REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O FEMEIE s-a TREZIT cu BANI în CONT, din... GREȘEALĂ

O FEMEIE s-a TREZIT cu BANI în CONT, din... GREȘEALĂ

Replica API 15 noiembrie 2021 | 23:24 5123

O situație destul de rar întâlnită avea să se petreacă vineri, 12 noiembrie, când, o femeie a fost luată prin surprindere de situația contului ei bancar. Mai exact, aceasta s-a trezit cu o sumă considerabilă de bani, mai ales dacă e să ne gândim că au picat din senin. Fără să stea prea mult pe gânduri, a ales să facă ceea ce puțin dintre noi am face, și anume: a pornit în căutarea persoanei care, în mod eronat, i-a virat suma de bani.

Femeia cu spirit civic a ales să demareze căutările, cerând ajutor pe un grup de anunțuri din Constanța, în speranța că persoana carea a făcut această greșeală, probabil o pensionară, dacă e să ne luăm după faptul că tranzacția viza Casa de Pensii, va vedea anunțul și se va liniști, în cazul în care și-a dat seama de greșeala făcută.

Gestul femeii este cu atât mai mult de apreciat dacă e să luăm în considerare suma, aceasta trezindu-se din neant cu suma de 1353 de lei, gândindu-ne la modul sincer câți dintre noi am fi capabil de un asemenea gest. Dornică să returneze suma posesorului de drept al banilor, femeia este dispusă să meargă la bancă pentru a vedea exact care este procedura în situațiile de genul.

Este legal să păstrez niște bani care nu-mi aparțin dar care mi-au intrat în cont?

Demnă de lăudat pentru cum a preferat să abordeze situația, am ales să căutăm ceva situații similare să vedem dacă, din punct de vedere legal, ne putem însuși niște bani care vin de nicăieri, nici măcar găsiți pe stradă să putem spune că este vorba de însușirea bunului găsit. Se pare că persoana care a produs greșeala este îndreptățită să depună plângere penală împotriva celui care, practic, doar a fost luat prin surprindere de bani și de situația în sine.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ziceam ca-i minune Dumnezeiasca si-i cheltuiam!
0
0
am o covida care mia fatat 5 covizei, au pedigri, covida mea a fost cu un covid super!
2
4
minciunele minciunele ca in ziar replica! wow!
8
0
Gresit. Banca zice ca daca ai virat banii voluntar, dusi sunt.
8
0
Intr-o dimineata m-am trezit si aveam pe cont toti banii lui George Soros si Klaus Schwab dictatorii ,apoi pe alt cont erau banii luati de Ursula de la Pfizer prin firma sotului,sa mai semnalez banca?
5
3
Cine a facut tranzactia a gresit,in cazul de fata,pentru ca pensia intr-un cont bancar se face pe baza unui extras de cont emis de banca si depus la casa de pensii. Se poate gresi de imputernicitul contului atunci cand a completat formularul online sau fizic.E simplu ,in extrasul de cont al persoanei care s-a trezit cu bani necuveniti se poate vedea de unde vin banii si-i poate returna.Nu e de datoria ei sa caute pagubitul.
3
0
Eu am avut o surpriza mai mare , m-am trezit fara 3480 lei din cont
23
0
Asa m am trezit si cu sapte case.
25
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468