REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

O MACARA este „UITATĂ” de OPT ani pe Duiliu Zamfirescu

O MACARA este „UITATĂ” de OPT ani pe Duiliu Zamfirescu

Replica API 26 noiembrie 2020 | 00:11 8608

Se pare că legenda despre o macara uitată între blocuri la Caracal își are corespondentul și la Constanța. Astfel, pe strada Duiliu Zamfirescu nr 34, o macara este ”uitată” încă din anul 2012, punând în pericol viața trecătorilor și a celor care locuiesc în jur. În anul 2008 aici trebuia să înceapă construcția unui imobil cu apartamente de lux „Central Apartments”, însă acest proiect a picat, singurul semn rămas fiind macaraua și o construcție abia începută.

De-a lungul timpului reclamațiile pe din cauza acestei macarale au tot curs pe adresa primăriei și a Inspectoratului de Stat în Construcții, însă nimeni nu a făcut nimic. ”Trăim cu frica în noi că la o furtuna sau ceva de genul, macaraua poate cadă pe casa unuia dintre noi. Ne e frică când trecem pe lângă locul unde este pentru că nu se știe ce se poate întâmpla.” a declarat pentru cotidianul Replica de Constanța, unul dintre cei care locuiesc în apropierea construcției neterminate.

Macaraua trebuia dată jos și dezmembrată din 2016

Interesant este că în anul 2016, reprezentanții Primăriei Constanța spuneau că acest teren se află în legalitate și că termenul de construcție a expirat din 2011. Tot reprezentanții Primăriei Constanța, prin intermediul purtătorului de cuvânt, spuneau că „macaraua o să fie scoasă, dezmembrată și nu va mai exista acolo, până la sfârșitul anului în curs”.

Au trecut patru ani de zile în care macaraua încă nu a fost atinsă de Primăria Constanța, iar incertitudinea planează în aer, la fel ca macaraua. Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții primăriei Constanța au declarat că: ”În ultimele 6 luni, DGPL a înaintat notificări către deținătorul utilajului pentru ca acesta sa fie dezafectat. Mai mult, am contractat și înaintat solicitări pentru demararea procedurilor de dezafectare. Între timp, șantierul a fost vândut, iar noul proprietar, în urma notificărilor noastre, a demarat procedura pentru o expertizare tehnică a utilajului. Vrea să știe dacă macaraua poate fi folosită în continuare sau trebuie dezafectată.”

Între timp, locuitorii din zonă trăiesc cu sabia lui Damocles deasupra capului, așteptând ca cineva să demonteze și să ia mastodontul din vecinătatea lor.

Citește și:

S-a ales praful de un proiect imobiliar „de lux”! În locul lui: utilaje abandonate, bălării, corturi şi capre

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
faceti plangere la parchet si politie si cereti daune si sa vezi cum il gaseste si va raspunde penal
1
0
Bine ca nu e din Haur.
2
0
Pt Pralea. E din fier.
3
0
e din fer?
5
0
poate va atingeti de ea ca va sparg
6
1
Voi nu cunoasteti orasul asta de ati vazut doar o macara.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369