REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

O firmă din anturajul lui Dragnea încasează milioane pentru paza drumurilor din Constanţa

O firmă din anturajul lui Dragnea încasează milioane pentru paza drumurilor din Constanţa

Replica API 30 mai 2019 | 00:00 677

Printre competitori, şi societatea ginerelui lui Blaga

Printre competitori, şi societatea ginerelui lui Blaga

O firmă deţinută de apropiaţi ai lui Liviu Dragnea primeşte milioane de lei în fiecare an pentru paza drumurilor din Constanţa. Ultimul contract a fost încheiat chiar zilele trecute, cu puţin timp înainte ca liderul PSD să fie trimis după gratii. Firma a cunoscut o creştere explozivă a afacerilor, exclusiv din contractele cu statul, majorându-şi încasările de nu mai puţin de 13 ori în doar cinci ani. O notă inedită face ca printre societăţile de pază care au concurat pentru paza drumurilor din Constanţa să fie şi cea patronată de ginerele lui Vasile Blaga.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR) a atribuit pe 21 mai 2019 contractul pentru „servicii de pază umană la sediile subunităţilor DRDP Constanţa- Lot1 sedii aflate în judeţele Constanţa şi Tulcea, Lot 2- sedii aflate în judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila – Acord cadru 24 luni”. Valoarea totală a acordului este de 8.565.177,6 lei, fără TVA, iar câştigătoare a fost desemnată Europrotect Security SRL din Alexandria. Firma reprezentată de Adrian Miu asigură paza drumurilor din cadrul DRDP Constanţa încă din 2015, pe baza mai multor contracte oferite de CNAIR. Compania naţională de drumuri nu este însă decât unul dintre clienţii Europrotect Security, pe lângă ANIF, Consiliul Judeţean Teleorman, ANAF, Consiliul Judeţean Giurgiu, RAAPPS etc. Firma de pază din Alexandria a primit între 2014 şi 2019 peste 100 de contracte de la stat, cu o valoare totală greu de estimat, întrucât vorbim despre acorduri aflate în derulare, cu plăţi efectuate periodic. Cuantumul sumelor este însă de ordinul zecilor de milioane de euro.

Dragnea l-a bătut pe Blaga

Europrotect Security SRL a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 24 de milioane de lei şi un profit net de aproape 1,5 milioane lei, cu 792 de angajaţi. Este o creştere de 13 ori a afacerilor, în condiţiile în care în 2012, anul înfiinţării, raporta doar 1,8 milioane lei. În competiţia pentru paza drumurilor din Constanţa, firma din Alexandria a concurat cu alte 19 societăţi de pază, din toată ţara. Printre ele, şi Axis Security SRL, celebra firmă deţinută de Ioan Rudeanu, ginerele liderului liberal Vasile Blaga, de asemenea abonată la contracte cu statul. Revenind la Europrotect Security SRL, aceasta îl are ca unic asociat pe Cristian Baicu, partener de afaceri cu Mădălin Ioniţă, fostul şofer al lui Liviu Dragnea, la rândul său asociat în mai multe firme cu Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare jigodie Dima asta!
0
0
Voi nu vedeti nimic , cine.i acest dragnea ? Va este frica si acum de acest jeg ordinar ? De ce nu dati mana libera altora , carora li se rupe pula de el , familia lui si toti apropiatii lui , sa vedem ce se intampla ? Domeniul acestui jeg cu telefon la puscarie , nu va sare in ochi ?
2
0
n-am vazut drum furat ,stricat da,cu banii astia mai bine le repara
3
1
Si excroci din PSD vorbesc de USRisti.Sau tocmai din cauza asta urla pt.ca vin prosti astia fara "experienta politica"si lasa justitia sa isi bage nasul peste tot cand dupa mintea lor justitia trebuie tinuta in frau ca daca ii dai drumul la frau astia sunt in stare sa distruga toata clasa politica din RO.
3
2
Cine fura azi un ou maine v-a fura un bou. Javrele aste-a care traiesc din furat si ei si copii lor, cum vor putea sa se opreasca si sa munceasca cinstit din moment ce nu au facut nimik altceva toata viata lor. Merg pe principiul ori la bal ori la spital, acum direct la puscarie
5
1
Ce sa pazeasca,care drumuri?!!!macar sa numere gropile din asfalt.
8
0
Nicusor,Mazare,Saidek si acoliti lor au facut contractele si nu stiu.
4
0
Pazeste sediile nu drumurile.
9
3
Firma pazeste drumurile ?... Dar cine le fura ?... Sunt hoti care fura asfaltul, bordurile, betonul de la rigolele de scurgere a apei pluviale ?....
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272