REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

OFICIAL: Ministrul Turismului anunţă că va finanţa extinderea Delfinariului din Constanţa

OFICIAL: Ministrul Turismului anunţă că va finanţa extinderea Delfinariului din Constanţa

Replica API 5 aprilie 2019 | 03:41 496

Ministerul Turismului va finanţa cu 40 de milioane de lei, prin Masterplanul investiţiilor în turism, extinderea Delfinariului din Constanţa, dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimatică Ocna Sibiului şi baza de salvamont din staţiunea Păltiniş, a anunţat, joi, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

"Acum o săptămână am avut o întâlnire cu 16 autorităţi publice locale care au depus cereri de finanţare pe Masterplanul de investiţii în turism. Am reuşit să avem ieri (miercuri, 3 aprilie 2019) o şedinţă de comitet tehnic-economic, iar trei dintre acestea au fost deja aprobate. Urmează ca autorităţile publice locale din Ocna Sibiului, din Constanţa şi CJ din Sibiu să îşi realizeze acum proiectul tehnic şi licitaţia astfel încât noi să le putem finanţa. Vorbim de Delfinariul de la Constanţa care o să fie modernizat, de un parc balnear şi un parc pentru camping de rulote la Ocna Sibiului, iar la CJ din Sibiu urmează să finanţăm punctul de salvamont din Păltiniş", a spus Trif, într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Costul lucrărilor la Delfinariul din Constanţa are o valoare de 26 milioane de lei, iar MT finanţează peste 70% din investiţia de bază, la Ocna Sibiului investiţia este de 8,9 milioane de lei, iar aici MT finanţează un procent de 90%.

"Aici finanţăm un proiect mai mare, pentru că anul acesta am modificat HG şi staţiunile climaterice au deveni o prioritate, iar gradul de finanţare este de 90%. CJ Sibiu are o investiţie în valoare de 3,5 milioane de lei la baza de salvamont, iar contribuţia ministerului o să fie de 85%. Îi aşteptăm şi pe ceilalţi să vină cu documentaţia completă pentru că sunt bani şi putem să finanţăm aceste proiecte", a adăugat Trif.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/video-cum-va-arata-delfinariul-din-constanta-379980/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte frumos ! Un obiectiv care este benefic atat pentru constanteni cat si pentru turisti.
4
1
Proiecte foarte ambitioase si care vor schimba fata lumii!Nici o veste despre o eventuala sosea care sa lege Constanta de Mangalia si sa nu mai taie toate statiunile si satele noastre in doua?UE ne va da fonduri dar trebuie sa stim ce sa cerem si sa ne si duca capul!
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212