REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Oficial, despre bărbatul cercetat pentru trafic de migranți, prins la Ostrov. Video

Oficial, despre bărbatul cercetat pentru trafic de migranți, prins la Ostrov. Video

Replica API 1 mai 2022 | 13:56 1393

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat un cetățean român care transporta, într-un microbuz, doisprezece cetăţeni străini, care au trecut ilegal frontiera din Bulgaria.

Șoferul român este cercetat pentru trafic de migranți, în stare de arest preventiv.

Acțiunea a fost demarată în la sfârșitul săptămânii trecute, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au desfășurat misiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, a fost identificat și oprit, pe comunicația DN 3, între localitățile de frontieră Lipnița și Băneasa, un microbuz, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 43 de ani.

La verificarea compartimentului marfă, polițiștii de frontieră au descoperit doisprezece cetăţeni străini, care nu își justificau prezența acolo. Astfel, aceștia, toți bărbați, au fost conduși la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt șapte cetățeni egipteni și cinci sirieni, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Bărbații descoperiţi au precizat faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei.

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe Langa Curtea de Apel Constanta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pentru cei doisprezece și de trafic migranti, sub forma agravanta, pentru cetățeanul român care se afla la volanul autoutilitarei.

În data de 29.04.2022, față de cetățeanul român, judecătorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Constanta a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile.

Cei doisprezece cetățeni străini au fost preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Bărbatul este din Târgoviște

Liviu Ionuț Florea este din Târgoviște. Acesta a închiriat o dubă de acolo pentru un transport urgent de migranți. Numai că planurile i-au fost stricate de procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Teodor Niță. Astfel, a fost prins în flagrant în timp ce transporta 12 persoane, din Siria și Egipt, în condiții inumane, ca pe lăzile cu marfă. O tragedie putea avea loc în orice clipă, chiar și la o curbă mai bruscă.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți găsi aici:Procurorul Teodor Niță, flagrant la Ostrov

Video:

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vino la Cernavoda in acvariu si va fi si mai senzational.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212