REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

O intersecție din Constanța, groapa de gunoi a nesimțiților

O intersecție din Constanța, groapa de gunoi a nesimțiților

Replica API 12 iunie 2017 | 00:00 416

Situație incredibilă într-o intersecție aglomerată din Constanța. Chiar dacă s-a atras atenția de nenumărate ori că intersecția dintre străzile Soveja și strada Adamclisi este una dintre cele mai murdare, din cauza faptului că oamenii aruncă direct în strada gunoiul, situația pare să nu se fi schimbat absolut deloc. Duminică, 11 iunie, situația era identică.

Gunoaiele se simt ca la ele acase într-o zonă din Tomis Nord, unde nesimțirea anumitor oameni care locuiesc în zonă este nemărginită. Aceștia își aruncă resturile menajere lângă un coș de gunoi poziționat pe refugiul de pietoni din intersecția străzilor Soveja cu Adamclisi. Situația este deranjantă atât pentru persoanele cu bun simț care locuiesc în zonă, cât și pentru cei care trec în vizită, peisajul nefiind unul plăcut ochilor.

Astfel, chiar dacă vântul bătea cu putere, gunoaiele erau împrăstiate pe refugiul pentru pietoni, unele părți din ele ajungând în mijlocul străzii. Oamenii nu mai suportă și cer ca să se amendeze persoanele care aruncă în stradă gunoaiele.

Potrivit legii nr. 98/1994, republicată în 2008, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele legale de igienă şi sănătate publică, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 2.000 lei: nerespectarea de către persoanele fizice şi juridice a normelor de igienă în vigoare referitoare la zonele de locuit, dacă această creează riscuri pentru sănătatea publică; nerespectarea de către persoanele fizice şi juridice a distanţelor minime de protecţie sanitară stabilite prin normele de igienă în vigoare referitoare la zonele de locuit şi depozitarea necontrolată sau în afară locurilor special amenajate a deşeurilor solide menajere şi a celor rezultate din construcţii.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
niste gazosi nernici,li se pare o chestie sub ranga lor sa-si duca gunoiul la ghena
0
0
Vara o sa vina mustele de cacat
0
0
opiniile exprimate arata ca esti vai de capul tau la limba romana....asta nu este limbaj de publicat.
0
2
constanta este un cacat de oras ! o mizerie aglomerata populata de nemernici romani ,tigani,machidoni ,turci,tatari toti un cacat multicultural ! Locurile de joaca pentru copii sunt pentru a extermina cativa dintre ei ..sau sa ii imbolnavesti pe termen lung sau sa se cace animalele de companie .Constanteni imputiti incetati sa va mai credeti ca la monte carlo ca se caca pe ei de ras cei din vaslui .Sunteti imputiti la caracter ,mizerabili ca fiinte ,rai , infecti prin exprimare orala ,aveti cu totii o privire de parca ati fi bolnavi mental . Astia sunteti ,n-o mai ardeti ca la monaco !
4
2
In atentia dnei Claudia Corbu.Aceeasi situatie se intimpla de ani de zile pe str. Rascoalei 1907, nr. 29 , unde este organizata un fel de groapa de gunoi, in plin centrul Constantei, intersectia Rascoalei cu Ctin .Bratescu.Putem trimite si poze.De ce nu isi pune fiecare gunoiul in fata casei sale, nu inteleg.E si comoditatea Polaris de a nu ridica gunoiul de la fiecare adresa.
4
0
Nu conteaza daca sunt sau nu sunt cosuri, nesimtirea e la ea acasa in Constanta. In piata Ovidiu nesimtiti de la blocurile din preajma muzeului nu se mai catadicsesc sa mearga pana la ghena de gunoi lasa pungile de gunoi la pubelele de metal amplasate pentru un cu totul altfel de gunoi. Ar trebui montate camere amendati si trimis gunoiul prin posta persoanelor in cauza cum a facut un primar din Moldova. Amenzi foarte mari ar trebui si atunci vom avea un oras asa cum dorim si sa nu fim indiferenti la nesimtirea unora
7
1
Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
5
1
exceptand nesimtirea concetatenilor, nu trebuie sa uitam ca tot orasul arata la fel de murdar, iar incompetenta primarului este evidenta. preocupat de "proiecte mari", a uitat de lucrurile marunte gen : gunoi, caini, cersetori, tigani, etc. ideal ar fi ca politia locala sa dea amenzi si pentru o tigare aruncata pe jos.... dar cine-l mai voteaza dupa aceea....
9
0
Dupa mentalitatea noastra de constanteni putem crede ca turistii au lasat gunoiul acolo. Ca doar iarna la Mc Donalds tot ei lasa tava pe masa si pleaca.
14
2
Nu sunt cosuri si nici ghene destule. Cei care au dus acolo gunoi, l-au pus in pungi si saci, nu l-au zvarlit pur si simplu. Claudia Corbu esti o tampita, ia studiaza zona respectiva si vezi cum stau lucrurile. Plm.
5
10
Daca mergi pe bulevarde NU sunt cosuri de gunoi. intre city mall si oxford nu sunt decat 3 cosuri mici in statie. macar oamenii astai au aruncat pungile langa cosurile de gunoi. unde vrei sa le arunce? in mijlcoul strazii? tu unde iti arunci gunoiul?
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614