REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Oameni ai străzii din Constanța, puși "administratori" de firmă! DIICOT a intrat ca-n brânză!

Oameni ai străzii din Constanța, puși "administratori" de firmă! DIICOT a intrat ca-n brânză!

Replica API 13 aprilie 2017 | 16:31 429

Procurorii DIICOT Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Bucureşti, SCCO Giurgiu şi SICE din cadrul IPJ Giurgiu au efectuat la data de 12.04.2017 un număr de 19 percheziţii la mai multe locaţii situate în judeţele Giurgiu, Ilfov, Constanţa şi Sibiu, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat format din mai mulţi inculpaţi, specializat în infracțiuni de evaziune fiscală.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au racolat diferite persoane, profitând de situaţia materială precară a acestora, care au acceptat, în schimbul unor sume de bani, să devină asociaţi/administratori ale unor “firme fantomă” ce au fost folosite în scop evazionist de către grupul infracţional. În legătură cu activitatea firmelor arătate mai sus, au fost racolate şi alte persoane care au retras în numerar sume de bani din contul acestor firme pe care le înmânau ulterior membrilor grupului infracţional organizat. S-a reţinut că în activitatea infracţională, aceste societăţi erau interpuse între diferiţi furnizori şi beneficiari (de regulă, obiectul de activitate al acestora fiind achiziţia/vânzarea deşeurilor feroase şi neferoase). Pentru a evita plata taxelor către stat (în principal impozitul pe profit/venituri) marfa era achiziţionată de la diverse persoane fizice sau juridice, transportată la beneficiarul final, iar firmele mai sus arătate erau doar „furnizoare de documente fiscale”. În marea majoritate, firmele respective nu îşi desfăşurau activitatea la sediul legal sau la punctele de lucru, nu aveau contabilitate, nu depuneau declaraţiile fiscale, nu plăteau taxe, iar în final acestea erau fie cesionate fie lichidate, iar durata de funcţionare a acestora era de câteva luni. Prejudiciul adus bugetului consolidat de stat este de circa 3 mil. euro. La sediul DIICOT Giurgiu au fost aduşi un număr de 14 inculpaţi pentru audieri. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciilor Operative din cadrul IPJ Giurgiu, Serviciilor Operative din cadrul IPJ Constanta şi Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Giurgiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gheorghe esti prost!
0
5
Gheorghe,esti prost!
4
6
nu sunt de vina tigani si oameni starzii,de vina este statul comunist ion iliescu,deoarece registrul comertului ,este principalul vinovat,nu le solicita informatii minime tiganilor si oameni starzi care nu au nici o clasa, sunt analfabeti,dar registrul comertrului ii inregistreaza ca asociati si administratori la firmele fantoma.La ce ne putem astepta cand in fruntea ONRC au pus cel mai mare bandit megahot unul numit VLASOV.JOS COMUNISMUL ADUS DE ION ILIESCU GORBACIOV SI BUSCH JUNIOR,ACEASTA ORINDUIRE NU ESTE NICI PE DEPARTE UNA DEMOCRATICA
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102