REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

O nouă METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în NUMELE ORANGE, a BUBUIT pe NET!

O nouă METODĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în NUMELE ORANGE, a BUBUIT pe NET!

Replica API 10 august 2020 | 09:41 3473

O nouă metodă de înșelăciune a apărut pe internet. De data aceasta, ”șarlatanii„ se folosesc de firma Orange pentru a reuși să extorcheze bani de la clienții mai slabi de îngeri. Astfel, totul începe cu un așa zis mesaj de la Orange în care ești felicitat că ai fost ales cu încă 9 clienți să primești un… cadou. Urmează apoi alți câțiva pași, printre care și completarea datelor personale, iar cireașa de pe tort este… o plată de doar 9 lei pe care bineînțeles că trebuie să o faci cu cardul, fiind astfel pradă sigură pentru șarlatani.

Ai câștigat un Samsung Galaxy S20, un Iphone 11 sau un MacBook Pro

Această așa zisă șansă se adresează clienților fideli Orange, concursul desfășurându-se doar sâmbăta iar norocosul trebuind să completeze chestionarul în doar 5 minute pentru a putea solicita unul dintre premii.

Doar 6 pași până la premiu

Pasul 1 este mesajul de felicitare prin care ți se spune cît de norocos ai fost, dar și faptul că nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a revendica mult râvnitul premiu. Al doilea pas este completarea unui chestionar format din 9 întrebări, cu întrebări destul de banale dar structurate astfel încât să pară că este un simplu sondaj. Pasul trei este alegerea premiului unde se specifică că o să plătești cheltuielile de transport. Pasul 4 este adresa de e-mail, pasul 5 datele personale care includ și adresa și numărul de telefon cu toate că ei teoretic, odată ce te-au contactat, au numărul de telefon. Pasul 6 este și cel mai important atât pentru client cât și pentru ”Orange„ pentru că ți se cer date pe care nici măcar banca nu are voie sa ți le solicite, adică adică numărul de card dar și codul de securitate. În tot acest timp apare un mesaj: ”Din cauza atenției sporite a mass media, această ofertă se încheie în 1d 9h etc.”

Ce recomandă oamenii legii în asemenea cazuri

Iată câteva sfaturi de la oamenii legii: feriţi-vă de reclamele care vă prezintă oferte „extraordinare” sau produse miraculoase; dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, atunci probabil că e o înşelătorie; sunteţi anunţaţi printr-o fereastră pop-up că aţi câştigat un premiu fabulos? Gândiţi-vă de două ori! S-ar putea să vă infectaţi dispozitivul cu un virus; sesizaţi întotdeauna poliţia în cazul unei încercări de fraudă, chiar dacă nu aţi devenit victima acesteia; olosiţi doar un dispozitiv sigur pentru a face plăţi online (computer personal, telefon propriu etc.); actualizaţi-vă permanent sistemele de operare şi programele antivirus.

Reprezentanții Orange nu au putut fi contactați până la închiderea ediției.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chestia..Reprezentantii Orange nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei. Serios??
0
0
Articol mincinos, nu exista asa ceva pe site, sunt client orange de multi ani si nu am ce reprosa acestei firme!
3
2
...DA , e foarte adevarat .Daca doua personae se aseaza la o coada, a treia persoana intreaba deidata "se da ceva".....
3
0
A bubuit marca replica . e bineeeee
6
0
"a bubuit pe net" unde va credeti ba ziaristi de kkt la priveghi la pian ?asa se scrie un articol? V-a bubuit voua neuronul de plictiseala .
10
1
cine este fraier si pune bot
7
0
romanii sint campionii prostilor!viseaza sa gaseasca comoara,pestisorul de aur,moca totul..aic au reusit securistii,sparlamentarii,armata,gaborii,bugetarii. Miine daca se deschide un caritas,pariu ca o sa faca coada? prostia mai si costa,chiar doare!
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920