REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

O femeie recent întoarsă în ţară şi-a găsit sora invalidă în condiţii mizere. Era în grija rudelor

O femeie recent întoarsă în ţară şi-a găsit sora invalidă în condiţii mizere. Era în grija rudelor

Replica API 5 februarie 2019 | 09:27 177

Cere sprijin în instanţă!

Cere sprijin în instanţă!

O femeie din Constanța, ce a revenit recent în țară, solicită urgent judecătorilor să o numească curatorul susorii sale, grav bolnavă, după ce a aflat că rudele la care se afla în grijă trăiesc în condiții mizere și se folosesc de banii bolnavei, în interes personal. Constănțeanca precizează în instanță că sora sa, L.B., suferă, conform certificatului de încadrare în grad de handicap, de deficiență funcțională gravă, respectiv debilitate și paralizie parțială, probleme de sănătate avute de la o vârstă fragedă. În prezent, bolnava locuiește în imobilul proprietatea reclamantei și este îngrijită de către cealaltă soră, respectiv M.B, care încasează și salariu de asistent social pentru aceasta activitate.

Reclamanta a fost plecată în Comuniunea Europeană să muncească și astfel a lăsat pe cele două surori în imobilul proprietate personală, iar în afară de veniturile avute de cele două, din plata acordată de către Statul Român, prin prinsma bolii, a mai plătit și suma de aproximativ 300 euro timp de 10 ani, bani trimiși prin Western Union. În vara anului 2018, a revenit în țară și a găsit imobilul într-o stare deplorabilă, plin de gunoaie și gândaci, loc în care sora sa bolnavă locuia și trebuia întreținută de către cea de a doua soră M.B.. Din păcate, această stare de degradare a fost întreținută și de lipsa de supraveghere a tatălui lor, ce a ajuns la vârsta de 79 de ani, iar după moartea mamei, acesta a intrat în depresie, ajungând să nu mai aibă grijă de fiica sa bolnavă. Femeia a mai aprecizat judecătorilor că se află în situația în care un incapabil este lipsit de îngrijire, iar ea nu se poate ocupa din cauza refuzului rudelor, respectiv o soră cu probleme psihice la rândul ei și a tatălui de 78 de ani, persoane care locuiesc în sărăcie și mizerie, dar care refuză orice ajutor. În această situație se află și sora incapabilă, a mai spus în instanță reclamanta, din cauza rudelor ei, fiind pusă în primejdie sănătatea acesteia. Aceasta solicită admiterea ordonanței presidențiale, ca să-i poată lua sora de acolo să o îngrijească corespunzător, și pentru ca cealaltă soră care avea grijă de ea să nu se mai poată folosi de banii pe care-i încasează, prin prisma bolii. Femeia a avut succes în instanță, însă decizia nu e definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212