REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

VIDEO! CUM VA ARĂTA DELFINARIUL DIN CONSTANȚA!

VIDEO! CUM VA ARĂTA DELFINARIUL DIN CONSTANȚA!

Replica API 28 ianuarie 2019 | 00:17 824

Fără extindere și modernizare, se închide din noiembrie 2023

Fără extindere și modernizare, se închide din noiembrie 2023

Conform documentelor de la Ministerul Mediului, privind situația grădinilor zoologice, acvariilor publice și centrelor de reabilitare, Secția Delfinariu din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța are aviz de funcționare valabil până la data de 04.11.2023. După această dată, secția trebuie să se reautorizeze, nu înainte de modernizare, întrucât bazinele delfinilor nu mai corespund standardelor stabilite la nivel mondial.

La nivelul Consiliului Județean Constanța, instituție în subordinea căruia se află Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, a fost pus la punct un proiect care prevede extinderea bazinelor pentru delfini, cu posibilitatea de înființare și a unei “maternități” pentru mamifere. Totodată, susțin specialiștii care au lucrat la proiect, în noul Delfinariu ar urma să fie găzduiți noi delfini, pe care instituția îi va primi gratuit.

Așa cum arată proiectul acum, care a ajuns și în atenția Consiliului Local Municipal Constanța, Delfinariul va fi extins spre partea de Microrezervație. În ședința de Consiliu Local Municipal de la sfârșitul acestei luni, proiectul intră la vot în vederea obținerii autorizației de construcție. Dacă consilierii municipali dau undă verde autorizației, proiectul își va continua parcursul – licitație de atribuire și construcție propriu-zisă. Investiția se ridică, potrivit proiectului CJC, la circa 5 milioane de euro, din care 2,5 milioane - bani de la guvern, documentația aferentă fiind deja pe masa Ministerului Dezvoltării. Restul de 2,5 milioane de euro ar urma să fie suportați de Consiliul Județean.

Alte detalii legate de proiect:

https://www.replicaonline.ro/delfinariul-va-fi-extins-si-modernizat-proiectul-are-o-valoare-de-4-7-milioane-de-euro-video-376277/

Vezi și:

https://www.replicaonline.ro/complexul-muzeal-de-stiinte-ale-naturii-constanta-incasari-peste-asteptari-a-luat-fata-celui-mai-mare-zoo-din-romania-374872/

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar de parcarea delfinariului care arata ca dupa bombardamente unde vin turistii cu masinile nu zic nimic ? Gurile rele spun ca este deja vanduta ! Oare este adevarat nea fatalaule ?
3
0
Bine zis Relu.Mai mult spatiu verde copaci plantati dar FAGALABOU ce sa shtie...FAGABOU cu kap de BOU fatalau
1
2
Bag pula in delfinariu vostru. Plantati pomi futuvan gura de jigodii. Muie PSD. Sa ma cac in gura lu Fagadau.
2
2
Astia vor sa betoneze si microdelta...huoo gutuva n aban
3
2
Inovatie arhitecturala...se bate cu pestele din Navodari.
10
15
Smecherii marca balba. Mai bine ar investi in pregatirea antrenorilor ca sunt praf
5
5
Daca si la asa ceva avem comentatori sportivi de buna credinta, inseamna ca nu ne mai facem bine. Totul e pe hatareala in orasul de la malul marii. Si apoi dati exemple din vestul tarii, Cluj, Brasov, Sibiu. Pai acolo oamenii nu sunt ca noi. Acolo daca pui un proiect dinasta pe masa, toti te felicita, iti ureaza succes, te sprijina. Aici orice faci esti injurat.Bine si opozitia constanteana nu stie absolut nimic sa faca pentru oras sau in interesul orasul, e doar pa injurat si pa aratat cu degetul, dupa ce 20 de ani au tacut malc! Cand seamana furtuna, ce cred dansii ca vor primi inapoi?
12
6
troscotel daca ar putea si frustrarile tale puse in cusca multa lume ar veni sa rada !schimbarea pleaca din tine nu din capra vecinului!
10
3
In videoul acela e totul verde si frumos In realitate verdeata e mai mult pamant neingrijit si plus ca nu vad in video pisicile maidaneze si rahatul de pisica din mijlocul trotuarelor
13
1
Ordinul arhitectilor a papat bani multi pentru acest proiect ma rog filmulet. Urmeaza rotarieni sa vina cu alta nota de plata. Ceea ce nu vad eu niste animalute de exemplu cimpanzeul cu mustata urmarit penal care joaca calceama cu perciunati. Un slugarel un codrin ....
14
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272