nu maturi un pic scara blocului cu ele...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218