REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O mămică nevăzătoare reclamă că Protecția Copilului Constanța i-ar fi luat băiețelul din cauza dizabilității

O mămică nevăzătoare reclamă că Protecția Copilului Constanța i-ar fi luat băiețelul din cauza dizabilității

Replica API 31 iulie 2018 | 02:19 518

O constănțeancă nevăzătoare reclamă faptul că specialiștii de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului i-au luat copilul de șase ani, pe motiv că nu ar putea să-l crească, din cauza...dizabilității pe care o are. Pe de altă parte, reprezentanții direcției justifică decizia încredințării minorului unui asistent maternal prin faptul că acasă „nu erau condiții pentru creșterea lui”, dar că ancheta va fi reluată pentru a se constata dacă cel mic poate crește alături de mama lui.

Georgiana V. este nevăzătoare și mama unui băiețel de șase ani și jumătate. Femeia reclamă că, în urma unei sesizări semnate de două mătuși, asistenții sociali de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța i-au bătut la ușă și, după ce au constatat condițiile în care locuiește împreună cu băiețelul – într-o garsonieră rămasă moștenire de la mama ei – au încercat să o convingă să își dea copilul în plasament la un asistent maternal. Pentru că a refuzat, susține femeia, asistenții sociali i-ar fi spus că faptul că mama este nevăzătoare înseamnă o situație de risc sigur, iar copilul nu poate fi lăsat în familie.

„Sunt o persoană nevăzătoare și am un băiețel de șase ani și jumătate. Pe care l-am crescut împreună cu mama mea, până anul trecut, în octombrie, când mama a decedat. În luna noiembrie a anului trecut, mătușile mele au făcut sesizare la Protecția Copilului, precum că sunt nevăzătoare și că nu pot avea grijă de copil. La început, Protecția Copilului au încercat să mă oblige să îmi dau copilul în plasament, acum, în iunie a.c., am semnat că voi merge în instanță că nu sunt de acord să îmi dau copilul în plasament, dar ieri (vineri, 27 iulie a.c.) mi l-au luat, fără să mă anunțe în prealabil și l-au dus la un asistent maternal”, a reclamat femeia pe o rețea de socializare.

Punctul de vedere al DGASPC Constanța: „Îi vom acorda tot sprijinul, dacă vor exista condiții pentru creșterea lui”

Pe de altă parte, reprezentanții Protecției Copilului Constanța au subliniat, pentru „Replica de Constanța” că decizia încredințării minorului unui asistent maternal nu are legătura cu dizabilitatea mamei. Ba mai mult, ancheta continuă și dacă mama își va manifesta în continuare dorința să aibă grijă de copil, va primi tot sprijinul necesar.

„Copilul a fost plasat în regim de urgență la un asistent maternal pentru că la ancheta socială a reieșit că nu erau condiții pentru creșterea lui. Acum, mama a făcut cere de reintegrare în familie și DGASPC va relua ancheta pentru a vedea dacă acest lucru este posibil. Dacă se întrunesc toate condițiile și mama își dorește într-adevăr copilul, și dacă copilul dorește, DGASPC îi va acorda acesteia tot ajutorul necesar. Principalul nostru obiectiv este reintegrarea copiilor în familie”, au precizat reprezentanții DGASPC Constanța.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va rog ajutatima cum pot face o reclamatie ampotriva protectiei deoarece,am facut mai multe sesizari la protectie si nu se ia masuri cred ca persoana din orasul respectiv se are pe bune cu persoana pe care o reclam
0
0
Ar trebui facut un scandal monstru! Sesizat CNCD-ul urgent! Vor sa instaureze si in Romania un Barnevernet ?!
1
0
Lasati copilul sa creasca langa mama. Daca timp de un an a putut sa.l creasca singura poate si de acum innainte.dzeu ia luat un simt dar ia dezvoltat altele mai mult decat noua oamenilor normali. Dobitoci ce sunteti de ce nu ajutati mama??
2
0
Majoritate copiilor de la casele de copii sunt inregistrati ca autisti din copii sanatosi, oare de ce? Pentru ca mai autiste sunt ingrijitoarele, nu au ele educatia de acasa, ce educatie sa oferi la copii pentru ca psihicul sa li se dezvolte normal
0
1
Decat sa-i luati copilul, de ce nu o ajutati?! Javre nenorocite ce sunteti !!!
4
1
Dumnezeu s-o odihneaca pe Sanda, bunica decedata! Cu cata grija l-a crescut ea pe Sergiu, Doamne apara-l!
5
0
Dumnezeu ii daruieste copilul si statul isi permite sa il ia,dar nu sa o ajute!
4
1
Ce conditii sa aiba o mama nevazatoare daca traieste din indemnizatia de handicap? Ati luat'o razna de tot. Cand statul o sa fie in masura sa acorde conditii si pentru cei oropsiti de soarta, atunci sa fie si pe post de inspector sau controlor.Lasati-i femeii copilul si asistenta sociala sa se ocupe de mama, pentru ca ea insasi este un caz social.Vreti sa va justificati activitatea, fiti corecti.!
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367