REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O macara uitată în paragină de 12 ani riscă să se prăbușească în orice moment

O macara uitată în paragină de 12 ani riscă să se prăbușească în orice moment

Replica API 12 mai 2020 | 00:07 5276

Un teren ce urma să fie destinat construirii unui bloc cu peste 80 de apartamente este în paragină de 12 ani. Este vorba despre strada Duiliu Zamfirescu, nr.34. Încă din 2008 trebuia să înceapă aici construcția unui imobil cu apartamente de lux „Central Apartments”, însă totul a stagnat în timp, chiar dacă atunci nu erau semne de coronavirus care să blocheze economia. O macara veghează încă de atunci terenul și pune în pericol viața trecătorilor. La fiecare furtună există pericolul de prăbușire. Nu mai vorbim de cutremure.

Andrei Popescu: Cei care dețin terenul nu au autorizație

Consilierul local, Andrei Popescu, a semnalat acest aspect și a înaintat o scrisoare oficială către Inspectoratul de Stat în Construcții, însă fără succes. A fost redirecționat către ITM și ulterior, către Primăria Constanța. „Este vorba despre o macara lăsată de izbeliște de vreo 12 ani, undeva prin spatele școlii 12. Nu știe nimeni nimic legat de construcția aia.

Am trimis o sesizare către cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), dar mi-au spus că nu este de competența lor și au înaintat ei o cerere către ITM și Primăria Constanța. Constructorii au lăsat acea macara, care poate pune în pericol viața trecătorilor. Din ce am înțeles este vorba despre o investiție a unor italieni care nu au niciun fel de autorizație. Am făcut o sesizare și la Poliția Locală, dar nu am primit răspuns. ISC mi-a dat răspuns a doua zi”, a declarat consilierul local, Andrei Popescu.

Macaraua trebuia dată jos și dezmembrată din 2016

Interesant este că în anul 2016, reprezentanții Primăriei Constanța spuneau că acest teren se află în legalitate și că termenul de construcție a expirat din 2011.

Tot reprezentanții Primăriei Constanța, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Ionela Bărboi, spuneau că „macaraua o să fie scoasă, dezmembrată și nu va mai exista acolo, până la sfârșitul anului în curs”, spunea Ionela Bărboi în anul 2016. Au trecut patru ani de zil în care macaraua încă nu a fost atinsă de Primăria Constanța, iar incertitudinea planează în aer, la fel ca macaraua.

Citește și: S-a ales praful de un proiect imobiliar „de lux”! În locul lui: utilaje abandonate, bălării, corturi şi capre

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate sa cada linistita vechitura aia.. nimeni nu va fi tras la raspundere.. ar trebui sa stiti mai bine.... Daaaar de altfel daca cineva indrazneste sa se atinga de ceva din zona respectiva imediat este pus la punct... Sunt satul de atata incompetenta....
3
0
"Central Apartments",un nume dat ca sa-i creasca pretul ,ca in limba romana nu-i gasea un corespondent.Ne-am dat dracu' .De alfel ,stim sa-i injuram in fiecare zi pe straini si mai ales pe anglo-americani ca ne-au furat tara.
4
0
Dar complexul este la vanzare pe mai toatr site-utile de imobiliare pt suma de 2,5 milioane de EUR. Oare, cei care-l promoveaza spre vanzare nu s-ar putea ocupa de curatenie si dezmembrarea macaralei ?
3
0
Bravo domnul Popescu,eu stau pe strada Aron pumnul si copii mei se joaca in zona,si imi era teama tot timpul ca ar putea cadea acea macara
4
0
seamana izbitor de mult cu economia romanesca
4
1
La un moment dat vom sti cu certitudine cine se face responsabil , dupa ce cade si va face victime ! Nu mai dureaza mult !
6
0
Mor copii baaaaa
3
0
Bravo domnule Popescu,te felicit!!
5
0
E pus de cineva nu vezi ca acum cateva zile sa apucat de unchiul prefectului cu lupoaica,acuma de astia cu macaraua,este pus de cineva
1
2
Astia cu ce ti-au mai gresit popescule lasa ca te stiu eu ca esti vagabond
0
8
TIPIC PT CTA TOTI ISI PASEAZA RASPUNDEREA
8
0
Au intrat oierii in faliment????
6
1
inca mai sunt cativa vecini in zona care pot rezolva rapid problema demontarii, dati-le o sansa... fier, fier, fer vechi
10
0
Nu se iau masuri decat daca moare cineva.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367