REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

O nouă întâlnire între Papa Francisc şi patriarhul Kirill ar putea avea loc în 2022

O nouă întâlnire între Papa Francisc şi patriarhul Kirill ar putea avea loc în 2022

Replica API 24 decembrie 2021 | 00:00 756

Papa Francisc l-a primit miercuri la Vatican pe mitropolitul Ilarion, responsabil cu relaţiile externe al Bisericii ortodoxe ruse. Acesta a evocat o posibilă nouă întâlnire, în 2022, cu patriarhul Kirill al BOR, pe fondul unei încălziri a relaţiilor cu Moscova, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Papa l-a întâlnit în această dimineaţă pe mitropolitul Ilarion Alfeiev", a anunţat într-un comunicat directorul de presă de la Vatican, Matteo Bruni, precizând că cei doi au discutat timp de o oră "într-un spirit de fraternitate" pe marginea unor "subiecte de interes comun".

Potrivit mitropolitului Ilarion, citat de agenţia de presă rusă Tass, pentru 2022 se află în pregătire o întâlnire între suveranul pontif şi capul Bisericii ortodoxe ruse.

"Am evocat date şi locuri concrete, dar nu le putem anunţa deocamdată pentru că încă mai lucrăm asupra acestui subiect", a spus mitropolitul.

Comunicatul Vaticanului nu se referă la o astfel de întâlnire, dar la începutul lui decembrie papa a vorbit de o întrevedere "într-un viitor apropiat" cu patriarhul Kirill, declarându-se pregătit chiar să se deplaseze la Moscova.

Potrivit Tass, patriarhul Kirill doreşte la rândul său să-l întâlnească pe Papa Francisc. "De la ultima lor întâlnire au trecut cinci ani şi s-au adunat numeroase chestiuni", a mai declarat mitropolitul Ilarion pentru agenţia rusă de presă.

Acesta a mai indicat că cei doi lideri religioşi "nu vor discuta despre anumite probleme teologice care îi separă pe ortodocşi şi catolici, ci mai ales despre modul în care pot supravieţui creştinii în lumea modernă".

Acum cinci ani, în februarie 2016, Cuba a găzduit o întâlnire istorică între papa şi patriarhul rus, considerată un pas important în apropierea dintre Vatican şi ortodocşii ruşi. Cei doi au semnat atunci o declaraţie comună care potrivit Romei a subliniat alianţa dintre ortodocşi şi catolici în faţa islamismului din Orientul Mijlociu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272