REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O FEMEIE RECLAMĂ că nu i se dă VOIE să SUSȚINĂ EXAMENUL pentru PERMISUL de CONDUCERE

O FEMEIE RECLAMĂ că nu i se dă VOIE să SUSȚINĂ EXAMENUL pentru PERMISUL de CONDUCERE

Replica API 20 decembrie 2021 | 23:22 5738

Maria B., din Năvodari, încearcă de ceva timp să obțină permisul de conducere, însă a fost refuzată de 5 ori până acum. Ea a comis infracțiuni la regimul rutier, iar în 2015 i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere motoscutere fără permis, primind un an 1 an și 10 luni de închisoare în regim de detenție. Serviciul de Permise Auto și Înmatriculări Constanța a respins-o de fiecare dată, deoarece, pentru a putea participa la examen, aceasta trebuie să fie reabilitată, printr-o hotărâre judecătorească. Prin sentința din 20 septembrie 2021, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au respins acțiunea Mariei B.. Sentința nu este definitivă, urmând a se judeca recursul.

Reprezentantul reclamantei a arătat că prin prezenta acțiune au solicitat să se dea posibilitatea petentei să participe la examenul pentru obținerea permisului auto, și nu au solicitat obținerea permisului auto. Acesta apreciază că petentei i se încalcă dreptul la învățătură și dreptul la muncă, aceasta fiind și discriminată în comparație cu celelalte persoane care vor să obțină acest permis de conducere. Totodată, acesta apreciază ca fiind discriminare clară, având în vedere aspectele arătate, inclusiv faptul nu se poate ca un petent care, într-adevăr, a fost condamnat pentru o infracțiune pe drumurile publice, să nu poată să susțină un examen, având în vedere că nici măcar nu are cunoștințe referitor la circulația pe drumurile publice, întrucât nu are permis de conducere, nu a absolvit o școală și nu are cursuri în acest domeniu.

Ce a spus Serviciul de Permise Auto

Serviciul de Permise Auto și Înmatriculări Constanța a solicitat respingerea acțiunii ca neîntemeiată deoarece una dintre condițiile privind circulația pe drumurile publice, republicată, este ca persoana să fi deținut anterior un permis de conducere, care a fost anulat și să susțină examenul pentru obținerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, ceea ce în cazul de față, Maria B. nu face obiectul acestei excepții, întrucât nu a deținut anterior permis de conducere. Prin adresa din 31.07.2019, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a comunicat că ,,persoana care nu a mai deținut permis de conducere și a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice, se poate prezenta la examenul pentru obținerea permisului de conducere după înlăturarea, prin reabilitare, a consecințelor condamnării”.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că în cauză nu există un refuz nejustificat al instituției, sens în care apreciază că cererea formulată de către reclamantă este nefondată, urmând a fi respinsă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cand o sa aibe dreptul la examinare o sa pice!Pariu?
0
0
Si distrusul ala care altceva in afara de dosar de ofiter pe yt, nu stie, el e miezul aici pe replica, din spatele tastaturii
5
2
Foarte bine, o tuta mai putin in trafic
16
0
Sunt alti care au mutilat si omorat pietoni si tot circula cu masinile
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468