REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

O femeie și-a convins soțul că are Alzheimer ca să ascundă că a furat peste jumătate de milion de dolari de la acesta

O femeie și-a convins soțul că are Alzheimer ca să ascundă că a furat peste jumătate de milion de dolari de la acesta

Replica API 4 noiembrie 2021 | 22:51 1107

Polițiștii americani acuză o femeie că a furat 600.000 de dolari de la soțul ei de-a lungul a 20 de ani și că a ascuns schema prin care a reușit acest lucru convingându-le pe bărbat că suferă de boala Alzheimer, relatează Insider.

Poliția din statul Connecticut, citată de The Washington Post, afirmă că Donna Marino a sustras banii din mai multe surse, inclusiv din ajutorul de șomaj și cecurile de pensie ale bărbatului, și a depus o parte a acestora în contul bancar al mamei sale.

Marino a fost arestată miercurea trecută de către detectivii poliției din East Haven, un oraș din Connecticut, care au pus-o sub acuzare pentru furt și fals în acte. Femeie a fost eliberată până la următoarea audiere în fața instanței ce va avea loc pe 29 noiembrie.

În martie 2019 Elena Marino, fiica adultă a soțului lui Marino, a reclamat pentru prima dată posibila fraudă poliției după ce a găsit documente financiare „împrăștiate prin casa tatălui ei” cu privire la carduri de credit de care acesta nu avea cunoștință,potrivit hotnews.ro.

Ea a afirmat că soția tatălui ei a falsificat documentele pentru a prelua controlul asupra finanțelor bărbatului.

Când polițiștii au stat de vorbă cu acesta el le-a explicat că soția lui se ocupă de gestionarea banilor familiei și că nu știe nimic despre vreo fraudă.

„M-a întrebat 'Am Alzheimer?' și i-am răspuns 'Nu tati, nu ai Alzheimer. Te minte ea'”

Detectivii americani spun că femeia l-a convins pe soțul ei că suferă de boala Alzheimer pentru a-și ascunde activitățile fraudulente de acesta.

„Donna i-a explicat (soțului) când voia sa meargă la bancă să facă o tranzacție că ultima dată când a făcut acest lucru a cauzat o scenă în public, făcându-l pe bărbat să evite acest lucru din cauza rușinii”, afirmă documentele depuse de anchetatori în instanță.

„Donna a explicat că s-a gândit la această poveste pentru a-l împiedica (pe soț) să meargă la bancă și să descopere soldurile scăzute din conturile lor bancare”, mai afirmă anchetatorii.

Femeia le-a spus anchetatorilor că a folosit banii pentru a-și ajuta familie, nu „să meargă la cumpărături sau în vacanțe”.

„Donna a afirmat că încerca să facă pe toată lumea fericită dar asta se întâmpla în detrimentul soțului ei”, relatează anchetatorii.

Fiica bărbatului, a declarat pentru postul local WSF că acesta a crezut-o pe Donna fiindcă mama sa fusese diagnosticată cu boala Alzheimer și că una dintre cele mai mari temeri ale lui era să nu i se întâmple același lucru.

„Se uită la mine și mă întreabă 'Iubito, e adevărat? Sunt falit?' Și eu i-am spus 'Da, tati, ești falit' și el începe să plângă”, a relatat Elena Marino.

„M-a întrebat 'Am Alzheimer?' și i-am răspuns 'Nu tati, nu ai Alzheimer. Te minte ea'”, a mai povestit fiica bărbatului.

Bărbatul a depus actele de divorț în luna ianuarie a anului trecut și a hotărât ulterior să o reclame pe femeie la poliție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212