REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O fi bine?! Stațiunea MAMAIA continuă să fie MAGNETUL dezvoltatorilor imobiliari!

O fi bine?! Stațiunea MAMAIA continuă să fie MAGNETUL dezvoltatorilor imobiliari!

Replica API 1 aprilie 2021 | 00:34 2967

Nu mai este pentru nimeni o noutate faptul că Mamaia este cea mai mare și cea mai cunoscută stațiune a rivierei românești. Situată în nordul litoralului, stațiunea are o poziție privilegiată, fiind destinația preferată a turiștilor pe timp de vară. De-a lungul timpului, aceasta a fost supusă unui amplu proces de modernizare. Cererea de locuințe a crescut considerabil, astfel de investiții fiind necesare.

Staţiunea Mamaia care s-a dezvoltat în ultimii ani destul de mult se va asfixia de blocuri și noi construcții. Investitorii profită de faptul că turiştii înstăriţi vin la mare în zone de lux. Drept dovadă, în cursul zilelor de marți și miercuri, 30 și 31 martie, au fost emise mai multe certificate de urbanism și o autorizație pentru construirea mai multor imobile cu funcțiunea de hotel și funcțiunea de locuințe colective. Necesitatea proiectelor rezultă din cererea crescută în ultimii ani de spaţii de locuire în staţiunea Mamaia.

Iancu CUȘU cucerește și stațiunea MAMAIA

Cunoscutul afacerist, Iancu Cușu, investește la greu în imobilizare chiar și în vremuri de criză. Acesta a obținut un certificat de urbanism pentru modificarea numărului de unități de cazare de la 111 la 87, recompartimentare interioare și modificare fațade. În iunie 2020, acesta obținuse de la Primăria Municipiului Constanța undă verde pentru construirea unui imobil cu regimul de înălțime D+P+5-8E cu 111 unități de cazare, cu destinația de hotel-apartament, împrejmuire teren și organizare de șantier.

În cursul zilei de miercuri, 31 martie a.c., afaceristul Cușu a obținut un certificat de urbanism cu privire la modificarea autorizației de construcție numărul 849/ 3 iunie 2020. Mai exact, se dorește modificarea numărului de unități de cazare de la 111 inițial, la 87. Lucrările vor fi edificate în stațiunea Mamaia, pe bulevardul Mamaia, numărul 407, în zona Pinguin. Conform documentelor de la acel moment, terenul pe care urmează să fie edificate lucrările are o suprafață de 2.292 de metri pătrați și aparține societății Real Estate Investment SRL.

Vă reamintim că, Iancu Cușu este cel în urmă cu doi ani a schimbat în totalitate fața fostului restaurantului Vraja Mării, acesta fiind redenumit The View.

Mastodont de 8 etaje și pe malul lacului, în zona Hotelului Venus

Un alt imobil de 8 etaje ar urma să fie edificat și pe malul lacului Siutghiol, în zona Hotelului Venus din Mamaia. Astfel, au fost demarate procedurile în vederea informării cu privire la situația urbanistică a terenului. Imobilul ar urma să aibă regimul de înălțime S+P+5-8 etaje+terasă circulabilă, cu funcțiunea de locuințe colective. Certificatul a fost emis în cursul zilei de marți, 30 martie și are o valabilitate de 12 luni.

Societatea Margona MTC SRL dorește să ridice un mobil de 9 etaje

Un imobil de 9 etaje urmează să fie construit și în zona Hotelului Perla. Societatea Margona MTC SRL dorește să ridice un imobil cu regimul de înălțime de P+9 , cu funcțiunea de locuințe colective. Margona MTC SRL a fost înmatriculată în anul 2013, aceasta are sediul social în municipiul Constanța, pe strada Decebal. Asociații societății sunt Atanase Goane, Mitică Goane și Constantin Goane. Margona MTC SRL are ca obiect de activitate „parcurile pentru rulote, campinguri şi tabere“.

În zona Restaurantului Melody se vor construi două terase

Stațiunea Mamaia cunoaște o dezvoltare continuă a activităților recreaționale și turistice. Astfel, pe lângă construirea unor imobile, se extinde și domeniul restaurației. În cursul zilei de marți, 30 martie, societatea Anioss Club SRL a obținut un certificat de urbanism în vederea construirii a două terase acoperite cu închideri perimetrale.

Pe lângă certificatele de urbanism emise, a fost și o autorizație de construcție, tot în stațiunea Mamaia, pentru construirea unei vile turistice cu regimul de înălțime P+1-2ETAJ parțial și împrejmuire teren.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statiunea Mamaia de unde din Cogelac ? iInainte de 1989 pt afeceristii acestia era mult sa viseze o turma de oi
6
0
Deci chitac e identic mazare. Sau mai rau!
5
0
Nu se mai satura de betoame dar stiti cine e de vina noi...ca am permis asta ca suntem lasi...trebuia de cand sa facut primul bloc sau hotel aiurea sa ocupam primaria...sai obligam sa dea inapoi..dar noi ne multumim cu come tarii pe online...pacat ..nu avem cohones...pe mine ma ia de cap cand vad ce se face...
8
0
adica mumbai,ar fi fost bine muiami sau macar albena
4
1
astia o largesc ca sa faca smekerii blocuri pe plaje
7
0
Toti nesimtitii contruiesc in continuare in mamaia, care are in continuare o singura cale de acces, o singura strada, fara evacuare pentru apele pluviale, cu o infrastructura impinsa peste limita. Nesimtitii contruiresc, iar fraierii cumpara. Pacat totusi ca am avut o statiune frumoasa, dar o transformam treptat intr-un ghetou
9
0
Statiune de cocalari, inculti si smecheri perfect sincronizata cu populatia Romaniei. Ce va mira atat?
9
0
Ati betonat toata statiunea, mana in mana cu Primaria. A devenit un cartier al Constantei dar din pacate un cartier urat, o zona de evitat nu de recreere. Ati inebunit dupa bani, construiti si inchiriati. Mentalitate de sarantoci crescuti vai de mama voastra cine stie pe unde fara profesie si care nu stiti sa faceti nimic altceva. Pacat de ce a fost. Ar trebui demolat tot, facut un plan arhitectonic nou, construi mai aerisit, cu spatii verzi, flori si locuri de parcare, nu manele, miros de peste prajit, floricele si porumb fiert.
20
1
Nimic care sa atraga in statiunea aceasta.
14
1
Cartierul mamaia nu statiune
19
0
Constanta altfel cu fata la mare parca Chitace!!!!!!!!! esti la fel ca fagadau dar te tin astia de marmota
19
0
Pai parca chitac era cu constanta altfel. Nu mai dadea autorizatii. O mare vrajeala amirabe.
22
0
A inceput robinetu sa curga...
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468