REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Octavian Strunilă, cununat de un preot dat afară din Biserică

Octavian Strunilă, cununat de un preot dat afară din Biserică

Replica API 23 mai 2017 | 01:32 1187

Pe plajă la 2 Mai

Pe plajă la 2 Mai

După nouă ani de relaţie, Octavian Strunilă şi Oana Botez s-au căsătorit weekendul acesta. Întrucât şi-au dorit ca evenimentul să aibă loc la malul mării, nici un preot nu a acceptat să-i cunune, aşa că actorul a apelat la serviciile unui răspopit. Artistul nu a purtat costum de ginere, ci pantaloni şi cămaşă din in.

Astfel, la nouă ani de relaţie cu frumoasa lui iubită, Oana Botez, femeia care i-a dăruit doi copii, celebrul cuplu a ajuns în faţa altarului. Impropriu spus ”altar”, deoarece cununia nu a avut loc în biserică, ci pe plajă, la 2 Mai.

Pentru că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a interzis preoţilor să oficieze căsătorii în afara lăcaşului de cult, Strunilă a fost nevoit să apeleze la serviciile unui ”preot privat” pentru a oficia momentul la malul mării, aşa cum a visat. O astfel de ceremonie însă nu egalează adevărata cununie religioasă şi nu este recunoscută.

„Din păcate pentru miri, această cununie religioasă nu este recunoscută de Biserica Ortodoxă Română, deoarece este oficiată de un caterisit”, ne-a precizat preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Mirii nu au ţinut cont de aceste aspecte şi s-au distrat la maximum, alături de naşii Paul Ipate şi Jojo şi de circa 100 de invitaţi. Cei doi miri au renunţat şi la tradiţii, aşa că nu s-a furat mireasa, nu s-a cântat ”ia-ţi mireasă ziua bună”, considerat imnul celor ce se mărită, şi nici sarmalele nu şi-au găsit locul în meniu. Strunilă şi proaspăta lui soţie au fost asistaţi de copiii lor, Sasha (5 ani) şi Equazella-Maria (8 ani), scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu este recunoscuta cadatoria pe plaja, dar cei care se casatoresc in apa, sau aer, e recunoscuta? Ia sa fii sarit cu un tenculet de verzisori, sa vezi ce recunoscuta era atunci casatoria! Uite asa te determina sa nu te mai casatoresti religios, prea multe dogme si taxe! Bunicii mei nu au mai fost casatoriti la preot, si de-aia nu au trait fericiti! Rusine sa va fie!!!
1
1
Bai Matei ,mai intai ar trebui sa intelegi gramatica limbii romane si restul mai la urma caci sant prea grele pentru tine...succes!
1
1
Sa inteleg ca D-zeu se pogareste doar in biserici ? Atat ? D-zeu salasuieste doar in biserica sau pretutindeni ? Faceti-ma sa inteleg ? Eu credeam ca vegheaza pretutindeni . Adica daca vreau sa fac o donatie biserici trebuie sao fac doar in curtea biserici ? Acum imi explic faza cu ferma de la Nazarcea, acolo Doamne Doamne nu veghea !
1
0
cum doamne sa te lasi cununat de un astfel de om?nu pot sa cred ca mai sunt si oameni care apeleaza de el...preot privat...
1
3
Este preorul de la Topraisar in strainatate aproape toate nuntule se fac pe plaja care e problema?!
4
1
Pai nu auzi bre ca nunta e un fake. Asa cum sunt si ei
4
2
Pt ala de la 11,59, in veci n-o sa calci pe urmele celor doi care s-au casatorit .Si pentru ceilalti carcotasi, cand unii se casatoresc la Las vegas ,cum e ? Felicitari si casa de piatra unde vor ei !
5
1
Religia, o fraza de dinsii inventata Ca cu a ei putere sa va aplece n jug
4
6
Toate marsaviile lui Teodosie ies la iveala acum prin abuz santaj si numiri arbitrare impreuna cu lepadaturile de la episcopie ! Nici un document nu este valabil pentru preotii extramaticulati de Teodosie!Primul caterisit este Teodosie prin scaparea impartasaniei in altar la Medgidia unde au calcat o ca porcii !Caz de caterisire canonica clara !
8
2
Cine sunt astia ? Sportivi, cantareti ?
4
6
Sa te casatoresti avand drept asitenti proprii copii. Eventual, sa astepti pana fac 18 ani si sa ii pui nasi. Am ajuns mai cool decat occidentalii. Ce vremuri NORMALE ne asteapta!
4
7
Dar caun fac slujba de Inviere pe plaja Sfantul Sinod al BANDITILOR este de accord cu Slujba de Inviere ?.. Rusine......
12
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272