REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
14.4° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

O FIRMĂ din BUZĂU ne va ilumina FESTIV, în CONSTANȚA!

O FIRMĂ din BUZĂU ne va ilumina FESTIV, în CONSTANȚA!

Replica API 12 noiembrie 2021 | 00:36 2865

Dacă anul trecut, Primăria Constanța a stat la mâna agenților economici pentru a împodobi orașul de sărbători, anul acesta administrația locală a decis să facă lucrurile ca la carte. Aproape 5 milioane de lei a pus la bătaie pentru iluminatul festiv, a organizat licitație, iar procedura s-a finalizat, fiind semnat contractul. Însă, nu cu Luxten Lighting Company SA, firma de casă a Primăriei, ci cu o societate din Buzău, S.C. RC Energo Install S.R.L.

Constanţa s-a aflat, în ultimii ani, pe podiumul celor mai cheltuitoare oraşe din România în privinţa iluminatului festiv de iarnă. Municipalitatea a pus la bătaie, în 2018, nu mai puţin de 5.523.210,07 lei cu TVA, echivalentul a peste un milion de euro, pentru luminiţele de sărbători, iar contractul final a costat peste un milion de euro. La fel și în 2019, dublu față de alte mari orașe din țară. Anul acesta, potrivit unor surse, banii nu se vor mai duce în conturile firmei de casă a administrației locale: Luxten Lighting Company SA.

Unde vor străluci luminițele!

Contractul a fost împărțit pe trei lotul I vizează Șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul I.C. Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, cu intersecțiile și sensurile giratorii aferente, precum și intrările în oraș.

- Lotul II: Zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu.

- Lot III: Parcuri, inclusiv Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor)

S.C. RC Energo Install S.R.L este deținută de Romcarbon SA, controlată de Eugen Florin și Zainescu Viorica Ioana. Valoarea contractului încheiat cu Primăria Constanța este de 4.995.676,15 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nimic nu este intamplator. Marcel Ciolacu este din Buzau. Cum PSD n-au prins planul de investitii isi iau parandaratul din contracte. USL merge ca uns.
3
1
si drept urmare a marit primarul taxele si impozitele
5
0
Acum ma pot caca linistit astazi
5
0
Bine ca nu se mai ocupa Luxten, s-a spart gasca de hoti!
6
3
suntem alaturi de primar si de nora sa
6
5
Cat primeste primaru paraindaratu?
12
0
Anul trecut ne anunta primarul ca nu impodobeste orasul , si ca prefera sa aloce banii spitalului covid....s-a vazut cum i-a investit , a luat foc ! Unde-s banii de anul trecut , dom primar !?
22
0
O sa agate luminitele de excavatoarele alea care nu se misca de prin tot orasu ? Tot din buzau sunt si firmele care au santiere pe toate drumurile publice din oras. Daca pun astia lumini cum se misca la lucrari o sa avem impodobit orasu pe 25..aprilie. Tot din buzau e si nea Felix...pam pam
24
0
Cu tot respectul pentru locuitorii judetului buzau, dar daca au ajuns o firma de acolo sa ne impodbeasca orasul, am ajuns rau de tot..mai dam si 5 mil de lei..
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407