REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

O judecătoare impune sancţiuni împotriva avocaţilor lui Trump care au deschis un proces pentru fraudă electorală

O judecătoare impune sancţiuni împotriva avocaţilor lui Trump care au deschis un proces pentru fraudă electorală

Replica API 27 august 2021 | 00:00 637

O judecătoare americană a impus miercuri sancţiuni împotriva lui Sidney Powell, o fostă avocată a echipei de campanie a lui Donald Trump, şi a altor avocaţi pentru o acţiune juridică deschisă în statul Michigan în scopul de a obţine invalidarea victoriei în alegeri a preşedintelui democrat Joe Biden, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Donald Trump

Într-un verdict scris foarte aşteptat, judecătoarea districtuală Linda Parker din Detroit a apreciat că avocaţii lui Trump ar fi trebuit să investigheze cu mai multă atenţie acuzaţiile fostului preşedinte republican de fraudă electorală înainte de a deschide acţiunea juridică.

Judecătoarea Parker a cerut oficial ca un organism disciplinar să investigheze dacă avocaţii pro-Trump ar trebui excluşi din barou. De asemenea, judecătoarea le-a dispus avocaţilor să participe la cursuri privind exigenţele etice ale deschiderii unui proces şi să-i despăgubească pe oficialii locali electorali pentru cheltuielile juridice.

"Această acţiune reprezintă un abuz istoric şi profund al procesului judiciar", a menţionat Parker în decizia ei.

Linda Parker a spus că Sidney Powell şi colegul ei din acest caz "şi-au desconsiderat jurământul, nu au ţinut cont de reguli şi au încercat să submineze integritatea sistemului judiciar pe parcurs".

Judecătoarea Parker a respins procesul din Michigan din decembrie, afirmând într-o decizie scrisă că acuzaţiile lui Sidney Powell privind fraudele de la vot "nu sunt decât speculaţii şi supoziţii" şi că, oricum, avocata din Texas a aşteptat prea mult timp pentru a declanşa acţiunea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca gandesti asa ...sigur ai fi tras in J FK ?sau ai fi fost de accord cu tot planul Dallas?ca doar unul de al lor poate sa gandeasca asa
2
0
la parnaie cu porcu
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272